Naturalne masło orzechowe z pistacji - pasta pistacjowa crunchy 350g
Masa netto: 350 g
Naturalne masło z orzechów pistacjowych CRUNCHY to w 100% naturalnie pyszny i zdrowy produkt, który smakuje wszystkim, bez względu na wiek. Wyprodukowane bez dodatku cukru, soli, utwardzonych tłuszczy, czaruje głębokim smakiem pistacji.
Masło pistacjowe CRUNCHY to 100% orzecha w maśle orzechowym.
Termin przydatności to 6 miesięcy od daty produkcji i 3 miesiące od otwarcia słoika.
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Masło pistacjowe CRUNCHY – właściwości prozdrowotne
Tym, co wyróżnia masło pistacjowe spośród podobnych produktów, jest wysoka zawartość błonnika. Z tego względu szczególnie polecamy je osobom dbającym o linię: błonnik przedłuża bowiem uczucie sytości i oczyszcza jelita z zalegających substancji. Dzięki obecności antyoksydantów spożywanie masła pistacjowego wspiera układ odpornościowy i pomaga organizmowi bronić się przed nowotworami.
Włączając masło pistacjowe w swoje menu możesz liczyć na wzmocnienie układu nerwowego, regulację poziomu cholesterolu i ciśnienia krwi, a także na poprawę stanu skóry, włosów i paznokci. Niski indeks glikemiczny czyni je idealnym produktem dla diabetyków i osób z insulinoopornością. 1 pistacja to tylko 3 kcal.
Masło pistacjowe to istna bomba witaminowa. Skryte za łupinką zielonkawe orzeszki zawierają witaminy A, C, E oraz witaminy z grupy B: B1, B2, B3 i B5. Bogate są również w minerały: wapń, żelazo, potas, magnez, cynk, fosfor.
Masło pistacjowe CRUNCHY – charakterystyka
Masło pistacjowe CRUNCHY to masło o przyjemnej oliwkowej barwie, aksamitnej konsystencji, lekko się rozsmarowuje na kanapkach, tostach, naleśnikach czy gofrach. W zapachu wyczuwalny aromat świeżo mielonych pistacji. W smaku subtelne, delikatne. Nie jest ani słodkie, ani też słone.
Pistacjom nie można się po prostu oprzeć. Można je chrupać bez końca. Nie bez powodu Chińczycy określają pistacje orzeszkami szczęścia.
Masło pistacjowe crunchy – jak i gdzie stosować
Ile nas tyle pomysłów na masło. Na słono, na słodko, na ostro… Do śniadania, do kolacji, jako przekąska.
- idealne smarowidło do kanapek jako alternatywa dla dżemów i kremów orzechowych
- pyszny dodatek do gofrów, naleśników
- może śmiało być stosowany jako urozmaicenie do kremów tortowych, mas do ciastek, ciast
- jako dodatek do makaronów
- jako przełamywacz smaku do szaszłyków owocowych
- kremowe masło świetnie komponuje się z owsiankami
Jeśli nie masz czasu, by zjeść rano pełny posiłek, łyżeczka masła pistacjowego dostarczy Ci zapasu niezbędnej energii.
Pomysłów na wykorzystanie masła pistacjowego jest wiele. W przepisach każdego kraju można odnaleźć nietypowe łączenia, którymi można się zasugerować we własnej kuchni.
Termin przydatności to 6 miesięcy od daty produkcji i 3 miesiące od otwarcia słoika.
Wartość odżywcza w 100g:
Skład produktu
Masło pistacjowe CRUNCHY – właściwości prozdrowotne
Tym, co wyróżnia masło pistacjowe spośród podobnych produktów, jest wysoka zawartość błonnika. Z tego względu szczególnie polecamy je osobom dbającym o linię: błonnik przedłuża bowiem uczucie sytości i oczyszcza jelita z zalegających substancji. Dzięki obecności antyoksydantów spożywanie masła pistacjowego wspiera układ odpornościowy i pomaga organizmowi bronić się przed nowotworami.
Włączając masło pistacjowe w swoje menu możesz liczyć na wzmocnienie układu nerwowego, regulację poziomu cholesterolu i ciśnienia krwi, a także na poprawę stanu skóry, włosów i paznokci. Niski indeks glikemiczny czyni je idealnym produktem dla diabetyków i osób z insulinoopornością. 1 pistacja to tylko 3 kcal.
Masło pistacjowe to istna bomba witaminowa. Skryte za łupinką zielonkawe orzeszki zawierają witaminy A, C, E oraz witaminy z grupy B: B1, B2, B3 i B5. Bogate są również w minerały: wapń, żelazo, potas, magnez, cynk, fosfor.
Masło pistacjowe CRUNCHY – charakterystyka
Masło pistacjowe CRUNCHY to masło o przyjemnej oliwkowej barwie, aksamitnej konsystencji, lekko się rozsmarowuje na kanapkach, tostach, naleśnikach czy gofrach. W zapachu wyczuwalny aromat świeżo mielonych pistacji. W smaku subtelne, delikatne. Nie jest ani słodkie, ani też słone.
Pistacjom nie można się po prostu oprzeć. Można je chrupać bez końca. Nie bez powodu Chińczycy określają pistacje orzeszkami szczęścia.
Masło pistacjowe crunchy – jak i gdzie stosować
Ile nas tyle pomysłów na masło. Na słono, na słodko, na ostro… Do śniadania, do kolacji, jako przekąska.
- idealne smarowidło do kanapek jako alternatywa dla dżemów i kremów orzechowych
- pyszny dodatek do gofrów, naleśników
- może śmiało być stosowany jako urozmaicenie do kremów tortowych, mas do ciastek, ciast
- jako dodatek do makaronów
- jako przełamywacz smaku do szaszłyków owocowych
- kremowe masło świetnie komponuje się z owsiankami
Jeśli nie masz czasu, by zjeść rano pełny posiłek, łyżeczka masła pistacjowego dostarczy Ci zapasu niezbędnej energii.
Pomysłów na wykorzystanie masła pistacjowego jest wiele. W przepisach każdego kraju można odnaleźć nietypowe łączenia, którymi można się zasugerować we własnej kuchni.
Termin przydatności to 6 miesięcy od daty produkcji i 3 miesiące od otwarcia słoika.
Wartość odżywcza w 100g:
Zalecane porcjowanie
Masło pistacjowe CRUNCHY – właściwości prozdrowotne
Tym, co wyróżnia masło pistacjowe spośród podobnych produktów, jest wysoka zawartość błonnika. Z tego względu szczególnie polecamy je osobom dbającym o linię: błonnik przedłuża bowiem uczucie sytości i oczyszcza jelita z zalegających substancji. Dzięki obecności antyoksydantów spożywanie masła pistacjowego wspiera układ odpornościowy i pomaga organizmowi bronić się przed nowotworami.
Włączając masło pistacjowe w swoje menu możesz liczyć na wzmocnienie układu nerwowego, regulację poziomu cholesterolu i ciśnienia krwi, a także na poprawę stanu skóry, włosów i paznokci. Niski indeks glikemiczny czyni je idealnym produktem dla diabetyków i osób z insulinoopornością. 1 pistacja to tylko 3 kcal.
Masło pistacjowe to istna bomba witaminowa. Skryte za łupinką zielonkawe orzeszki zawierają witaminy A, C, E oraz witaminy z grupy B: B1, B2, B3 i B5. Bogate są również w minerały: wapń, żelazo, potas, magnez, cynk, fosfor.
Masło pistacjowe CRUNCHY – charakterystyka
Masło pistacjowe CRUNCHY to masło o przyjemnej oliwkowej barwie, aksamitnej konsystencji, lekko się rozsmarowuje na kanapkach, tostach, naleśnikach czy gofrach. W zapachu wyczuwalny aromat świeżo mielonych pistacji. W smaku subtelne, delikatne. Nie jest ani słodkie, ani też słone.
Pistacjom nie można się po prostu oprzeć. Można je chrupać bez końca. Nie bez powodu Chińczycy określają pistacje orzeszkami szczęścia.
Masło pistacjowe crunchy – jak i gdzie stosować
Ile nas tyle pomysłów na masło. Na słono, na słodko, na ostro… Do śniadania, do kolacji, jako przekąska.
- idealne smarowidło do kanapek jako alternatywa dla dżemów i kremów orzechowych
- pyszny dodatek do gofrów, naleśników
- może śmiało być stosowany jako urozmaicenie do kremów tortowych, mas do ciastek, ciast
- jako dodatek do makaronów
- jako przełamywacz smaku do szaszłyków owocowych
- kremowe masło świetnie komponuje się z owsiankami
Jeśli nie masz czasu, by zjeść rano pełny posiłek, łyżeczka masła pistacjowego dostarczy Ci zapasu niezbędnej energii.
Pomysłów na wykorzystanie masła pistacjowego jest wiele. W przepisach każdego kraju można odnaleźć nietypowe łączenia, którymi można się zasugerować we własnej kuchni.
Termin przydatności to 6 miesięcy od daty produkcji i 3 miesiące od otwarcia słoika.
Wartość odżywcza w 100g:
FAQ
Masło pistacjowe CRUNCHY – właściwości prozdrowotne
Tym, co wyróżnia masło pistacjowe spośród podobnych produktów, jest wysoka zawartość błonnika. Z tego względu szczególnie polecamy je osobom dbającym o linię: błonnik przedłuża bowiem uczucie sytości i oczyszcza jelita z zalegających substancji. Dzięki obecności antyoksydantów spożywanie masła pistacjowego wspiera układ odpornościowy i pomaga organizmowi bronić się przed nowotworami.
Włączając masło pistacjowe w swoje menu możesz liczyć na wzmocnienie układu nerwowego, regulację poziomu cholesterolu i ciśnienia krwi, a także na poprawę stanu skóry, włosów i paznokci. Niski indeks glikemiczny czyni je idealnym produktem dla diabetyków i osób z insulinoopornością. 1 pistacja to tylko 3 kcal.
Masło pistacjowe to istna bomba witaminowa. Skryte za łupinką zielonkawe orzeszki zawierają witaminy A, C, E oraz witaminy z grupy B: B1, B2, B3 i B5. Bogate są również w minerały: wapń, żelazo, potas, magnez, cynk, fosfor.
Masło pistacjowe CRUNCHY – charakterystyka
Masło pistacjowe CRUNCHY to masło o przyjemnej oliwkowej barwie, aksamitnej konsystencji, lekko się rozsmarowuje na kanapkach, tostach, naleśnikach czy gofrach. W zapachu wyczuwalny aromat świeżo mielonych pistacji. W smaku subtelne, delikatne. Nie jest ani słodkie, ani też słone.
Pistacjom nie można się po prostu oprzeć. Można je chrupać bez końca. Nie bez powodu Chińczycy określają pistacje orzeszkami szczęścia.
Masło pistacjowe crunchy – jak i gdzie stosować
Ile nas tyle pomysłów na masło. Na słono, na słodko, na ostro… Do śniadania, do kolacji, jako przekąska.
- idealne smarowidło do kanapek jako alternatywa dla dżemów i kremów orzechowych
- pyszny dodatek do gofrów, naleśników
- może śmiało być stosowany jako urozmaicenie do kremów tortowych, mas do ciastek, ciast
- jako dodatek do makaronów
- jako przełamywacz smaku do szaszłyków owocowych
- kremowe masło świetnie komponuje się z owsiankami
Jeśli nie masz czasu, by zjeść rano pełny posiłek, łyżeczka masła pistacjowego dostarczy Ci zapasu niezbędnej energii.
Pomysłów na wykorzystanie masła pistacjowego jest wiele. W przepisach każdego kraju można odnaleźć nietypowe łączenia, którymi można się zasugerować we własnej kuchni.
Termin przydatności to 6 miesięcy od daty produkcji i 3 miesiące od otwarcia słoika.
Wartość odżywcza w 100g: