Ksylitol fiński 500g





Opis
Ksylitol fiński - niskokaloryczny i naturalny słodzik
Ksylitol, nazywany również cukrem brzozowym, to naturalny zamiennik cukru buraczanego, produkowany z kory brzozy i sprowadzany z Finlandii. W smaku i wyglądzie przypomina biały cukier, ale jest niskokaloryczny i posiada bardzo niski indeks glikemiczny. Dzięki niemu Twoje ciasta czy desery będą nie tylko słodkie, ale też dobre dla Twojej sylwetki.
Cukier dobry dla zdrowia
Ksylitol to nie tylko dobra alternatywa dla cukru i słodzik, który do swojej diety mogą wprowadzić zarówno diabetycy, jak i osoby odchudzające się. To również substancja, która pozytywnie wpływa na zdrowie: dba o zęby, wzmacnia kości, przeciwdziała rozwojowi bakterii w układzie pokarmowym.

Dobry dla diabetyków
Metabolizowanie ksylitolu wymaga tylko niewielkiego udziału insuliny. Niski indeks glikemiczny (IG=8) ksylitolu sprawia, że nie powoduje on nagłych i wysokich wyrzutów cukru do krwi, dzięki czemu sprawdza się w diecie osób chorujących na cukrzycę.

Wsparcie w odchudzaniu
Ksylitol ze swoim niskim IG (IG ksylitolu jest aż dziewięciokrotnie mniejszy niż IG cukru buraczanego) i niską kalorycznością (ok. 40% niższa od cukru białego) jest idealnym składnikiem w diecie osób odchudzających się: zmniejsza łaknienie na słodycze i przeciwdziała otyłości.

Mocne zęby
Ksylitol w przeciwieństwie do glukozy czy fruktozy nie fermentuje w układzie pokarmowym, co oznacza, że obecne tam bakterie nie zamieniają go w niszczący szkliwo kwas. Cukier brzozowy ma też właściwości bakteriobójcze, dlatego bywa wykorzystywany w profilaktyce próchnicy i parodontozy.

Zdrowe jelita i zatoki
Bakteriobójcze działanie ksylitolu ma zbawienny wpływ na zatoki i jelita. Przeciwdziała powstawaniu bakterii helicobacter pylori, hamuje rozwój grzybów i drożdżaków w przewodzie pokarmowym, wreszcie, świetnie radzi sobie z bakteriami powodującymi zapalenie ucha środkowego.

Zdrowe kości
Ksylitol zwiększa wchłanianie wapnia, dzięki czemu wspiera proces mineralizacji kości i zapobiega osteoporozie.
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Skład produktu
Ksylitol fiński - niskokaloryczny i naturalny słodzik
Ksylitol, nazywany również cukrem brzozowym, to naturalny zamiennik cukru buraczanego, produkowany z kory brzozy i sprowadzany z Finlandii. W smaku i wyglądzie przypomina biały cukier, ale jest niskokaloryczny i posiada bardzo niski indeks glikemiczny. Dzięki niemu Twoje ciasta czy desery będą nie tylko słodkie, ale też dobre dla Twojej sylwetki.
Cukier dobry dla zdrowia
Ksylitol to nie tylko dobra alternatywa dla cukru i słodzik, który do swojej diety mogą wprowadzić zarówno diabetycy, jak i osoby odchudzające się. To również substancja, która pozytywnie wpływa na zdrowie: dba o zęby, wzmacnia kości, przeciwdziała rozwojowi bakterii w układzie pokarmowym.

Dobry dla diabetyków
Metabolizowanie ksylitolu wymaga tylko niewielkiego udziału insuliny. Niski indeks glikemiczny (IG=8) ksylitolu sprawia, że nie powoduje on nagłych i wysokich wyrzutów cukru do krwi, dzięki czemu sprawdza się w diecie osób chorujących na cukrzycę.

Wsparcie w odchudzaniu
Ksylitol ze swoim niskim IG (IG ksylitolu jest aż dziewięciokrotnie mniejszy niż IG cukru buraczanego) i niską kalorycznością (ok. 40% niższa od cukru białego) jest idealnym składnikiem w diecie osób odchudzających się: zmniejsza łaknienie na słodycze i przeciwdziała otyłości.

Mocne zęby
Ksylitol w przeciwieństwie do glukozy czy fruktozy nie fermentuje w układzie pokarmowym, co oznacza, że obecne tam bakterie nie zamieniają go w niszczący szkliwo kwas. Cukier brzozowy ma też właściwości bakteriobójcze, dlatego bywa wykorzystywany w profilaktyce próchnicy i parodontozy.

Zdrowe jelita i zatoki
Bakteriobójcze działanie ksylitolu ma zbawienny wpływ na zatoki i jelita. Przeciwdziała powstawaniu bakterii helicobacter pylori, hamuje rozwój grzybów i drożdżaków w przewodzie pokarmowym, wreszcie, świetnie radzi sobie z bakteriami powodującymi zapalenie ucha środkowego.

Zdrowe kości
Ksylitol zwiększa wchłanianie wapnia, dzięki czemu wspiera proces mineralizacji kości i zapobiega osteoporozie.
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Zalecane porcjowanie
Ksylitol fiński - niskokaloryczny i naturalny słodzik
Ksylitol, nazywany również cukrem brzozowym, to naturalny zamiennik cukru buraczanego, produkowany z kory brzozy i sprowadzany z Finlandii. W smaku i wyglądzie przypomina biały cukier, ale jest niskokaloryczny i posiada bardzo niski indeks glikemiczny. Dzięki niemu Twoje ciasta czy desery będą nie tylko słodkie, ale też dobre dla Twojej sylwetki.
Cukier dobry dla zdrowia
Ksylitol to nie tylko dobra alternatywa dla cukru i słodzik, który do swojej diety mogą wprowadzić zarówno diabetycy, jak i osoby odchudzające się. To również substancja, która pozytywnie wpływa na zdrowie: dba o zęby, wzmacnia kości, przeciwdziała rozwojowi bakterii w układzie pokarmowym.

Dobry dla diabetyków
Metabolizowanie ksylitolu wymaga tylko niewielkiego udziału insuliny. Niski indeks glikemiczny (IG=8) ksylitolu sprawia, że nie powoduje on nagłych i wysokich wyrzutów cukru do krwi, dzięki czemu sprawdza się w diecie osób chorujących na cukrzycę.

Wsparcie w odchudzaniu
Ksylitol ze swoim niskim IG (IG ksylitolu jest aż dziewięciokrotnie mniejszy niż IG cukru buraczanego) i niską kalorycznością (ok. 40% niższa od cukru białego) jest idealnym składnikiem w diecie osób odchudzających się: zmniejsza łaknienie na słodycze i przeciwdziała otyłości.

Mocne zęby
Ksylitol w przeciwieństwie do glukozy czy fruktozy nie fermentuje w układzie pokarmowym, co oznacza, że obecne tam bakterie nie zamieniają go w niszczący szkliwo kwas. Cukier brzozowy ma też właściwości bakteriobójcze, dlatego bywa wykorzystywany w profilaktyce próchnicy i parodontozy.

Zdrowe jelita i zatoki
Bakteriobójcze działanie ksylitolu ma zbawienny wpływ na zatoki i jelita. Przeciwdziała powstawaniu bakterii helicobacter pylori, hamuje rozwój grzybów i drożdżaków w przewodzie pokarmowym, wreszcie, świetnie radzi sobie z bakteriami powodującymi zapalenie ucha środkowego.

Zdrowe kości
Ksylitol zwiększa wchłanianie wapnia, dzięki czemu wspiera proces mineralizacji kości i zapobiega osteoporozie.
Wartości odżywcze w 100g produktu:
FAQ
Ksylitol fiński - niskokaloryczny i naturalny słodzik
Ksylitol, nazywany również cukrem brzozowym, to naturalny zamiennik cukru buraczanego, produkowany z kory brzozy i sprowadzany z Finlandii. W smaku i wyglądzie przypomina biały cukier, ale jest niskokaloryczny i posiada bardzo niski indeks glikemiczny. Dzięki niemu Twoje ciasta czy desery będą nie tylko słodkie, ale też dobre dla Twojej sylwetki.
Cukier dobry dla zdrowia
Ksylitol to nie tylko dobra alternatywa dla cukru i słodzik, który do swojej diety mogą wprowadzić zarówno diabetycy, jak i osoby odchudzające się. To również substancja, która pozytywnie wpływa na zdrowie: dba o zęby, wzmacnia kości, przeciwdziała rozwojowi bakterii w układzie pokarmowym.

Dobry dla diabetyków
Metabolizowanie ksylitolu wymaga tylko niewielkiego udziału insuliny. Niski indeks glikemiczny (IG=8) ksylitolu sprawia, że nie powoduje on nagłych i wysokich wyrzutów cukru do krwi, dzięki czemu sprawdza się w diecie osób chorujących na cukrzycę.

Wsparcie w odchudzaniu
Ksylitol ze swoim niskim IG (IG ksylitolu jest aż dziewięciokrotnie mniejszy niż IG cukru buraczanego) i niską kalorycznością (ok. 40% niższa od cukru białego) jest idealnym składnikiem w diecie osób odchudzających się: zmniejsza łaknienie na słodycze i przeciwdziała otyłości.

Mocne zęby
Ksylitol w przeciwieństwie do glukozy czy fruktozy nie fermentuje w układzie pokarmowym, co oznacza, że obecne tam bakterie nie zamieniają go w niszczący szkliwo kwas. Cukier brzozowy ma też właściwości bakteriobójcze, dlatego bywa wykorzystywany w profilaktyce próchnicy i parodontozy.

Zdrowe jelita i zatoki
Bakteriobójcze działanie ksylitolu ma zbawienny wpływ na zatoki i jelita. Przeciwdziała powstawaniu bakterii helicobacter pylori, hamuje rozwój grzybów i drożdżaków w przewodzie pokarmowym, wreszcie, świetnie radzi sobie z bakteriami powodującymi zapalenie ucha środkowego.

Zdrowe kości
Ksylitol zwiększa wchłanianie wapnia, dzięki czemu wspiera proces mineralizacji kości i zapobiega osteoporozie.
Wartości odżywcze w 100g produktu: