Dla tych, którzy cenią zarówno wygląd jak i zdrowie.

Naturalny olej kokosowy 300ml

Dostępność: dostępny
Cena: 28,90 zł 28.90

Nasze oleje tłoczymy w rodzinnej olejarni tradycyjnymi metodami.
Dzięki temu oleje zachowują wszystkie wartości odżywcze.
Oleje powstają ze starannie wyselekcjonowanego surowca.

Olej kokosowy o pojemności 300ml to idealne rozwiązanie dla każdego kto uwielbia kawę z dodatkiem tego aromatycznego przysmaku. Dla każdego, to lubi racuchy z kokosowym posmakiem.

ilość szt.
Otrzymasz 0 pkt za ten zakup ?

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 5

Opis

Olej kokosowy 300ml – właściwości zdrowotne

Wszyscy wiedzą jak wygląda palma kokosowa i orzechy kokosa. Brązowe, mechate owalne orzechy po obraniu z zewnętrznej łupiny poddawane są różnym obróbkom w celu pozyskania jak najwięcej wartościowych produktów. Jednym z najcenniejszych i chętnie używanych w kuchni jest olej kokosowy, pozyskiwany z twardej części miąższu kokosa kopry. Zdecydowanie najzdrowszym i najbogatszym w wartości odżywcze jest olej kokosowy tłoczony na zimno, czyli nierafinowany. 

Olej kokosowy nierafinowany zawiera wiele cennych składników:

  • witaminy z grupy B: B2, B6
  • witaminy C, E
  • kwas foliowy 
  • mikroelementy: potas, wapń, magnez, żelazo, fosfor, sód, cynk
  • nasycone kwasy tłuszczowe: kwas laurynowy , palmitynowy, stearynowy, kaprynowy, kaprylowy i inne
  • niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe: kwas oleinowy, linylowy, linoleinowy

Olej kokosowy, dzięki temu, że zawiera dużo więcej kwasów kaprynowego i kaprylowego w porównaniu do zwykłego masła, jest łatwiej od niego strawny.

Kwas laurynowy należący do średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych MCFA, ma silne właściwości bakteriobójcze, wirusobójcze i pierwotniakobójcze. Działa skutecznie w zwalczaniu wirusa grypy, opryszczki czy Giardia Lamblia. Kwas kaprylowy z kolei działa przeciwzapalnie, ochronnie na jelita, zapobiega biegunce, powstawaniu wrzodów, regeneruje nabłonek jelita grubego.  

   

Pokrótce, regularnie spożywany nierafinowany olej kokosowy:

  • podnosi odporność
  • działa bakteriobójczo i pierwotniakobójczo
  • działa przeciwwirusowo i wirusobójczo (wirus grypy, opryszczki, Giardia Lamblia)
  • działa przeciwzapalnie
  • wpływa pozytywnie na perystaltykę jelit, ochronę jelit
  • zapobiega biegunce, powstawaniu wrzodów
  • regeneruje nabłonek jelita grubego
  • przyczynia się do szybszej utraty zbędnych kg w procesie odchudzania
  • pomaga regulować poziom cukru we krwi i insuliny co jest cenną informacją dla cukrzyków
  • wspomaga pracę mózgu, wątroby i trzustki

 

Naturalny olej kokosowy – bogactwo nasyconych kwasów tłuszczowych

  • 100% naturalnych składników
  • tłoczony na zimno – poniżej 38ºC
  • wysoka zawartość tłuszczów nasyconych – aż 90%
  • polska produkcja

Jak stosować olej kokosowy?

Olej kokosowy nierafinowany odznacza się niezwykle przyjemnym kokosowym zapachem, który z pewnością zainspiruje Cię do nowych kulinarnych podróży! Możesz wykorzystywać go w wersji na zimno, ale świetnie sprawdzi się także do smażenia i pieczenia. Jego punkt dymienia jest dość wysoki, dlatego wybieraj olej kokosowy również wtedy, gdy przygotowujesz dania na ciepło. Olej kokosowy ma konsystencję stałą, która zmienia się w płynną w temperaturze ok. 25°C. 

Olej kokosowy możesz stosować w kuchni, ale także w zaciszu domowego SPA – dzięki niemu w wyjątkowy sposób zadbasz o włosy, skórę i paznokcie. Wypróbuj go do balsamowania ciała, olejowania włosów czy demakijażu twarzy, a poczujesz prawdziwą siłę natury.

Olej kokosowy stanowi idealną bazę dla przygotowania złotego mleka, które jesienią i zimą rozgrzeje, podniesie odporność, przegoni wirusy i bakterie, a wieczorem ukoi po męczącym dniu i ułatwi zaśnięcie. Tyle dobrodziejstw w jednym kubku.

Kawa z odrobiną oleju kokosowego nie tylko jest aromatyczna, smaczna, ale nazywana jest również kawą kuloodporną.

Olej kokosowy możesz przechowywać zarówno w lodówce jak i temperaturze pokojowej. Należy go spożyć w ciągu roku od daty wytłoczenia.

Wartość odżywcza w 100g:

 

Skład produktu

Olej kokosowy 300ml – właściwości zdrowotne

Wszyscy wiedzą jak wygląda palma kokosowa i orzechy kokosa. Brązowe, mechate owalne orzechy po obraniu z zewnętrznej łupiny poddawane są różnym obróbkom w celu pozyskania jak najwięcej wartościowych produktów. Jednym z najcenniejszych i chętnie używanych w kuchni jest olej kokosowy, pozyskiwany z twardej części miąższu kokosa kopry. Zdecydowanie najzdrowszym i najbogatszym w wartości odżywcze jest olej kokosowy tłoczony na zimno, czyli nierafinowany. 

Olej kokosowy nierafinowany zawiera wiele cennych składników:

  • witaminy z grupy B: B2, B6
  • witaminy C, E
  • kwas foliowy 
  • mikroelementy: potas, wapń, magnez, żelazo, fosfor, sód, cynk
  • nasycone kwasy tłuszczowe: kwas laurynowy , palmitynowy, stearynowy, kaprynowy, kaprylowy i inne
  • niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe: kwas oleinowy, linylowy, linoleinowy

Olej kokosowy, dzięki temu, że zawiera dużo więcej kwasów kaprynowego i kaprylowego w porównaniu do zwykłego masła, jest łatwiej od niego strawny.

Kwas laurynowy należący do średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych MCFA, ma silne właściwości bakteriobójcze, wirusobójcze i pierwotniakobójcze. Działa skutecznie w zwalczaniu wirusa grypy, opryszczki czy Giardia Lamblia. Kwas kaprylowy z kolei działa przeciwzapalnie, ochronnie na jelita, zapobiega biegunce, powstawaniu wrzodów, regeneruje nabłonek jelita grubego.  

   

Pokrótce, regularnie spożywany nierafinowany olej kokosowy:

  • podnosi odporność
  • działa bakteriobójczo i pierwotniakobójczo
  • działa przeciwwirusowo i wirusobójczo (wirus grypy, opryszczki, Giardia Lamblia)
  • działa przeciwzapalnie
  • wpływa pozytywnie na perystaltykę jelit, ochronę jelit
  • zapobiega biegunce, powstawaniu wrzodów
  • regeneruje nabłonek jelita grubego
  • przyczynia się do szybszej utraty zbędnych kg w procesie odchudzania
  • pomaga regulować poziom cukru we krwi i insuliny co jest cenną informacją dla cukrzyków
  • wspomaga pracę mózgu, wątroby i trzustki

 

Naturalny olej kokosowy – bogactwo nasyconych kwasów tłuszczowych

  • 100% naturalnych składników
  • tłoczony na zimno – poniżej 38ºC
  • wysoka zawartość tłuszczów nasyconych – aż 90%
  • polska produkcja

Jak stosować olej kokosowy?

Olej kokosowy nierafinowany odznacza się niezwykle przyjemnym kokosowym zapachem, który z pewnością zainspiruje Cię do nowych kulinarnych podróży! Możesz wykorzystywać go w wersji na zimno, ale świetnie sprawdzi się także do smażenia i pieczenia. Jego punkt dymienia jest dość wysoki, dlatego wybieraj olej kokosowy również wtedy, gdy przygotowujesz dania na ciepło. Olej kokosowy ma konsystencję stałą, która zmienia się w płynną w temperaturze ok. 25°C. 

Olej kokosowy możesz stosować w kuchni, ale także w zaciszu domowego SPA – dzięki niemu w wyjątkowy sposób zadbasz o włosy, skórę i paznokcie. Wypróbuj go do balsamowania ciała, olejowania włosów czy demakijażu twarzy, a poczujesz prawdziwą siłę natury.

Olej kokosowy stanowi idealną bazę dla przygotowania złotego mleka, które jesienią i zimą rozgrzeje, podniesie odporność, przegoni wirusy i bakterie, a wieczorem ukoi po męczącym dniu i ułatwi zaśnięcie. Tyle dobrodziejstw w jednym kubku.

Kawa z odrobiną oleju kokosowego nie tylko jest aromatyczna, smaczna, ale nazywana jest również kawą kuloodporną.

Olej kokosowy możesz przechowywać zarówno w lodówce jak i temperaturze pokojowej. Należy go spożyć w ciągu roku od daty wytłoczenia.

Wartość odżywcza w 100g:

 

FAQ

Olej kokosowy 300ml – właściwości zdrowotne

Wszyscy wiedzą jak wygląda palma kokosowa i orzechy kokosa. Brązowe, mechate owalne orzechy po obraniu z zewnętrznej łupiny poddawane są różnym obróbkom w celu pozyskania jak najwięcej wartościowych produktów. Jednym z najcenniejszych i chętnie używanych w kuchni jest olej kokosowy, pozyskiwany z twardej części miąższu kokosa kopry. Zdecydowanie najzdrowszym i najbogatszym w wartości odżywcze jest olej kokosowy tłoczony na zimno, czyli nierafinowany. 

Olej kokosowy nierafinowany zawiera wiele cennych składników:

  • witaminy z grupy B: B2, B6
  • witaminy C, E
  • kwas foliowy 
  • mikroelementy: potas, wapń, magnez, żelazo, fosfor, sód, cynk
  • nasycone kwasy tłuszczowe: kwas laurynowy , palmitynowy, stearynowy, kaprynowy, kaprylowy i inne
  • niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe: kwas oleinowy, linylowy, linoleinowy

Olej kokosowy, dzięki temu, że zawiera dużo więcej kwasów kaprynowego i kaprylowego w porównaniu do zwykłego masła, jest łatwiej od niego strawny.

Kwas laurynowy należący do średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych MCFA, ma silne właściwości bakteriobójcze, wirusobójcze i pierwotniakobójcze. Działa skutecznie w zwalczaniu wirusa grypy, opryszczki czy Giardia Lamblia. Kwas kaprylowy z kolei działa przeciwzapalnie, ochronnie na jelita, zapobiega biegunce, powstawaniu wrzodów, regeneruje nabłonek jelita grubego.  

   

Pokrótce, regularnie spożywany nierafinowany olej kokosowy:

  • podnosi odporność
  • działa bakteriobójczo i pierwotniakobójczo
  • działa przeciwwirusowo i wirusobójczo (wirus grypy, opryszczki, Giardia Lamblia)
  • działa przeciwzapalnie
  • wpływa pozytywnie na perystaltykę jelit, ochronę jelit
  • zapobiega biegunce, powstawaniu wrzodów
  • regeneruje nabłonek jelita grubego
  • przyczynia się do szybszej utraty zbędnych kg w procesie odchudzania
  • pomaga regulować poziom cukru we krwi i insuliny co jest cenną informacją dla cukrzyków
  • wspomaga pracę mózgu, wątroby i trzustki

 

Naturalny olej kokosowy – bogactwo nasyconych kwasów tłuszczowych

  • 100% naturalnych składników
  • tłoczony na zimno – poniżej 38ºC
  • wysoka zawartość tłuszczów nasyconych – aż 90%
  • polska produkcja

Jak stosować olej kokosowy?

Olej kokosowy nierafinowany odznacza się niezwykle przyjemnym kokosowym zapachem, który z pewnością zainspiruje Cię do nowych kulinarnych podróży! Możesz wykorzystywać go w wersji na zimno, ale świetnie sprawdzi się także do smażenia i pieczenia. Jego punkt dymienia jest dość wysoki, dlatego wybieraj olej kokosowy również wtedy, gdy przygotowujesz dania na ciepło. Olej kokosowy ma konsystencję stałą, która zmienia się w płynną w temperaturze ok. 25°C. 

Olej kokosowy możesz stosować w kuchni, ale także w zaciszu domowego SPA – dzięki niemu w wyjątkowy sposób zadbasz o włosy, skórę i paznokcie. Wypróbuj go do balsamowania ciała, olejowania włosów czy demakijażu twarzy, a poczujesz prawdziwą siłę natury.

Olej kokosowy stanowi idealną bazę dla przygotowania złotego mleka, które jesienią i zimą rozgrzeje, podniesie odporność, przegoni wirusy i bakterie, a wieczorem ukoi po męczącym dniu i ułatwi zaśnięcie. Tyle dobrodziejstw w jednym kubku.

Kawa z odrobiną oleju kokosowego nie tylko jest aromatyczna, smaczna, ale nazywana jest również kawą kuloodporną.

Olej kokosowy możesz przechowywać zarówno w lodówce jak i temperaturze pokojowej. Należy go spożyć w ciągu roku od daty wytłoczenia.

Wartość odżywcza w 100g:

 

Darmowa dostawa

Darmowa dostawa

dla zamówień powyżej 199 zł

Masz aż 60 dni na zwrot produktów

Masz aż 60 dni na zwrot produktów!

Dowiedz się więcej

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium