MARCHEWKOWA OWSIANKA

 

  • 3 szklanki płatków owsianych
  • 1 szklanka mleka roślinnego lub krowiego
  • pół łyżeczki syropu z agawy/miodu
  • szczypta cynamonu
  • szczypta suszonego imbiru
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • szczypta soli
  • połowa szklanki purée marchewkowego czyli ugotowana lub upieczona marchewka następnie zblendowana
  • Białko Eco&fit 30g

do podania: orzechy laskowe lub pekan


Sposób przygotowania :


1. Wszystkie składniki poza puree marchewkowym i białkiem włóż do małego rondelka i gotuj przez 5 – 8 minut na małym ogniu, co jakiś czas delikatnie mieszając.

 

2. Kiedy płatki będą miękkie, dodaj purée marchewkowe, wymieszaj i gotuj przez kolejne 2 – 3 minuty.

 

3.Dodaj białko i wymieszaj -udekoruj orzechami

Smacznego :)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl