Naturalny olej z czarnuszki tłoczony na zimno 250ml
Pojemność: 250 ml
Nasze oleje tłoczymy w rodzinnej olejarni tradycyjnymi metodami.
Dzięki temu oleje zachowują wszystkie wartości odżywcze.
Starannie wyselekcjonowane ziarna pochodzą z polskich gospodarstw.
towar niedostępny






Opis
Olej z czarnuszki – właściwości zdrowotne
Dobroczynne właściwości nasion czarnuszki były szeroko znane już w starożytnym Egipcie – z tego względu zyskała ona miano „złota faraonów”. Olej z czarnuszki zawiera kwasy tłuszczowe omega-6, omega-9 i omega-3.
Inne wartościowe składniki to:
- witamina młodości E
- prowitamina A czyli beta-karoten
- witaminy z grupy B (B1, B3, B6)
- minerały: cynk, potas, selen, magnez, żelazo, sód
- biotyna
- fosfolipidy, fitosterole.
Regularne spożywanie oleju z czarnuszki:
- pozytywnie wpływa na układ odpornościowy
- działa przeciwzapalnie i antybakteryjnie
- obniża ciśnienie tętnicze
- obniża poziom "złego" cholesterolu LDL we krwi
- łagodzi "sensacje" żołądkowe
- wspiera regenerację wątroby.
Olej z czarnuszki śmiało może być wykorzystywany w aromaterapii. Jego właściwości koją skołatane nerwy i ułatwiają zasypianie.
Naturalny olej z czarnuszki – sekret zdrowia znany od starożytności!
- 100% naturalnych składników
- tłoczony na zimno – poniżej 38ºC
- zawartość niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych
- polska produkcja
- światłochronna butelka z ciemnego szkła
- korek-niekapek ułatwiający dawkowanie produktu
Jak stosować olej z czarnuszki?
Wiele osób po prostu pije olej z czarnuszki, nie traktując go jako tylko dodatek do potraw. Spożywając ok. 1 łyżkę dziennie, już po kilku miesiącach zauważysz pozytywne zmiany organizmu.
Dzięki swojemu pikantnemu aromatowi jest także wyśmienitą przyprawą do warzyw, kasz, makaronów, sosów i zup.
Produkt znajduje także szerokie zastosowanie w kosmetyce. Aplikowany na twarz nawilża i reguluje wydzielanie sebum, odmładza cerę dojrzałą, łagodzi podrażnienia i poparzenia słoneczne. Olej z czarnuszki wykazuje wreszcie skuteczne działanie w walce z trądzikiem i łupieżem.
WAŻNE!
Aby przyswoić z oleju to, co najlepsze, przechowuj go stale w lodówce w temperaturze 4-10 stopni Celcjusza, przed jak i po otwarciu. Zużyj najpóźniej w pół roku od daty wytłoczenia.
Wartość odżywcza w 100g:
Skład produktu
Olej z czarnuszki – właściwości zdrowotne
Dobroczynne właściwości nasion czarnuszki były szeroko znane już w starożytnym Egipcie – z tego względu zyskała ona miano „złota faraonów”. Olej z czarnuszki zawiera kwasy tłuszczowe omega-6, omega-9 i omega-3.
Inne wartościowe składniki to:
- witamina młodości E
- prowitamina A czyli beta-karoten
- witaminy z grupy B (B1, B3, B6)
- minerały: cynk, potas, selen, magnez, żelazo, sód
- biotyna
- fosfolipidy, fitosterole.
Regularne spożywanie oleju z czarnuszki:
- pozytywnie wpływa na układ odpornościowy
- działa przeciwzapalnie i antybakteryjnie
- obniża ciśnienie tętnicze
- obniża poziom "złego" cholesterolu LDL we krwi
- łagodzi "sensacje" żołądkowe
- wspiera regenerację wątroby.
Olej z czarnuszki śmiało może być wykorzystywany w aromaterapii. Jego właściwości koją skołatane nerwy i ułatwiają zasypianie.
Naturalny olej z czarnuszki – sekret zdrowia znany od starożytności!
- 100% naturalnych składników
- tłoczony na zimno – poniżej 38ºC
- zawartość niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych
- polska produkcja
- światłochronna butelka z ciemnego szkła
- korek-niekapek ułatwiający dawkowanie produktu
Jak stosować olej z czarnuszki?
Wiele osób po prostu pije olej z czarnuszki, nie traktując go jako tylko dodatek do potraw. Spożywając ok. 1 łyżkę dziennie, już po kilku miesiącach zauważysz pozytywne zmiany organizmu.
Dzięki swojemu pikantnemu aromatowi jest także wyśmienitą przyprawą do warzyw, kasz, makaronów, sosów i zup.
Produkt znajduje także szerokie zastosowanie w kosmetyce. Aplikowany na twarz nawilża i reguluje wydzielanie sebum, odmładza cerę dojrzałą, łagodzi podrażnienia i poparzenia słoneczne. Olej z czarnuszki wykazuje wreszcie skuteczne działanie w walce z trądzikiem i łupieżem.
WAŻNE!
Aby przyswoić z oleju to, co najlepsze, przechowuj go stale w lodówce w temperaturze 4-10 stopni Celcjusza, przed jak i po otwarciu. Zużyj najpóźniej w pół roku od daty wytłoczenia.
Wartość odżywcza w 100g:
Zalecane porcjowanie
Olej z czarnuszki – właściwości zdrowotne
Dobroczynne właściwości nasion czarnuszki były szeroko znane już w starożytnym Egipcie – z tego względu zyskała ona miano „złota faraonów”. Olej z czarnuszki zawiera kwasy tłuszczowe omega-6, omega-9 i omega-3.
Inne wartościowe składniki to:
- witamina młodości E
- prowitamina A czyli beta-karoten
- witaminy z grupy B (B1, B3, B6)
- minerały: cynk, potas, selen, magnez, żelazo, sód
- biotyna
- fosfolipidy, fitosterole.
Regularne spożywanie oleju z czarnuszki:
- pozytywnie wpływa na układ odpornościowy
- działa przeciwzapalnie i antybakteryjnie
- obniża ciśnienie tętnicze
- obniża poziom "złego" cholesterolu LDL we krwi
- łagodzi "sensacje" żołądkowe
- wspiera regenerację wątroby.
Olej z czarnuszki śmiało może być wykorzystywany w aromaterapii. Jego właściwości koją skołatane nerwy i ułatwiają zasypianie.
Naturalny olej z czarnuszki – sekret zdrowia znany od starożytności!
- 100% naturalnych składników
- tłoczony na zimno – poniżej 38ºC
- zawartość niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych
- polska produkcja
- światłochronna butelka z ciemnego szkła
- korek-niekapek ułatwiający dawkowanie produktu
Jak stosować olej z czarnuszki?
Wiele osób po prostu pije olej z czarnuszki, nie traktując go jako tylko dodatek do potraw. Spożywając ok. 1 łyżkę dziennie, już po kilku miesiącach zauważysz pozytywne zmiany organizmu.
Dzięki swojemu pikantnemu aromatowi jest także wyśmienitą przyprawą do warzyw, kasz, makaronów, sosów i zup.
Produkt znajduje także szerokie zastosowanie w kosmetyce. Aplikowany na twarz nawilża i reguluje wydzielanie sebum, odmładza cerę dojrzałą, łagodzi podrażnienia i poparzenia słoneczne. Olej z czarnuszki wykazuje wreszcie skuteczne działanie w walce z trądzikiem i łupieżem.
WAŻNE!
Aby przyswoić z oleju to, co najlepsze, przechowuj go stale w lodówce w temperaturze 4-10 stopni Celcjusza, przed jak i po otwarciu. Zużyj najpóźniej w pół roku od daty wytłoczenia.
Wartość odżywcza w 100g:
FAQ
Olej z czarnuszki – właściwości zdrowotne
Dobroczynne właściwości nasion czarnuszki były szeroko znane już w starożytnym Egipcie – z tego względu zyskała ona miano „złota faraonów”. Olej z czarnuszki zawiera kwasy tłuszczowe omega-6, omega-9 i omega-3.
Inne wartościowe składniki to:
- witamina młodości E
- prowitamina A czyli beta-karoten
- witaminy z grupy B (B1, B3, B6)
- minerały: cynk, potas, selen, magnez, żelazo, sód
- biotyna
- fosfolipidy, fitosterole.
Regularne spożywanie oleju z czarnuszki:
- pozytywnie wpływa na układ odpornościowy
- działa przeciwzapalnie i antybakteryjnie
- obniża ciśnienie tętnicze
- obniża poziom "złego" cholesterolu LDL we krwi
- łagodzi "sensacje" żołądkowe
- wspiera regenerację wątroby.
Olej z czarnuszki śmiało może być wykorzystywany w aromaterapii. Jego właściwości koją skołatane nerwy i ułatwiają zasypianie.
Naturalny olej z czarnuszki – sekret zdrowia znany od starożytności!
- 100% naturalnych składników
- tłoczony na zimno – poniżej 38ºC
- zawartość niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych
- polska produkcja
- światłochronna butelka z ciemnego szkła
- korek-niekapek ułatwiający dawkowanie produktu
Jak stosować olej z czarnuszki?
Wiele osób po prostu pije olej z czarnuszki, nie traktując go jako tylko dodatek do potraw. Spożywając ok. 1 łyżkę dziennie, już po kilku miesiącach zauważysz pozytywne zmiany organizmu.
Dzięki swojemu pikantnemu aromatowi jest także wyśmienitą przyprawą do warzyw, kasz, makaronów, sosów i zup.
Produkt znajduje także szerokie zastosowanie w kosmetyce. Aplikowany na twarz nawilża i reguluje wydzielanie sebum, odmładza cerę dojrzałą, łagodzi podrażnienia i poparzenia słoneczne. Olej z czarnuszki wykazuje wreszcie skuteczne działanie w walce z trądzikiem i łupieżem.
WAŻNE!
Aby przyswoić z oleju to, co najlepsze, przechowuj go stale w lodówce w temperaturze 4-10 stopni Celcjusza, przed jak i po otwarciu. Zużyj najpóźniej w pół roku od daty wytłoczenia.
Wartość odżywcza w 100g: