- 100g płatków owsianych
- 30g eco&fit protein
- 1 szklanka wody lub mleka
- 1 jajko
- szczypta soli
- do smażenia: olej kokosowy, masło (zwykłe, klarowane)
Sposób przygotowania:
Płatki owsiane miksujemy na mąkę.
Teraz wystarczy, że wszystkie składniki dokładnie wymieszamy z wodą lub mlekiem i gotowe.
Wodę dozujemy tak, abyśmy uzyskali konsystencję przypominającą ciasto naleśnikowe.
Czyli nie za gęste, ani też nie za rzadkie (spróbujmy wypośrodkować).
Naleśniki wlewamy na rozgrzaną patelnię pokrytą tłuszczem, który możemy rozetrzeć po całej powierzchni za pomocą, np. ręcznika papierowego. Następnie, smażymy przez ok. 1 minutę z każdej strony, dodajemy na co nas tylko ochota najdzie i voila - zabieramy się do wcinania!
Smacznego :)