- 100g suszonych daktyli, śliwek lub moreli
- 30g eco&fit protein
- 100g pestek słonecznika
- 4 łyżki miodu
- 1 łyżka nasion siemienia lnianego
- 2 łyżki niesłodzonego kakao w proszku
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
- obtaczamy: drobno posiekane orzechy, kakao w proszku, wiórki kokosowe
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki połącz za pomocą blendera lub robota kuchennego.
Powstała masa powinna być na tyle plastyczna aby z łatwością ulepić z niej kulki.
Jeśli będzie zbyt sucha można dodać kilka śliwek, moreli lub daktyli.
Możesz również dodać odrobinę miodu lub oleju kokosowego.
Decyzja należy do Ciebie.
Jeżeli będzie zbyt mokra, możesz dodać więcej eco&fit protein.
Następnie ręcznie wykonaj kulki mniej więcej wielkości orzecha włoskiego
i obtocz je w przygotowanych do tego składnikach.
Przed podaniem polecamy wstawić kulki na kwadrans do lodówki.
Smacznego :)