BIAŁKOWE CIASTO BANANOWE

 

Składniki na jedną keksówkę o wymiarach ok 20 x 11 cm:

 

  • 1 ½ szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
  • ⅓ szklanki oleju
  • ⅓ szklanki ksylitolu lub miodu
  • ⅓ szklanki mleka
  • 2 dojrzałe banany
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • Białko Eco&Fit – ja dodaję 2-3 miarki


Sposób przygotowania :


1. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Keksówkę posmaruj delikatnie olejem.


2. W mniejszej miseczce wymieszaj mąkę, białko, proszek do pieczenia oraz sól, a w większej olej oraz cukier. Banany dokładnie rozgnieć widelcem na gładką masę, następnie dodaj je do płynnych składników razem z mlekiem i dokładnie wymieszaj trzepaczką. Połącz składniki suche z mokrymi i wymieszaj delikatnie łyżką, dopóki się nie połączą.


3. Ciasto przełóż do foremki i piecz około 45-50 minut.

Smacznego :)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl