Ocena:

Naturalny olej z czarnuszki tłoczony na zimno 250ml

68,90 zł 68.90

Pojemność: 250 ml

Nasze oleje tłoczymy w rodzinnej olejarni tradycyjnymi metodami.
Dzięki temu oleje zachowują wszystkie wartości odżywcze.
Starannie wyselekcjonowane ziarna pochodzą z polskich gospodarstw.

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 48 godzin
szt.: ilość
Otrzymasz 340 pkt [?] jeżeli kupisz ten produkt
Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 159 zł Sprawdź koszty dostawy.
Masz aż 60 dni na zwrot produktów!
Więcej informacji znajdziesz tutaj
  • Szczegóły produktu

    Olej z czarnuszki – właściwości zdrowotne

    Dobroczynne właściwości nasion czarnuszki były szeroko znane już w starożytnym Egipcie – z tego względu zyskała ona miano „złota faraonów”. Olej z czarnuszki zawiera kwasy tłuszczowe omega-6, omega-9 i omega-3. 

    Inne wartościowe składniki to:

    • witamina młodości E
    • prowitamina A czyli beta-karoten
    • witaminy z grupy B (B1, B3, B6)
    • minerały: cynk, potas, selen, magnez, żelazo, sód
    • biotyna
    • fosfolipidy, fitosterole.

    Regularne spożywanie oleju z czarnuszki:

    • pozytywnie wpływa na układ odpornościowy
    • działa przeciwzapalnie i antybakteryjnie
    • obniża ciśnienie tętnicze
    • obniża poziom "złego" cholesterolu LDL we krwi
    • łagodzi "sensacje" żołądkowe
    • wspiera regenerację wątroby.

    Olej z czarnuszki śmiało może być wykorzystywany w aromaterapii. Jego właściwości koją skołatane nerwy i ułatwiają zasypianie.

    Naturalny olej z czarnuszki – sekret zdrowia znany od starożytności!

    • 100% naturalnych składników
    • tłoczony na zimno – poniżej 38ºC
    • zawartość niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych
    • polska produkcja
    • światłochronna butelka z ciemnego szkła
    • korek-niekapek ułatwiający dawkowanie produktu

     

    Jak stosować olej z czarnuszki?

    Wiele osób po prostu pije olej z czarnuszki, nie traktując go jako tylko dodatek do potraw. Spożywając ok. 1 łyżkę dziennie, już po kilku miesiącach zauważysz pozytywne zmiany organizmu. 

    Dzięki swojemu pikantnemu aromatowi jest także wyśmienitą przyprawą do warzyw, kasz, makaronów, sosów i zup. 

    Produkt znajduje także szerokie zastosowanie w kosmetyce. Aplikowany na twarz nawilża i reguluje wydzielanie sebum, odmładza cerę dojrzałą, łagodzi podrażnienia i poparzenia słoneczne. Olej z czarnuszki wykazuje wreszcie skuteczne działanie w walce z trądzikiem i łupieżem.

    WAŻNE!

    Aby przyswoić z oleju to, co najlepsze, przechowuj go stale w lodówce w temperaturze 4-10 stopni Celcjusza, przed jak i po otwarciu. Zużyj najpóźniej w pół roku od daty wytłoczenia.

    Wartość odżywcza w 100g:

    KUP TERAZ

    KUP TERAZ

    KUP TERAZ

    © Eco&Fit 2022. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    do góry
    Sklep jest w trybie podglądu
    Pokaż pełną wersję strony
    Sklep internetowy Shoper.pl