Sok z jagody kamczackiej naturalny 250 ml
Pojemność: 250 ml. Bogaty w witaminę C, B, K, antyoksydanty, antocyjany. Bez dodatku cukru i słodzików, tylko naturalna słodycz prosto z owoców.
Termin przydatności do spożycia: 30.10.2024 roku.
towar niedostępny






Opis
Naturalny sok z jagody kamczackiej 100% - słodycz w czystej postaci z olbrzymim przekazem wartości ;)
Jagoda kamczacka według mieszkańców japońskiej wyspy Hokkaido to "jagoda długiego życia i dobrego wzroku". Taka wyciągnięta i lekko pomarszczona jak stroskane winogrono, ale niech Cię nie zwiedzie ten niepozorny kształt. Aksamitna w dotyku o pięknej granatowo-niebieskiej barwie, w niczym nie przypomina borówki. Jest od niej 100 razy lepsza i bardziej wartościowa.
Łączy w sobie wszystko to co jest niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu: witaminy, makro i mikroelementy, flawonoidy.
Dojrzała jest słodka w smaku, niekiedy z lekką goryczką w tle. Możesz też poczuć lekko cierpki posmak, jeżeli nie jest dojrzała w pełni.
To co skrywa w sobie taka drobina, jest nie opowiedzenia w kilku zdaniach :)
Bogata w wartości jagoda kamczacka:
- witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny, a także o jakość skóry, włosów oraz paznokci, poprawiająca wchłanianie witaminy E
- witamina B1 (tiamina) polepszająca koncentrację i pracę jelit
- witamina B2 (ryboflawina) dbająca o prawidłowy metabolizm w organizmie
- witamina B6 (pirydoksyna) kontrolująca prawidłowość wszelkich procesów biochemicznych zachodzących w organizmie
- witamina B9 (kwas foliowy) szczególnie ważna dla kobiet w ciąży, odpowiada głównie za prawidłowy rozwój płodu, syntezę kwasów nukleinowych, z których powstaje DNA
- witamina K dbająca o prawidłową krzepliwość krwi
- P rutyna dbająca o prawidłowy stan ścian naczyń krwionośnych
- makroelementy: magnez, bor, sód, potas (zawartość potasu w jagodzie kamczackiej porównywalna jest to przodującego banana), wapń, fosfor i mikroelementy: mangan, miedź, bar, krzem, jod
- flawonoidy: antocyjanyzwiększające produkcję czerwonych krwinek i dbające o prawidłową pracę serca i układu krwionośnego, leukocyjany, rutyna dbająca o prawidłowy stan ścian naczyń krwionośnych, katechiny, kwercetyna
- bardzo wysoki poziom antyoksydantów, dużo wyższy niż w jakichkolwiek innych owocach, dla porównania borówka ciemna ma o 50% mniej polifenoli
Sok z jagody kamczackiej - bomba witaminowa jakiej jeszcze nie znasz
- jedyne takie połączenie antocyjanów i irydoidów o tworzące stabilną barierę przeciwzapalną i przeciwwirusową
- to koktajl witaminowy z najwyższej półki wzbogacony makro i mikroelementami
- wspiera odporność, szczególnie wskazana dla osób z niedoborem witamin (awitaminozą)
- chroni przed chorobami cywilizacyjnymi (wysoka zawartość antocyjanów): otyłość, cukrzyca
- stanowi naturalną barierę dla wolnych rodników, hamując ich powstawania, stąd silne działanie antynowotworowe i wspierające układ krążenia
- silne działanie przeciwbakteryjne, np. na bakterie Helicobacter pylori
- pozytywnie wpływa na narząd wzroku, pomaga poprawić widzenie
- usprawnia pracę układu krążenia i serca, obniża ciśnienie
- wysoka zawartość przeciwutleniaczy opóźnia starzenie się mózgu, poprawiając pamięć i pozytywnie wpływając na stany depresyjne
Źródło: Mirosława Krauze-Baranowska, Marta Kula "Jagoda kamczacka - roślina lecznicza Syberii i Dalekiego Wschodu"
I.Szot, T.Lipa, B.Sosnowska "Jagoda kamczacka -właściwości prozdrowotne owoców i możliwości ich zastosowania. Żywność. Nauka. Technologia. Jakość 4(95): 2014
W.Grajek "Rola przeciwutleniaczy w zmniejszaniu ryzyka wystąpienia nowotworów i chorób układu krążenia. Żywność. Nauka. Technologia. Jakość 1(38): 2004
Naturalnie naturalny
Sok z jagody kamczackiej, powstaje z owoców z zaprzyjaźnionego gospodarstwa w południowej części Polski z okolic pięknych wąwozów lessowych i chrząszcza co brzmi w trzcinie. Soczyste i dojrzewające w pełnym słońcu owoce, pełne naturalnego i zdrowego soku są tłoczone na zimno, a następnie poddane krótkiej pasteryzacji, aby nie utracić tego co w owocach najcenniejsze - wartości.
Sok jest naturalnie mętny, a to dlatego, że nie jest poddany procesowi rafinowania, stąd na dnie butelki może gromadzić się naturalny osad.
Do soku nie dodajemy: wody, cukru, słodzików ani innych zbędnych dodatków. Nasza zasada to 100% soku w soku.
Składniki: 100% sok z jagody kamczackiej.
Wartości odżywcze w 100ml:
Przechowywanie
Przechowuj swój sok w chłodnym i zacienionym miejscu, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo. Po otwarciu spożyj w ciągu kilku dni.
Jak stosować sok z jagody kamczackiej?
Naturalny sok z aronii można stosować na wiele przeróżnych sposobów i nie trzeba być wcale mistrzem kucharskim.
Najłatwiejszym sposobem na sok, jest rozcieńczenie go z wodą i podanie jako napój orzeźwiający. Sok z jagody kamczackiej można także pić bezpośrednio z łyżki bez rozcieńczania.
Polewając sokiem naleśniki, kaszę mannę, budyń uzyskasz przepyszny deser lub smakowite śniadanie.
Sok z jagody kamczackiej świetnie łagodzi specyficzny ostry smak oleju z czarnuszki. Można je ze sobą łączyć, trzeba tylko spróbować :)
Skład produktu
Naturalny sok z jagody kamczackiej 100% - słodycz w czystej postaci z olbrzymim przekazem wartości ;)
Jagoda kamczacka według mieszkańców japońskiej wyspy Hokkaido to "jagoda długiego życia i dobrego wzroku". Taka wyciągnięta i lekko pomarszczona jak stroskane winogrono, ale niech Cię nie zwiedzie ten niepozorny kształt. Aksamitna w dotyku o pięknej granatowo-niebieskiej barwie, w niczym nie przypomina borówki. Jest od niej 100 razy lepsza i bardziej wartościowa.
Łączy w sobie wszystko to co jest niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu: witaminy, makro i mikroelementy, flawonoidy.
Dojrzała jest słodka w smaku, niekiedy z lekką goryczką w tle. Możesz też poczuć lekko cierpki posmak, jeżeli nie jest dojrzała w pełni.
To co skrywa w sobie taka drobina, jest nie opowiedzenia w kilku zdaniach :)
Bogata w wartości jagoda kamczacka:
- witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny, a także o jakość skóry, włosów oraz paznokci, poprawiająca wchłanianie witaminy E
- witamina B1 (tiamina) polepszająca koncentrację i pracę jelit
- witamina B2 (ryboflawina) dbająca o prawidłowy metabolizm w organizmie
- witamina B6 (pirydoksyna) kontrolująca prawidłowość wszelkich procesów biochemicznych zachodzących w organizmie
- witamina B9 (kwas foliowy) szczególnie ważna dla kobiet w ciąży, odpowiada głównie za prawidłowy rozwój płodu, syntezę kwasów nukleinowych, z których powstaje DNA
- witamina K dbająca o prawidłową krzepliwość krwi
- P rutyna dbająca o prawidłowy stan ścian naczyń krwionośnych
- makroelementy: magnez, bor, sód, potas (zawartość potasu w jagodzie kamczackiej porównywalna jest to przodującego banana), wapń, fosfor i mikroelementy: mangan, miedź, bar, krzem, jod
- flawonoidy: antocyjanyzwiększające produkcję czerwonych krwinek i dbające o prawidłową pracę serca i układu krwionośnego, leukocyjany, rutyna dbająca o prawidłowy stan ścian naczyń krwionośnych, katechiny, kwercetyna
- bardzo wysoki poziom antyoksydantów, dużo wyższy niż w jakichkolwiek innych owocach, dla porównania borówka ciemna ma o 50% mniej polifenoli
Sok z jagody kamczackiej - bomba witaminowa jakiej jeszcze nie znasz
- jedyne takie połączenie antocyjanów i irydoidów o tworzące stabilną barierę przeciwzapalną i przeciwwirusową
- to koktajl witaminowy z najwyższej półki wzbogacony makro i mikroelementami
- wspiera odporność, szczególnie wskazana dla osób z niedoborem witamin (awitaminozą)
- chroni przed chorobami cywilizacyjnymi (wysoka zawartość antocyjanów): otyłość, cukrzyca
- stanowi naturalną barierę dla wolnych rodników, hamując ich powstawania, stąd silne działanie antynowotworowe i wspierające układ krążenia
- silne działanie przeciwbakteryjne, np. na bakterie Helicobacter pylori
- pozytywnie wpływa na narząd wzroku, pomaga poprawić widzenie
- usprawnia pracę układu krążenia i serca, obniża ciśnienie
- wysoka zawartość przeciwutleniaczy opóźnia starzenie się mózgu, poprawiając pamięć i pozytywnie wpływając na stany depresyjne
Źródło: Mirosława Krauze-Baranowska, Marta Kula "Jagoda kamczacka - roślina lecznicza Syberii i Dalekiego Wschodu"
I.Szot, T.Lipa, B.Sosnowska "Jagoda kamczacka -właściwości prozdrowotne owoców i możliwości ich zastosowania. Żywność. Nauka. Technologia. Jakość 4(95): 2014
W.Grajek "Rola przeciwutleniaczy w zmniejszaniu ryzyka wystąpienia nowotworów i chorób układu krążenia. Żywność. Nauka. Technologia. Jakość 1(38): 2004
Naturalnie naturalny
Sok z jagody kamczackiej, powstaje z owoców z zaprzyjaźnionego gospodarstwa w południowej części Polski z okolic pięknych wąwozów lessowych i chrząszcza co brzmi w trzcinie. Soczyste i dojrzewające w pełnym słońcu owoce, pełne naturalnego i zdrowego soku są tłoczone na zimno, a następnie poddane krótkiej pasteryzacji, aby nie utracić tego co w owocach najcenniejsze - wartości.
Sok jest naturalnie mętny, a to dlatego, że nie jest poddany procesowi rafinowania, stąd na dnie butelki może gromadzić się naturalny osad.
Do soku nie dodajemy: wody, cukru, słodzików ani innych zbędnych dodatków. Nasza zasada to 100% soku w soku.
Składniki: 100% sok z jagody kamczackiej.
Wartości odżywcze w 100ml:
Przechowywanie
Przechowuj swój sok w chłodnym i zacienionym miejscu, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo. Po otwarciu spożyj w ciągu kilku dni.
Jak stosować sok z jagody kamczackiej?
Naturalny sok z aronii można stosować na wiele przeróżnych sposobów i nie trzeba być wcale mistrzem kucharskim.
Najłatwiejszym sposobem na sok, jest rozcieńczenie go z wodą i podanie jako napój orzeźwiający. Sok z jagody kamczackiej można także pić bezpośrednio z łyżki bez rozcieńczania.
Polewając sokiem naleśniki, kaszę mannę, budyń uzyskasz przepyszny deser lub smakowite śniadanie.
Sok z jagody kamczackiej świetnie łagodzi specyficzny ostry smak oleju z czarnuszki. Można je ze sobą łączyć, trzeba tylko spróbować :)
Zalecane porcjowanie
Naturalny sok z jagody kamczackiej 100% - słodycz w czystej postaci z olbrzymim przekazem wartości ;)
Jagoda kamczacka według mieszkańców japońskiej wyspy Hokkaido to "jagoda długiego życia i dobrego wzroku". Taka wyciągnięta i lekko pomarszczona jak stroskane winogrono, ale niech Cię nie zwiedzie ten niepozorny kształt. Aksamitna w dotyku o pięknej granatowo-niebieskiej barwie, w niczym nie przypomina borówki. Jest od niej 100 razy lepsza i bardziej wartościowa.
Łączy w sobie wszystko to co jest niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu: witaminy, makro i mikroelementy, flawonoidy.
Dojrzała jest słodka w smaku, niekiedy z lekką goryczką w tle. Możesz też poczuć lekko cierpki posmak, jeżeli nie jest dojrzała w pełni.
To co skrywa w sobie taka drobina, jest nie opowiedzenia w kilku zdaniach :)
Bogata w wartości jagoda kamczacka:
- witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny, a także o jakość skóry, włosów oraz paznokci, poprawiająca wchłanianie witaminy E
- witamina B1 (tiamina) polepszająca koncentrację i pracę jelit
- witamina B2 (ryboflawina) dbająca o prawidłowy metabolizm w organizmie
- witamina B6 (pirydoksyna) kontrolująca prawidłowość wszelkich procesów biochemicznych zachodzących w organizmie
- witamina B9 (kwas foliowy) szczególnie ważna dla kobiet w ciąży, odpowiada głównie za prawidłowy rozwój płodu, syntezę kwasów nukleinowych, z których powstaje DNA
- witamina K dbająca o prawidłową krzepliwość krwi
- P rutyna dbająca o prawidłowy stan ścian naczyń krwionośnych
- makroelementy: magnez, bor, sód, potas (zawartość potasu w jagodzie kamczackiej porównywalna jest to przodującego banana), wapń, fosfor i mikroelementy: mangan, miedź, bar, krzem, jod
- flawonoidy: antocyjanyzwiększające produkcję czerwonych krwinek i dbające o prawidłową pracę serca i układu krwionośnego, leukocyjany, rutyna dbająca o prawidłowy stan ścian naczyń krwionośnych, katechiny, kwercetyna
- bardzo wysoki poziom antyoksydantów, dużo wyższy niż w jakichkolwiek innych owocach, dla porównania borówka ciemna ma o 50% mniej polifenoli
Sok z jagody kamczackiej - bomba witaminowa jakiej jeszcze nie znasz
- jedyne takie połączenie antocyjanów i irydoidów o tworzące stabilną barierę przeciwzapalną i przeciwwirusową
- to koktajl witaminowy z najwyższej półki wzbogacony makro i mikroelementami
- wspiera odporność, szczególnie wskazana dla osób z niedoborem witamin (awitaminozą)
- chroni przed chorobami cywilizacyjnymi (wysoka zawartość antocyjanów): otyłość, cukrzyca
- stanowi naturalną barierę dla wolnych rodników, hamując ich powstawania, stąd silne działanie antynowotworowe i wspierające układ krążenia
- silne działanie przeciwbakteryjne, np. na bakterie Helicobacter pylori
- pozytywnie wpływa na narząd wzroku, pomaga poprawić widzenie
- usprawnia pracę układu krążenia i serca, obniża ciśnienie
- wysoka zawartość przeciwutleniaczy opóźnia starzenie się mózgu, poprawiając pamięć i pozytywnie wpływając na stany depresyjne
Źródło: Mirosława Krauze-Baranowska, Marta Kula "Jagoda kamczacka - roślina lecznicza Syberii i Dalekiego Wschodu"
I.Szot, T.Lipa, B.Sosnowska "Jagoda kamczacka -właściwości prozdrowotne owoców i możliwości ich zastosowania. Żywność. Nauka. Technologia. Jakość 4(95): 2014
W.Grajek "Rola przeciwutleniaczy w zmniejszaniu ryzyka wystąpienia nowotworów i chorób układu krążenia. Żywność. Nauka. Technologia. Jakość 1(38): 2004
Naturalnie naturalny
Sok z jagody kamczackiej, powstaje z owoców z zaprzyjaźnionego gospodarstwa w południowej części Polski z okolic pięknych wąwozów lessowych i chrząszcza co brzmi w trzcinie. Soczyste i dojrzewające w pełnym słońcu owoce, pełne naturalnego i zdrowego soku są tłoczone na zimno, a następnie poddane krótkiej pasteryzacji, aby nie utracić tego co w owocach najcenniejsze - wartości.
Sok jest naturalnie mętny, a to dlatego, że nie jest poddany procesowi rafinowania, stąd na dnie butelki może gromadzić się naturalny osad.
Do soku nie dodajemy: wody, cukru, słodzików ani innych zbędnych dodatków. Nasza zasada to 100% soku w soku.
Składniki: 100% sok z jagody kamczackiej.
Wartości odżywcze w 100ml:
Przechowywanie
Przechowuj swój sok w chłodnym i zacienionym miejscu, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo. Po otwarciu spożyj w ciągu kilku dni.
Jak stosować sok z jagody kamczackiej?
Naturalny sok z aronii można stosować na wiele przeróżnych sposobów i nie trzeba być wcale mistrzem kucharskim.
Najłatwiejszym sposobem na sok, jest rozcieńczenie go z wodą i podanie jako napój orzeźwiający. Sok z jagody kamczackiej można także pić bezpośrednio z łyżki bez rozcieńczania.
Polewając sokiem naleśniki, kaszę mannę, budyń uzyskasz przepyszny deser lub smakowite śniadanie.
Sok z jagody kamczackiej świetnie łagodzi specyficzny ostry smak oleju z czarnuszki. Można je ze sobą łączyć, trzeba tylko spróbować :)
FAQ
Naturalny sok z jagody kamczackiej 100% - słodycz w czystej postaci z olbrzymim przekazem wartości ;)
Jagoda kamczacka według mieszkańców japońskiej wyspy Hokkaido to "jagoda długiego życia i dobrego wzroku". Taka wyciągnięta i lekko pomarszczona jak stroskane winogrono, ale niech Cię nie zwiedzie ten niepozorny kształt. Aksamitna w dotyku o pięknej granatowo-niebieskiej barwie, w niczym nie przypomina borówki. Jest od niej 100 razy lepsza i bardziej wartościowa.
Łączy w sobie wszystko to co jest niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu: witaminy, makro i mikroelementy, flawonoidy.
Dojrzała jest słodka w smaku, niekiedy z lekką goryczką w tle. Możesz też poczuć lekko cierpki posmak, jeżeli nie jest dojrzała w pełni.
To co skrywa w sobie taka drobina, jest nie opowiedzenia w kilku zdaniach :)
Bogata w wartości jagoda kamczacka:
- witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny, a także o jakość skóry, włosów oraz paznokci, poprawiająca wchłanianie witaminy E
- witamina B1 (tiamina) polepszająca koncentrację i pracę jelit
- witamina B2 (ryboflawina) dbająca o prawidłowy metabolizm w organizmie
- witamina B6 (pirydoksyna) kontrolująca prawidłowość wszelkich procesów biochemicznych zachodzących w organizmie
- witamina B9 (kwas foliowy) szczególnie ważna dla kobiet w ciąży, odpowiada głównie za prawidłowy rozwój płodu, syntezę kwasów nukleinowych, z których powstaje DNA
- witamina K dbająca o prawidłową krzepliwość krwi
- P rutyna dbająca o prawidłowy stan ścian naczyń krwionośnych
- makroelementy: magnez, bor, sód, potas (zawartość potasu w jagodzie kamczackiej porównywalna jest to przodującego banana), wapń, fosfor i mikroelementy: mangan, miedź, bar, krzem, jod
- flawonoidy: antocyjanyzwiększające produkcję czerwonych krwinek i dbające o prawidłową pracę serca i układu krwionośnego, leukocyjany, rutyna dbająca o prawidłowy stan ścian naczyń krwionośnych, katechiny, kwercetyna
- bardzo wysoki poziom antyoksydantów, dużo wyższy niż w jakichkolwiek innych owocach, dla porównania borówka ciemna ma o 50% mniej polifenoli
Sok z jagody kamczackiej - bomba witaminowa jakiej jeszcze nie znasz
- jedyne takie połączenie antocyjanów i irydoidów o tworzące stabilną barierę przeciwzapalną i przeciwwirusową
- to koktajl witaminowy z najwyższej półki wzbogacony makro i mikroelementami
- wspiera odporność, szczególnie wskazana dla osób z niedoborem witamin (awitaminozą)
- chroni przed chorobami cywilizacyjnymi (wysoka zawartość antocyjanów): otyłość, cukrzyca
- stanowi naturalną barierę dla wolnych rodników, hamując ich powstawania, stąd silne działanie antynowotworowe i wspierające układ krążenia
- silne działanie przeciwbakteryjne, np. na bakterie Helicobacter pylori
- pozytywnie wpływa na narząd wzroku, pomaga poprawić widzenie
- usprawnia pracę układu krążenia i serca, obniża ciśnienie
- wysoka zawartość przeciwutleniaczy opóźnia starzenie się mózgu, poprawiając pamięć i pozytywnie wpływając na stany depresyjne
Źródło: Mirosława Krauze-Baranowska, Marta Kula "Jagoda kamczacka - roślina lecznicza Syberii i Dalekiego Wschodu"
I.Szot, T.Lipa, B.Sosnowska "Jagoda kamczacka -właściwości prozdrowotne owoców i możliwości ich zastosowania. Żywność. Nauka. Technologia. Jakość 4(95): 2014
W.Grajek "Rola przeciwutleniaczy w zmniejszaniu ryzyka wystąpienia nowotworów i chorób układu krążenia. Żywność. Nauka. Technologia. Jakość 1(38): 2004
Naturalnie naturalny
Sok z jagody kamczackiej, powstaje z owoców z zaprzyjaźnionego gospodarstwa w południowej części Polski z okolic pięknych wąwozów lessowych i chrząszcza co brzmi w trzcinie. Soczyste i dojrzewające w pełnym słońcu owoce, pełne naturalnego i zdrowego soku są tłoczone na zimno, a następnie poddane krótkiej pasteryzacji, aby nie utracić tego co w owocach najcenniejsze - wartości.
Sok jest naturalnie mętny, a to dlatego, że nie jest poddany procesowi rafinowania, stąd na dnie butelki może gromadzić się naturalny osad.
Do soku nie dodajemy: wody, cukru, słodzików ani innych zbędnych dodatków. Nasza zasada to 100% soku w soku.
Składniki: 100% sok z jagody kamczackiej.
Wartości odżywcze w 100ml:
Przechowywanie
Przechowuj swój sok w chłodnym i zacienionym miejscu, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo. Po otwarciu spożyj w ciągu kilku dni.
Jak stosować sok z jagody kamczackiej?
Naturalny sok z aronii można stosować na wiele przeróżnych sposobów i nie trzeba być wcale mistrzem kucharskim.
Najłatwiejszym sposobem na sok, jest rozcieńczenie go z wodą i podanie jako napój orzeźwiający. Sok z jagody kamczackiej można także pić bezpośrednio z łyżki bez rozcieńczania.
Polewając sokiem naleśniki, kaszę mannę, budyń uzyskasz przepyszny deser lub smakowite śniadanie.
Sok z jagody kamczackiej świetnie łagodzi specyficzny ostry smak oleju z czarnuszki. Można je ze sobą łączyć, trzeba tylko spróbować :)