Naturalny olej kokosowy 300ml
Nasze oleje tłoczymy w rodzinnej olejarni tradycyjnymi metodami.
Dzięki temu oleje zachowują wszystkie wartości odżywcze.
Oleje powstają ze starannie wyselekcjonowanego surowca.
Olej kokosowy o pojemności 300ml to idealne rozwiązanie dla każdego kto uwielbia kawę z dodatkiem tego aromatycznego przysmaku. Dla każdego, to lubi racuchy z kokosowym posmakiem.
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Olej kokosowy 300ml – właściwości zdrowotne
Wszyscy wiedzą jak wygląda palma kokosowa i orzechy kokosa. Brązowe, mechate owalne orzechy po obraniu z zewnętrznej łupiny poddawane są różnym obróbkom w celu pozyskania jak najwięcej wartościowych produktów. Jednym z najcenniejszych i chętnie używanych w kuchni jest olej kokosowy, pozyskiwany z twardej części miąższu kokosa kopry. Zdecydowanie najzdrowszym i najbogatszym w wartości odżywcze jest olej kokosowy tłoczony na zimno, czyli nierafinowany.
Olej kokosowy nierafinowany zawiera wiele cennych składników:
- witaminy z grupy B: B2, B6
- witaminy C, E
- kwas foliowy
- mikroelementy: potas, wapń, magnez, żelazo, fosfor, sód, cynk
- nasycone kwasy tłuszczowe: kwas laurynowy , palmitynowy, stearynowy, kaprynowy, kaprylowy i inne
- niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe: kwas oleinowy, linylowy, linoleinowy
Olej kokosowy, dzięki temu, że zawiera dużo więcej kwasów kaprynowego i kaprylowego w porównaniu do zwykłego masła, jest łatwiej od niego strawny.
Kwas laurynowy należący do średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych MCFA, ma silne właściwości bakteriobójcze, wirusobójcze i pierwotniakobójcze. Działa skutecznie w zwalczaniu wirusa grypy, opryszczki czy Giardia Lamblia. Kwas kaprylowy z kolei działa przeciwzapalnie, ochronnie na jelita, zapobiega biegunce, powstawaniu wrzodów, regeneruje nabłonek jelita grubego.
Pokrótce, regularnie spożywany nierafinowany olej kokosowy:
- podnosi odporność
- działa bakteriobójczo i pierwotniakobójczo
- działa przeciwwirusowo i wirusobójczo (wirus grypy, opryszczki, Giardia Lamblia)
- działa przeciwzapalnie
- wpływa pozytywnie na perystaltykę jelit, ochronę jelit
- zapobiega biegunce, powstawaniu wrzodów
- regeneruje nabłonek jelita grubego
- przyczynia się do szybszej utraty zbędnych kg w procesie odchudzania
- pomaga regulować poziom cukru we krwi i insuliny co jest cenną informacją dla cukrzyków
- wspomaga pracę mózgu, wątroby i trzustki
Naturalny olej kokosowy – bogactwo nasyconych kwasów tłuszczowych
- 100% naturalnych składników
- tłoczony na zimno – poniżej 38ºC
- wysoka zawartość tłuszczów nasyconych – aż 90%
- polska produkcja
Jak stosować olej kokosowy?
Olej kokosowy nierafinowany odznacza się niezwykle przyjemnym kokosowym zapachem, który z pewnością zainspiruje Cię do nowych kulinarnych podróży! Możesz wykorzystywać go w wersji na zimno, ale świetnie sprawdzi się także do smażenia i pieczenia. Jego punkt dymienia jest dość wysoki, dlatego wybieraj olej kokosowy również wtedy, gdy przygotowujesz dania na ciepło. Olej kokosowy ma konsystencję stałą, która zmienia się w płynną w temperaturze ok. 25°C.
Olej kokosowy możesz stosować w kuchni, ale także w zaciszu domowego SPA – dzięki niemu w wyjątkowy sposób zadbasz o włosy, skórę i paznokcie. Wypróbuj go do balsamowania ciała, olejowania włosów czy demakijażu twarzy, a poczujesz prawdziwą siłę natury.
Olej kokosowy stanowi idealną bazę dla przygotowania złotego mleka, które jesienią i zimą rozgrzeje, podniesie odporność, przegoni wirusy i bakterie, a wieczorem ukoi po męczącym dniu i ułatwi zaśnięcie. Tyle dobrodziejstw w jednym kubku.
Kawa z odrobiną oleju kokosowego nie tylko jest aromatyczna, smaczna, ale nazywana jest również kawą kuloodporną.
Olej kokosowy możesz przechowywać zarówno w lodówce jak i temperaturze pokojowej. Należy go spożyć w ciągu roku od daty wytłoczenia.
Wartość odżywcza w 100g:
Skład produktu
Olej kokosowy 300ml – właściwości zdrowotne
Wszyscy wiedzą jak wygląda palma kokosowa i orzechy kokosa. Brązowe, mechate owalne orzechy po obraniu z zewnętrznej łupiny poddawane są różnym obróbkom w celu pozyskania jak najwięcej wartościowych produktów. Jednym z najcenniejszych i chętnie używanych w kuchni jest olej kokosowy, pozyskiwany z twardej części miąższu kokosa kopry. Zdecydowanie najzdrowszym i najbogatszym w wartości odżywcze jest olej kokosowy tłoczony na zimno, czyli nierafinowany.
Olej kokosowy nierafinowany zawiera wiele cennych składników:
- witaminy z grupy B: B2, B6
- witaminy C, E
- kwas foliowy
- mikroelementy: potas, wapń, magnez, żelazo, fosfor, sód, cynk
- nasycone kwasy tłuszczowe: kwas laurynowy , palmitynowy, stearynowy, kaprynowy, kaprylowy i inne
- niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe: kwas oleinowy, linylowy, linoleinowy
Olej kokosowy, dzięki temu, że zawiera dużo więcej kwasów kaprynowego i kaprylowego w porównaniu do zwykłego masła, jest łatwiej od niego strawny.
Kwas laurynowy należący do średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych MCFA, ma silne właściwości bakteriobójcze, wirusobójcze i pierwotniakobójcze. Działa skutecznie w zwalczaniu wirusa grypy, opryszczki czy Giardia Lamblia. Kwas kaprylowy z kolei działa przeciwzapalnie, ochronnie na jelita, zapobiega biegunce, powstawaniu wrzodów, regeneruje nabłonek jelita grubego.
Pokrótce, regularnie spożywany nierafinowany olej kokosowy:
- podnosi odporność
- działa bakteriobójczo i pierwotniakobójczo
- działa przeciwwirusowo i wirusobójczo (wirus grypy, opryszczki, Giardia Lamblia)
- działa przeciwzapalnie
- wpływa pozytywnie na perystaltykę jelit, ochronę jelit
- zapobiega biegunce, powstawaniu wrzodów
- regeneruje nabłonek jelita grubego
- przyczynia się do szybszej utraty zbędnych kg w procesie odchudzania
- pomaga regulować poziom cukru we krwi i insuliny co jest cenną informacją dla cukrzyków
- wspomaga pracę mózgu, wątroby i trzustki
Naturalny olej kokosowy – bogactwo nasyconych kwasów tłuszczowych
- 100% naturalnych składników
- tłoczony na zimno – poniżej 38ºC
- wysoka zawartość tłuszczów nasyconych – aż 90%
- polska produkcja
Jak stosować olej kokosowy?
Olej kokosowy nierafinowany odznacza się niezwykle przyjemnym kokosowym zapachem, który z pewnością zainspiruje Cię do nowych kulinarnych podróży! Możesz wykorzystywać go w wersji na zimno, ale świetnie sprawdzi się także do smażenia i pieczenia. Jego punkt dymienia jest dość wysoki, dlatego wybieraj olej kokosowy również wtedy, gdy przygotowujesz dania na ciepło. Olej kokosowy ma konsystencję stałą, która zmienia się w płynną w temperaturze ok. 25°C.
Olej kokosowy możesz stosować w kuchni, ale także w zaciszu domowego SPA – dzięki niemu w wyjątkowy sposób zadbasz o włosy, skórę i paznokcie. Wypróbuj go do balsamowania ciała, olejowania włosów czy demakijażu twarzy, a poczujesz prawdziwą siłę natury.
Olej kokosowy stanowi idealną bazę dla przygotowania złotego mleka, które jesienią i zimą rozgrzeje, podniesie odporność, przegoni wirusy i bakterie, a wieczorem ukoi po męczącym dniu i ułatwi zaśnięcie. Tyle dobrodziejstw w jednym kubku.
Kawa z odrobiną oleju kokosowego nie tylko jest aromatyczna, smaczna, ale nazywana jest również kawą kuloodporną.
Olej kokosowy możesz przechowywać zarówno w lodówce jak i temperaturze pokojowej. Należy go spożyć w ciągu roku od daty wytłoczenia.
Wartość odżywcza w 100g:
Zalecane porcjowanie
Olej kokosowy 300ml – właściwości zdrowotne
Wszyscy wiedzą jak wygląda palma kokosowa i orzechy kokosa. Brązowe, mechate owalne orzechy po obraniu z zewnętrznej łupiny poddawane są różnym obróbkom w celu pozyskania jak najwięcej wartościowych produktów. Jednym z najcenniejszych i chętnie używanych w kuchni jest olej kokosowy, pozyskiwany z twardej części miąższu kokosa kopry. Zdecydowanie najzdrowszym i najbogatszym w wartości odżywcze jest olej kokosowy tłoczony na zimno, czyli nierafinowany.
Olej kokosowy nierafinowany zawiera wiele cennych składników:
- witaminy z grupy B: B2, B6
- witaminy C, E
- kwas foliowy
- mikroelementy: potas, wapń, magnez, żelazo, fosfor, sód, cynk
- nasycone kwasy tłuszczowe: kwas laurynowy , palmitynowy, stearynowy, kaprynowy, kaprylowy i inne
- niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe: kwas oleinowy, linylowy, linoleinowy
Olej kokosowy, dzięki temu, że zawiera dużo więcej kwasów kaprynowego i kaprylowego w porównaniu do zwykłego masła, jest łatwiej od niego strawny.
Kwas laurynowy należący do średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych MCFA, ma silne właściwości bakteriobójcze, wirusobójcze i pierwotniakobójcze. Działa skutecznie w zwalczaniu wirusa grypy, opryszczki czy Giardia Lamblia. Kwas kaprylowy z kolei działa przeciwzapalnie, ochronnie na jelita, zapobiega biegunce, powstawaniu wrzodów, regeneruje nabłonek jelita grubego.
Pokrótce, regularnie spożywany nierafinowany olej kokosowy:
- podnosi odporność
- działa bakteriobójczo i pierwotniakobójczo
- działa przeciwwirusowo i wirusobójczo (wirus grypy, opryszczki, Giardia Lamblia)
- działa przeciwzapalnie
- wpływa pozytywnie na perystaltykę jelit, ochronę jelit
- zapobiega biegunce, powstawaniu wrzodów
- regeneruje nabłonek jelita grubego
- przyczynia się do szybszej utraty zbędnych kg w procesie odchudzania
- pomaga regulować poziom cukru we krwi i insuliny co jest cenną informacją dla cukrzyków
- wspomaga pracę mózgu, wątroby i trzustki
Naturalny olej kokosowy – bogactwo nasyconych kwasów tłuszczowych
- 100% naturalnych składników
- tłoczony na zimno – poniżej 38ºC
- wysoka zawartość tłuszczów nasyconych – aż 90%
- polska produkcja
Jak stosować olej kokosowy?
Olej kokosowy nierafinowany odznacza się niezwykle przyjemnym kokosowym zapachem, który z pewnością zainspiruje Cię do nowych kulinarnych podróży! Możesz wykorzystywać go w wersji na zimno, ale świetnie sprawdzi się także do smażenia i pieczenia. Jego punkt dymienia jest dość wysoki, dlatego wybieraj olej kokosowy również wtedy, gdy przygotowujesz dania na ciepło. Olej kokosowy ma konsystencję stałą, która zmienia się w płynną w temperaturze ok. 25°C.
Olej kokosowy możesz stosować w kuchni, ale także w zaciszu domowego SPA – dzięki niemu w wyjątkowy sposób zadbasz o włosy, skórę i paznokcie. Wypróbuj go do balsamowania ciała, olejowania włosów czy demakijażu twarzy, a poczujesz prawdziwą siłę natury.
Olej kokosowy stanowi idealną bazę dla przygotowania złotego mleka, które jesienią i zimą rozgrzeje, podniesie odporność, przegoni wirusy i bakterie, a wieczorem ukoi po męczącym dniu i ułatwi zaśnięcie. Tyle dobrodziejstw w jednym kubku.
Kawa z odrobiną oleju kokosowego nie tylko jest aromatyczna, smaczna, ale nazywana jest również kawą kuloodporną.
Olej kokosowy możesz przechowywać zarówno w lodówce jak i temperaturze pokojowej. Należy go spożyć w ciągu roku od daty wytłoczenia.
Wartość odżywcza w 100g:
FAQ
Olej kokosowy 300ml – właściwości zdrowotne
Wszyscy wiedzą jak wygląda palma kokosowa i orzechy kokosa. Brązowe, mechate owalne orzechy po obraniu z zewnętrznej łupiny poddawane są różnym obróbkom w celu pozyskania jak najwięcej wartościowych produktów. Jednym z najcenniejszych i chętnie używanych w kuchni jest olej kokosowy, pozyskiwany z twardej części miąższu kokosa kopry. Zdecydowanie najzdrowszym i najbogatszym w wartości odżywcze jest olej kokosowy tłoczony na zimno, czyli nierafinowany.
Olej kokosowy nierafinowany zawiera wiele cennych składników:
- witaminy z grupy B: B2, B6
- witaminy C, E
- kwas foliowy
- mikroelementy: potas, wapń, magnez, żelazo, fosfor, sód, cynk
- nasycone kwasy tłuszczowe: kwas laurynowy , palmitynowy, stearynowy, kaprynowy, kaprylowy i inne
- niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe: kwas oleinowy, linylowy, linoleinowy
Olej kokosowy, dzięki temu, że zawiera dużo więcej kwasów kaprynowego i kaprylowego w porównaniu do zwykłego masła, jest łatwiej od niego strawny.
Kwas laurynowy należący do średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych MCFA, ma silne właściwości bakteriobójcze, wirusobójcze i pierwotniakobójcze. Działa skutecznie w zwalczaniu wirusa grypy, opryszczki czy Giardia Lamblia. Kwas kaprylowy z kolei działa przeciwzapalnie, ochronnie na jelita, zapobiega biegunce, powstawaniu wrzodów, regeneruje nabłonek jelita grubego.
Pokrótce, regularnie spożywany nierafinowany olej kokosowy:
- podnosi odporność
- działa bakteriobójczo i pierwotniakobójczo
- działa przeciwwirusowo i wirusobójczo (wirus grypy, opryszczki, Giardia Lamblia)
- działa przeciwzapalnie
- wpływa pozytywnie na perystaltykę jelit, ochronę jelit
- zapobiega biegunce, powstawaniu wrzodów
- regeneruje nabłonek jelita grubego
- przyczynia się do szybszej utraty zbędnych kg w procesie odchudzania
- pomaga regulować poziom cukru we krwi i insuliny co jest cenną informacją dla cukrzyków
- wspomaga pracę mózgu, wątroby i trzustki
Naturalny olej kokosowy – bogactwo nasyconych kwasów tłuszczowych
- 100% naturalnych składników
- tłoczony na zimno – poniżej 38ºC
- wysoka zawartość tłuszczów nasyconych – aż 90%
- polska produkcja
Jak stosować olej kokosowy?
Olej kokosowy nierafinowany odznacza się niezwykle przyjemnym kokosowym zapachem, który z pewnością zainspiruje Cię do nowych kulinarnych podróży! Możesz wykorzystywać go w wersji na zimno, ale świetnie sprawdzi się także do smażenia i pieczenia. Jego punkt dymienia jest dość wysoki, dlatego wybieraj olej kokosowy również wtedy, gdy przygotowujesz dania na ciepło. Olej kokosowy ma konsystencję stałą, która zmienia się w płynną w temperaturze ok. 25°C.
Olej kokosowy możesz stosować w kuchni, ale także w zaciszu domowego SPA – dzięki niemu w wyjątkowy sposób zadbasz o włosy, skórę i paznokcie. Wypróbuj go do balsamowania ciała, olejowania włosów czy demakijażu twarzy, a poczujesz prawdziwą siłę natury.
Olej kokosowy stanowi idealną bazę dla przygotowania złotego mleka, które jesienią i zimą rozgrzeje, podniesie odporność, przegoni wirusy i bakterie, a wieczorem ukoi po męczącym dniu i ułatwi zaśnięcie. Tyle dobrodziejstw w jednym kubku.
Kawa z odrobiną oleju kokosowego nie tylko jest aromatyczna, smaczna, ale nazywana jest również kawą kuloodporną.
Olej kokosowy możesz przechowywać zarówno w lodówce jak i temperaturze pokojowej. Należy go spożyć w ciągu roku od daty wytłoczenia.
Wartość odżywcza w 100g: