Olej rzepakowy tłoczony na zimno 100ml
Pojemność: 100 ml
Nasze oleje tłoczymy w rodzinnej olejarni tradycyjnymi metodami.
Dzięki temu oleje zachowują wszystkie wartości odżywcze.
Starannie wyselekcjonowane ziarna pochodzą z polskich gospodarstw.
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Olej rzepakowy – właściwości zdrowotne
Optymalna dla organizmu proporcja kwasów omega-3 do kwasów omega-6, w ilości 2:1 to atut, zdrowo i właściwie.
Inne wartościowe składniki to:
- witamina młodości E
- witamina od serca K
- prowitamina A czyli beta-karoten
- polifenole i tokoferole.
Olej rzepakowy:
- wzmacnia odporność organizmu,
- pomaga zapobiegać niektórym nowotworom (np. piersi czy jelita grubego)
- spowalnia starzenie się organizmu
- poprawia wygląd skóry
- pozytywnie oddziałuje na narząd wzroku
- działa przeciwdepresyjnie
- usprawnia pracę układu krążenia
- polecany szczególnie osobom zagrożonym wystąpieniem miażdżycy lub zawału serca.
Naturalny olej rzepakowy – król polskich superfoods
- 100% naturalnych składników
- zawartość kwasów omega-6 i omega-3 w proporcji 2:1
- tłoczony na zimno – poniżej 38ºC
- polska produkcja
- światłochronna butelka z ciemnego szkła
- korek-niekapek ułatwiający dawkowanie produktu
Jak stosować olej rzepakowy?
Jak każdy olej tłoczony na zimno, tak i nasz olej rzepakowy nie powinien być poddawany obróbce termicznej, aby nie utracić swoich właściwości odżywczych.
Wystarczy więc dodać 1 łyżkę nierafinowanego oleju rzepakowego, aby czerpać jak największe korzyści ze spożywania warzyw, a także owoców. Zawarte w nich karotenoidy (np. luteiny, likopen, alfa-karoten, beta-karoten, zeaksantyny) przyswajane są przez organizm w sposób prawidłowy.
Olej rzepakowy nadaje się również wręcz idealnie do produkcji domowego majonezu, sosu, dressingu.
Olej rzepakowy świetnie sprawdza się także w roli maseczki do twarzy lub włosów – zarówno samodzielnie, jak i w połączeniu z Twoją ulubioną odżywką.
WAŻNE!
Aby przyswoić z oleju to, co najlepsze, przechowuj go stale w lodówce i zużyj najpóźniej w pół roku od daty wytłoczenia.
Wartość odżywcza w 100g:
Skład produktu
Olej rzepakowy – właściwości zdrowotne
Optymalna dla organizmu proporcja kwasów omega-3 do kwasów omega-6, w ilości 2:1 to atut, zdrowo i właściwie.
Inne wartościowe składniki to:
- witamina młodości E
- witamina od serca K
- prowitamina A czyli beta-karoten
- polifenole i tokoferole.
Olej rzepakowy:
- wzmacnia odporność organizmu,
- pomaga zapobiegać niektórym nowotworom (np. piersi czy jelita grubego)
- spowalnia starzenie się organizmu
- poprawia wygląd skóry
- pozytywnie oddziałuje na narząd wzroku
- działa przeciwdepresyjnie
- usprawnia pracę układu krążenia
- polecany szczególnie osobom zagrożonym wystąpieniem miażdżycy lub zawału serca.
Naturalny olej rzepakowy – król polskich superfoods
- 100% naturalnych składników
- zawartość kwasów omega-6 i omega-3 w proporcji 2:1
- tłoczony na zimno – poniżej 38ºC
- polska produkcja
- światłochronna butelka z ciemnego szkła
- korek-niekapek ułatwiający dawkowanie produktu
Jak stosować olej rzepakowy?
Jak każdy olej tłoczony na zimno, tak i nasz olej rzepakowy nie powinien być poddawany obróbce termicznej, aby nie utracić swoich właściwości odżywczych.
Wystarczy więc dodać 1 łyżkę nierafinowanego oleju rzepakowego, aby czerpać jak największe korzyści ze spożywania warzyw, a także owoców. Zawarte w nich karotenoidy (np. luteiny, likopen, alfa-karoten, beta-karoten, zeaksantyny) przyswajane są przez organizm w sposób prawidłowy.
Olej rzepakowy nadaje się również wręcz idealnie do produkcji domowego majonezu, sosu, dressingu.
Olej rzepakowy świetnie sprawdza się także w roli maseczki do twarzy lub włosów – zarówno samodzielnie, jak i w połączeniu z Twoją ulubioną odżywką.
WAŻNE!
Aby przyswoić z oleju to, co najlepsze, przechowuj go stale w lodówce i zużyj najpóźniej w pół roku od daty wytłoczenia.
Wartość odżywcza w 100g:
Zalecane porcjowanie
Olej rzepakowy – właściwości zdrowotne
Optymalna dla organizmu proporcja kwasów omega-3 do kwasów omega-6, w ilości 2:1 to atut, zdrowo i właściwie.
Inne wartościowe składniki to:
- witamina młodości E
- witamina od serca K
- prowitamina A czyli beta-karoten
- polifenole i tokoferole.
Olej rzepakowy:
- wzmacnia odporność organizmu,
- pomaga zapobiegać niektórym nowotworom (np. piersi czy jelita grubego)
- spowalnia starzenie się organizmu
- poprawia wygląd skóry
- pozytywnie oddziałuje na narząd wzroku
- działa przeciwdepresyjnie
- usprawnia pracę układu krążenia
- polecany szczególnie osobom zagrożonym wystąpieniem miażdżycy lub zawału serca.
Naturalny olej rzepakowy – król polskich superfoods
- 100% naturalnych składników
- zawartość kwasów omega-6 i omega-3 w proporcji 2:1
- tłoczony na zimno – poniżej 38ºC
- polska produkcja
- światłochronna butelka z ciemnego szkła
- korek-niekapek ułatwiający dawkowanie produktu
Jak stosować olej rzepakowy?
Jak każdy olej tłoczony na zimno, tak i nasz olej rzepakowy nie powinien być poddawany obróbce termicznej, aby nie utracić swoich właściwości odżywczych.
Wystarczy więc dodać 1 łyżkę nierafinowanego oleju rzepakowego, aby czerpać jak największe korzyści ze spożywania warzyw, a także owoców. Zawarte w nich karotenoidy (np. luteiny, likopen, alfa-karoten, beta-karoten, zeaksantyny) przyswajane są przez organizm w sposób prawidłowy.
Olej rzepakowy nadaje się również wręcz idealnie do produkcji domowego majonezu, sosu, dressingu.
Olej rzepakowy świetnie sprawdza się także w roli maseczki do twarzy lub włosów – zarówno samodzielnie, jak i w połączeniu z Twoją ulubioną odżywką.
WAŻNE!
Aby przyswoić z oleju to, co najlepsze, przechowuj go stale w lodówce i zużyj najpóźniej w pół roku od daty wytłoczenia.
Wartość odżywcza w 100g:
FAQ
Olej rzepakowy – właściwości zdrowotne
Optymalna dla organizmu proporcja kwasów omega-3 do kwasów omega-6, w ilości 2:1 to atut, zdrowo i właściwie.
Inne wartościowe składniki to:
- witamina młodości E
- witamina od serca K
- prowitamina A czyli beta-karoten
- polifenole i tokoferole.
Olej rzepakowy:
- wzmacnia odporność organizmu,
- pomaga zapobiegać niektórym nowotworom (np. piersi czy jelita grubego)
- spowalnia starzenie się organizmu
- poprawia wygląd skóry
- pozytywnie oddziałuje na narząd wzroku
- działa przeciwdepresyjnie
- usprawnia pracę układu krążenia
- polecany szczególnie osobom zagrożonym wystąpieniem miażdżycy lub zawału serca.
Naturalny olej rzepakowy – król polskich superfoods
- 100% naturalnych składników
- zawartość kwasów omega-6 i omega-3 w proporcji 2:1
- tłoczony na zimno – poniżej 38ºC
- polska produkcja
- światłochronna butelka z ciemnego szkła
- korek-niekapek ułatwiający dawkowanie produktu
Jak stosować olej rzepakowy?
Jak każdy olej tłoczony na zimno, tak i nasz olej rzepakowy nie powinien być poddawany obróbce termicznej, aby nie utracić swoich właściwości odżywczych.
Wystarczy więc dodać 1 łyżkę nierafinowanego oleju rzepakowego, aby czerpać jak największe korzyści ze spożywania warzyw, a także owoców. Zawarte w nich karotenoidy (np. luteiny, likopen, alfa-karoten, beta-karoten, zeaksantyny) przyswajane są przez organizm w sposób prawidłowy.
Olej rzepakowy nadaje się również wręcz idealnie do produkcji domowego majonezu, sosu, dressingu.
Olej rzepakowy świetnie sprawdza się także w roli maseczki do twarzy lub włosów – zarówno samodzielnie, jak i w połączeniu z Twoją ulubioną odżywką.
WAŻNE!
Aby przyswoić z oleju to, co najlepsze, przechowuj go stale w lodówce i zużyj najpóźniej w pół roku od daty wytłoczenia.
Wartość odżywcza w 100g: