NALEŚNIKI FIT

 

 

  • 100g płatków owsianych
  • 30g eco&fit protein
  • 1 szklanka wody lub mleka
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • do smażenia: olej kokosowy, masło (zwykłe, klarowane)

Sposób przygotowania:

Płatki owsiane miksujemy na mąkę.
Teraz wystarczy, że wszystkie składniki dokładnie wymieszamy z wodą lub mlekiem i gotowe.
Wodę dozujemy tak, abyśmy uzyskali konsystencję przypominającą ciasto naleśnikowe.
Czyli nie za gęste, ani też nie za rzadkie (spróbujmy wypośrodkować).
Naleśniki wlewamy na rozgrzaną patelnię pokrytą tłuszczem, który możemy rozetrzeć po całej powierzchni za pomocą, np. ręcznika papierowego. Następnie, smażymy przez ok. 1 minutę z każdej strony, dodajemy na co nas tylko ochota najdzie i voila - zabieramy się do wcinania!

Smacznego :)

Spodobał się Tobie artykuł?
Chcesz otrzymywać więcej podobnych treści? Podaj swój adres e-mail, a podeślemy Ci coś ciekawego :)
© Eco&Fit 2022. Wszelkie prawa zastrzeżone.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl