BUDYŃ WANILIOWY

 

 

  • 1 laska wanili
  • 30g eco&fit protein
  • 1 jajko
  • 1-3 łyżeczek ksylitolu lub stewii (ilość do smaku)
  • 250ml mleka lub wody
  • 20g mąki ziemniaczanej

Sposób przygotowania:

Wlej do garnka 150 ml mleka/wody. Rozetnij wzdłuż laskę wanilii.
Wyskrob z jej wnętrza nasiona i dodaj do garnka z mlekiem/wodą.
Gotuj na małym ogniu ok. 7-10 min.
W pozostałej ilości mleka/wody dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Następnie dodaj do gotującego się mleka/wody i mieszaj do momentu aż masa będzie gęsta. 
W razie potrzeby dosłodź do smaku. Napełnij budyniem miseczki i podawaj po ostudzeniu.

P.S.
Świetnie smakuje z owocami lub musem owocowym.

Smacznego :)

Projekt i wdrożenie: INTLE
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl