BUDYŃ CZEKOLADOWY

 

 

  • 30g gorzkiej czekolady, min. 60% zawartości kakao
  • 30g eco&fit protein
  • 1 jajko
  • 15g ksylitolu lub 10g stewii (ilość do smaku)
  • 250ml mleka lub wody
  • 15g mąki ziemniaczanej

Sposób przygotowania:

Wlej do garnka 150 ml mleka/wody, dodaj rozdrobnioną czekoladę.
Gotuj na małym ogniu do rozpuszczenia się czekolady.
W pozostałej ilości mleka/wody dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Następnie dodaj do gotującego się mleka/wody i mieszaj do momentu aż masa będzie gęsta.
W razie potrzeby dosłodzić do smaku.
Napełnij budyniem miseczki i podawaj po ostudzeniu.

P.S.
Świetnie smakuje z odrobiną bitej śmietany i liściem mięty.

Smacznego :)

Projekt i wdrożenie: INTLE
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl