Naturalne masło orzechowe z orzechów laskowych - pasta z orzechów laskowych smooth 350g
Masa netto: 350 g
Naturalne masło z orzechów laskowych SMOOTH to w 100% naturalnie pyszny i zdrowy produkt, który smakuje wszystkim, bez względu na wiek. Wyprodukowane bez dodatku cukru, soli, utwardzonych tłuszczy, czaruje głębokim smakiem orzechów laskowych.
Masło z orzechów laskowych SMOOTH to 100% orzecha w maśle orzechowym.
Termin przydatności to 6 miesięcy od daty produkcji i 3 miesiące od otwarcia słoika.
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Masło z orzechów laskowych smooth - właściwości
Aksamitne w smaku masło z orzechów laskowych smooth jest idealnym produktem dla dzieci jak i dorosłych. Ze względu na swój bogaty naturalny skład świetnie sprawdza się w kuchni domowej jako dodatek do wielu potraw. Śmiało mogą używać go również weganie i wegetarianie. W jego składzie nie znajdziesz dodatkowego cukru, soli, tłuszczy utwardzonych, konserwantów ani innych chemicznych i zupełnie niepotrzebnych dodatków. Nasze masło rozpuszcza się w ustach i na długo pozostawia smak z dzieciństwa, smak orzechów laskowych.
Nie jest tajemnicą fakt, że orzechy laskowe są bogatym źródłem białka, około 15g w 100 g orzechów, dlatego chętnie sięgają po nie sportowcy a także wegetarianie i weganie. Orzechy laskowe są bogate w kwasy tłuszczowe jednonienasycone i nasycone, błonnik (około 9g/100g orzechów). Kwasy tłuszczowe jednonienasycone obniżają poziom „złego cholesterolu” LDL a podwyższają poziom „dobrego cholesterolu” HDL. Są również bogatym źródłem witamin: z grupy B, E, i kwasu foliowego, który zapobiega anemii megaloblastycznej oraz zapobiega powstawaniu wad u płodu, co stanowi istotną informacją dla kobiet spodziewających się dziecka i tych, które starają się o dziecko. Witamina E jako oksydant walczy w organizmie z wolnymi rodnikami, które mają szczególnie negatywny wpływa na wygląd skóry.
Orzechy laskowe zawierają również aminokwasy i minerały : żelazo, magnez, potas, fosfor, wapń, miedź, cynk, selen, gdzie:
- wapń i magnez mają pozytywny wpływ na kości, zęby, kurczliwość mięśni i przewodnictwo tkanek
- potas ma pozytywny wpływ na kurczliwość mięśni i przewodnictwo tkanek, a także usuwa nadmiar wody z organizmu i sodu, pomagając w ten sposób zachować równowagę kwasowo-zasadową
- żelazo zapobiega niedokrwistości organizmu
- miedź odpowiada za syntezę czerwonych krwinek, mangan ma pozytywny wpływ na kości, procesy rozrodcze, układ nerwowy
- cynk ma pozytywny wpływ na skórę, włosy, szybkość gojenia się ran i poparzeń, u mężczyzn reguluje pracę prostaty
- selen to antyoksydant chroniący DNA, komórki i błonę komórkową przed wolnymi rodnikami.
Masło z orzechów laskowych smooth – przeznaczone dla…
Masło z orzechów laskowych smooth nie stawia granic wiekowych, kochają je mali i duzi, młodsi i starsi, dzieci jak i ich dziadkowie. Stanowi podstawowy produkt w domach w wielu krajach na całym świecie. Jest idealnym dodatkiem do kremu czekoladowo-orzechowego czyli domowej nutelli, którą możesz przygotować samemu w domu, a który dzieci uwielbiają. I nie tylko dzieci, bowiem taki krem jest rewelacyjnym dodatkiem do ciast, ciasteczek, naleśników, gofrów i zupełnie zdrowy. Nie ma oleju palmowego, słodzików i innych szkodliwych dodatków. Aby przygotować domowej roboty krem orzechowo-czekoladowy wystarczy masło z orzechów laskowych, naturalne cacao, mleko, miód i odrobina oleju kokosowego.
Masło z orzechów laskowych smooth – jak i gdzie stosować
Ile nas tyle pomysłów na masło. Na słono, na słodko, na ostro… Do śniadania, do kolacji, jako przekąska.
- idealne smarowidło do kanapek jako alternatywa dla dżemów
- jako podstawowy składnik domowego kremu czekoladowo-orzechowego, tak uwielbianego przez dzieci, z tą jednak różnicą, że zdrowego. Jedynie czego potrzebujesz to: masło z orzechów laskowych, naturalne niesłodzone kakao, mleko, olej kokosowy i miód. Przygotowanie jest również proste i nie wymaga kwalifikacji cukiernika: na każde 100 gramów orzechów laskowych, dajemy 2 czubate łyżki kakao, łyżeczkę miodu i 1/4 szklanki mleka. Jeśli chcesz osiągnąć taką błyszczącą, sklepową konsystencję, dodaj jeszcze trochę oleju kokosowego, około 1 łyżeczkę na 100 gramów orzechów. Teraz przynajmniej wiesz, że Twoja rodzina spożywa zdrowy krem czekoladowo-orzechowy.
- jako pyszny dodatek do gofrów, naleśników w połączeniu z dżemem na przykład śliwkowym, do owsianki jaglanki
- jako dodatek do koktajlu proteinowego: koktajl PROTEIN lub SLIM, mleko lub woda, miód, masło orzechowe – blender – wartościowy koktajl białkowy gotowy. Po treningu rewelacja.
- jako pyszny wsad do mufinek
- jako przełamywacz smaku do szaszłyków owocowych, sosów w duecie z mlekiem kokosowym do makaronu.
Pomysłów na wykorzystanie masła z orzechów laskowych jest wiele. W przepisach każdego kraju można odnaleźć nietypowe łączenia, którymi można się zasugerować we własnej kuchni.
Termin przydatności to 6 miesięcy od daty produkcji i 3 miesiące od otwarcia słoika.
Wartość odżywcza w 100g:
Skład produktu
Masło z orzechów laskowych smooth - właściwości
Aksamitne w smaku masło z orzechów laskowych smooth jest idealnym produktem dla dzieci jak i dorosłych. Ze względu na swój bogaty naturalny skład świetnie sprawdza się w kuchni domowej jako dodatek do wielu potraw. Śmiało mogą używać go również weganie i wegetarianie. W jego składzie nie znajdziesz dodatkowego cukru, soli, tłuszczy utwardzonych, konserwantów ani innych chemicznych i zupełnie niepotrzebnych dodatków. Nasze masło rozpuszcza się w ustach i na długo pozostawia smak z dzieciństwa, smak orzechów laskowych.
Nie jest tajemnicą fakt, że orzechy laskowe są bogatym źródłem białka, około 15g w 100 g orzechów, dlatego chętnie sięgają po nie sportowcy a także wegetarianie i weganie. Orzechy laskowe są bogate w kwasy tłuszczowe jednonienasycone i nasycone, błonnik (około 9g/100g orzechów). Kwasy tłuszczowe jednonienasycone obniżają poziom „złego cholesterolu” LDL a podwyższają poziom „dobrego cholesterolu” HDL. Są również bogatym źródłem witamin: z grupy B, E, i kwasu foliowego, który zapobiega anemii megaloblastycznej oraz zapobiega powstawaniu wad u płodu, co stanowi istotną informacją dla kobiet spodziewających się dziecka i tych, które starają się o dziecko. Witamina E jako oksydant walczy w organizmie z wolnymi rodnikami, które mają szczególnie negatywny wpływa na wygląd skóry.
Orzechy laskowe zawierają również aminokwasy i minerały : żelazo, magnez, potas, fosfor, wapń, miedź, cynk, selen, gdzie:
- wapń i magnez mają pozytywny wpływ na kości, zęby, kurczliwość mięśni i przewodnictwo tkanek
- potas ma pozytywny wpływ na kurczliwość mięśni i przewodnictwo tkanek, a także usuwa nadmiar wody z organizmu i sodu, pomagając w ten sposób zachować równowagę kwasowo-zasadową
- żelazo zapobiega niedokrwistości organizmu
- miedź odpowiada za syntezę czerwonych krwinek, mangan ma pozytywny wpływ na kości, procesy rozrodcze, układ nerwowy
- cynk ma pozytywny wpływ na skórę, włosy, szybkość gojenia się ran i poparzeń, u mężczyzn reguluje pracę prostaty
- selen to antyoksydant chroniący DNA, komórki i błonę komórkową przed wolnymi rodnikami.
Masło z orzechów laskowych smooth – przeznaczone dla…
Masło z orzechów laskowych smooth nie stawia granic wiekowych, kochają je mali i duzi, młodsi i starsi, dzieci jak i ich dziadkowie. Stanowi podstawowy produkt w domach w wielu krajach na całym świecie. Jest idealnym dodatkiem do kremu czekoladowo-orzechowego czyli domowej nutelli, którą możesz przygotować samemu w domu, a który dzieci uwielbiają. I nie tylko dzieci, bowiem taki krem jest rewelacyjnym dodatkiem do ciast, ciasteczek, naleśników, gofrów i zupełnie zdrowy. Nie ma oleju palmowego, słodzików i innych szkodliwych dodatków. Aby przygotować domowej roboty krem orzechowo-czekoladowy wystarczy masło z orzechów laskowych, naturalne cacao, mleko, miód i odrobina oleju kokosowego.
Masło z orzechów laskowych smooth – jak i gdzie stosować
Ile nas tyle pomysłów na masło. Na słono, na słodko, na ostro… Do śniadania, do kolacji, jako przekąska.
- idealne smarowidło do kanapek jako alternatywa dla dżemów
- jako podstawowy składnik domowego kremu czekoladowo-orzechowego, tak uwielbianego przez dzieci, z tą jednak różnicą, że zdrowego. Jedynie czego potrzebujesz to: masło z orzechów laskowych, naturalne niesłodzone kakao, mleko, olej kokosowy i miód. Przygotowanie jest również proste i nie wymaga kwalifikacji cukiernika: na każde 100 gramów orzechów laskowych, dajemy 2 czubate łyżki kakao, łyżeczkę miodu i 1/4 szklanki mleka. Jeśli chcesz osiągnąć taką błyszczącą, sklepową konsystencję, dodaj jeszcze trochę oleju kokosowego, około 1 łyżeczkę na 100 gramów orzechów. Teraz przynajmniej wiesz, że Twoja rodzina spożywa zdrowy krem czekoladowo-orzechowy.
- jako pyszny dodatek do gofrów, naleśników w połączeniu z dżemem na przykład śliwkowym, do owsianki jaglanki
- jako dodatek do koktajlu proteinowego: koktajl PROTEIN lub SLIM, mleko lub woda, miód, masło orzechowe – blender – wartościowy koktajl białkowy gotowy. Po treningu rewelacja.
- jako pyszny wsad do mufinek
- jako przełamywacz smaku do szaszłyków owocowych, sosów w duecie z mlekiem kokosowym do makaronu.
Pomysłów na wykorzystanie masła z orzechów laskowych jest wiele. W przepisach każdego kraju można odnaleźć nietypowe łączenia, którymi można się zasugerować we własnej kuchni.
Termin przydatności to 6 miesięcy od daty produkcji i 3 miesiące od otwarcia słoika.
Wartość odżywcza w 100g:
Zalecane porcjowanie
Masło z orzechów laskowych smooth - właściwości
Aksamitne w smaku masło z orzechów laskowych smooth jest idealnym produktem dla dzieci jak i dorosłych. Ze względu na swój bogaty naturalny skład świetnie sprawdza się w kuchni domowej jako dodatek do wielu potraw. Śmiało mogą używać go również weganie i wegetarianie. W jego składzie nie znajdziesz dodatkowego cukru, soli, tłuszczy utwardzonych, konserwantów ani innych chemicznych i zupełnie niepotrzebnych dodatków. Nasze masło rozpuszcza się w ustach i na długo pozostawia smak z dzieciństwa, smak orzechów laskowych.
Nie jest tajemnicą fakt, że orzechy laskowe są bogatym źródłem białka, około 15g w 100 g orzechów, dlatego chętnie sięgają po nie sportowcy a także wegetarianie i weganie. Orzechy laskowe są bogate w kwasy tłuszczowe jednonienasycone i nasycone, błonnik (około 9g/100g orzechów). Kwasy tłuszczowe jednonienasycone obniżają poziom „złego cholesterolu” LDL a podwyższają poziom „dobrego cholesterolu” HDL. Są również bogatym źródłem witamin: z grupy B, E, i kwasu foliowego, który zapobiega anemii megaloblastycznej oraz zapobiega powstawaniu wad u płodu, co stanowi istotną informacją dla kobiet spodziewających się dziecka i tych, które starają się o dziecko. Witamina E jako oksydant walczy w organizmie z wolnymi rodnikami, które mają szczególnie negatywny wpływa na wygląd skóry.
Orzechy laskowe zawierają również aminokwasy i minerały : żelazo, magnez, potas, fosfor, wapń, miedź, cynk, selen, gdzie:
- wapń i magnez mają pozytywny wpływ na kości, zęby, kurczliwość mięśni i przewodnictwo tkanek
- potas ma pozytywny wpływ na kurczliwość mięśni i przewodnictwo tkanek, a także usuwa nadmiar wody z organizmu i sodu, pomagając w ten sposób zachować równowagę kwasowo-zasadową
- żelazo zapobiega niedokrwistości organizmu
- miedź odpowiada za syntezę czerwonych krwinek, mangan ma pozytywny wpływ na kości, procesy rozrodcze, układ nerwowy
- cynk ma pozytywny wpływ na skórę, włosy, szybkość gojenia się ran i poparzeń, u mężczyzn reguluje pracę prostaty
- selen to antyoksydant chroniący DNA, komórki i błonę komórkową przed wolnymi rodnikami.
Masło z orzechów laskowych smooth – przeznaczone dla…
Masło z orzechów laskowych smooth nie stawia granic wiekowych, kochają je mali i duzi, młodsi i starsi, dzieci jak i ich dziadkowie. Stanowi podstawowy produkt w domach w wielu krajach na całym świecie. Jest idealnym dodatkiem do kremu czekoladowo-orzechowego czyli domowej nutelli, którą możesz przygotować samemu w domu, a który dzieci uwielbiają. I nie tylko dzieci, bowiem taki krem jest rewelacyjnym dodatkiem do ciast, ciasteczek, naleśników, gofrów i zupełnie zdrowy. Nie ma oleju palmowego, słodzików i innych szkodliwych dodatków. Aby przygotować domowej roboty krem orzechowo-czekoladowy wystarczy masło z orzechów laskowych, naturalne cacao, mleko, miód i odrobina oleju kokosowego.
Masło z orzechów laskowych smooth – jak i gdzie stosować
Ile nas tyle pomysłów na masło. Na słono, na słodko, na ostro… Do śniadania, do kolacji, jako przekąska.
- idealne smarowidło do kanapek jako alternatywa dla dżemów
- jako podstawowy składnik domowego kremu czekoladowo-orzechowego, tak uwielbianego przez dzieci, z tą jednak różnicą, że zdrowego. Jedynie czego potrzebujesz to: masło z orzechów laskowych, naturalne niesłodzone kakao, mleko, olej kokosowy i miód. Przygotowanie jest również proste i nie wymaga kwalifikacji cukiernika: na każde 100 gramów orzechów laskowych, dajemy 2 czubate łyżki kakao, łyżeczkę miodu i 1/4 szklanki mleka. Jeśli chcesz osiągnąć taką błyszczącą, sklepową konsystencję, dodaj jeszcze trochę oleju kokosowego, około 1 łyżeczkę na 100 gramów orzechów. Teraz przynajmniej wiesz, że Twoja rodzina spożywa zdrowy krem czekoladowo-orzechowy.
- jako pyszny dodatek do gofrów, naleśników w połączeniu z dżemem na przykład śliwkowym, do owsianki jaglanki
- jako dodatek do koktajlu proteinowego: koktajl PROTEIN lub SLIM, mleko lub woda, miód, masło orzechowe – blender – wartościowy koktajl białkowy gotowy. Po treningu rewelacja.
- jako pyszny wsad do mufinek
- jako przełamywacz smaku do szaszłyków owocowych, sosów w duecie z mlekiem kokosowym do makaronu.
Pomysłów na wykorzystanie masła z orzechów laskowych jest wiele. W przepisach każdego kraju można odnaleźć nietypowe łączenia, którymi można się zasugerować we własnej kuchni.
Termin przydatności to 6 miesięcy od daty produkcji i 3 miesiące od otwarcia słoika.
Wartość odżywcza w 100g:
FAQ
Masło z orzechów laskowych smooth - właściwości
Aksamitne w smaku masło z orzechów laskowych smooth jest idealnym produktem dla dzieci jak i dorosłych. Ze względu na swój bogaty naturalny skład świetnie sprawdza się w kuchni domowej jako dodatek do wielu potraw. Śmiało mogą używać go również weganie i wegetarianie. W jego składzie nie znajdziesz dodatkowego cukru, soli, tłuszczy utwardzonych, konserwantów ani innych chemicznych i zupełnie niepotrzebnych dodatków. Nasze masło rozpuszcza się w ustach i na długo pozostawia smak z dzieciństwa, smak orzechów laskowych.
Nie jest tajemnicą fakt, że orzechy laskowe są bogatym źródłem białka, około 15g w 100 g orzechów, dlatego chętnie sięgają po nie sportowcy a także wegetarianie i weganie. Orzechy laskowe są bogate w kwasy tłuszczowe jednonienasycone i nasycone, błonnik (około 9g/100g orzechów). Kwasy tłuszczowe jednonienasycone obniżają poziom „złego cholesterolu” LDL a podwyższają poziom „dobrego cholesterolu” HDL. Są również bogatym źródłem witamin: z grupy B, E, i kwasu foliowego, który zapobiega anemii megaloblastycznej oraz zapobiega powstawaniu wad u płodu, co stanowi istotną informacją dla kobiet spodziewających się dziecka i tych, które starają się o dziecko. Witamina E jako oksydant walczy w organizmie z wolnymi rodnikami, które mają szczególnie negatywny wpływa na wygląd skóry.
Orzechy laskowe zawierają również aminokwasy i minerały : żelazo, magnez, potas, fosfor, wapń, miedź, cynk, selen, gdzie:
- wapń i magnez mają pozytywny wpływ na kości, zęby, kurczliwość mięśni i przewodnictwo tkanek
- potas ma pozytywny wpływ na kurczliwość mięśni i przewodnictwo tkanek, a także usuwa nadmiar wody z organizmu i sodu, pomagając w ten sposób zachować równowagę kwasowo-zasadową
- żelazo zapobiega niedokrwistości organizmu
- miedź odpowiada za syntezę czerwonych krwinek, mangan ma pozytywny wpływ na kości, procesy rozrodcze, układ nerwowy
- cynk ma pozytywny wpływ na skórę, włosy, szybkość gojenia się ran i poparzeń, u mężczyzn reguluje pracę prostaty
- selen to antyoksydant chroniący DNA, komórki i błonę komórkową przed wolnymi rodnikami.
Masło z orzechów laskowych smooth – przeznaczone dla…
Masło z orzechów laskowych smooth nie stawia granic wiekowych, kochają je mali i duzi, młodsi i starsi, dzieci jak i ich dziadkowie. Stanowi podstawowy produkt w domach w wielu krajach na całym świecie. Jest idealnym dodatkiem do kremu czekoladowo-orzechowego czyli domowej nutelli, którą możesz przygotować samemu w domu, a który dzieci uwielbiają. I nie tylko dzieci, bowiem taki krem jest rewelacyjnym dodatkiem do ciast, ciasteczek, naleśników, gofrów i zupełnie zdrowy. Nie ma oleju palmowego, słodzików i innych szkodliwych dodatków. Aby przygotować domowej roboty krem orzechowo-czekoladowy wystarczy masło z orzechów laskowych, naturalne cacao, mleko, miód i odrobina oleju kokosowego.
Masło z orzechów laskowych smooth – jak i gdzie stosować
Ile nas tyle pomysłów na masło. Na słono, na słodko, na ostro… Do śniadania, do kolacji, jako przekąska.
- idealne smarowidło do kanapek jako alternatywa dla dżemów
- jako podstawowy składnik domowego kremu czekoladowo-orzechowego, tak uwielbianego przez dzieci, z tą jednak różnicą, że zdrowego. Jedynie czego potrzebujesz to: masło z orzechów laskowych, naturalne niesłodzone kakao, mleko, olej kokosowy i miód. Przygotowanie jest również proste i nie wymaga kwalifikacji cukiernika: na każde 100 gramów orzechów laskowych, dajemy 2 czubate łyżki kakao, łyżeczkę miodu i 1/4 szklanki mleka. Jeśli chcesz osiągnąć taką błyszczącą, sklepową konsystencję, dodaj jeszcze trochę oleju kokosowego, około 1 łyżeczkę na 100 gramów orzechów. Teraz przynajmniej wiesz, że Twoja rodzina spożywa zdrowy krem czekoladowo-orzechowy.
- jako pyszny dodatek do gofrów, naleśników w połączeniu z dżemem na przykład śliwkowym, do owsianki jaglanki
- jako dodatek do koktajlu proteinowego: koktajl PROTEIN lub SLIM, mleko lub woda, miód, masło orzechowe – blender – wartościowy koktajl białkowy gotowy. Po treningu rewelacja.
- jako pyszny wsad do mufinek
- jako przełamywacz smaku do szaszłyków owocowych, sosów w duecie z mlekiem kokosowym do makaronu.
Pomysłów na wykorzystanie masła z orzechów laskowych jest wiele. W przepisach każdego kraju można odnaleźć nietypowe łączenia, którymi można się zasugerować we własnej kuchni.
Termin przydatności to 6 miesięcy od daty produkcji i 3 miesiące od otwarcia słoika.
Wartość odżywcza w 100g: