Dla tych, którzy cenią zarówno wygląd jak i zdrowie.

Syrop z pigwy naturalny 250 ml

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 20,90 zł 20.90

Pojemność: 250 ml

Dbaj o swoją i swoich bliskich odporność bez względu na porę roku. Rób to najlepszymi i praktykowanymi od lat sposobami naszych babć.
Wzbogać dietę w naturalny syrop z pigwy w złocistym kolorze. 
Syrop bogaty jest w witaminy z grupy B, witaminę C i A.

ilość szt.
Otrzymasz 0 pkt za ten zakup ?

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 4.5

Opis

Naturalny syrop z pigwy pospolitej – obowiązkowo w każdej domowej spiżarni

Żółte pękate owoce pigwy pospolitej (Cydonia oblonga), często mylone z owocami pigwowca japońskiego, to owoce bardzo bogate w witaminy, sole mineralne i inne wartości odżywcze, które wspierają domowe apteczki w naturalne syropy na przeziębienia, anginę, zapalenie oskrzeli, stany zapalne gardła czy chociażby katar.

Zawartość witaminy C w pigwie jest o wiele większa niż w większości cytrusów (15mg w 100g). Miąższ pigwy zawiera również pektyny.

Bogate w wartości odżywcze owoce pigwy pospolitej:

  • witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny 
  • witaminy z grupy B, polepszające koncentrację, dbające o prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego: B6, kwas foliowy, tiamina, niacyna, ryboflawina
  • sole mineralne: potasu, magnezu, wapnia, sodu, fosforu, cynku i żelaza
  • błonnik (pektyny)
  • polifenole o silnym działaniu antyoksydacyjnym, zwalczającym wolne rodniki  

Syrop z pigwy – łyżeczka do herbaty, ciepły koc i dobra książka

  • zwalcza przeziębienie, stany zapalne górnych i dolnych dróg oddechowych, zatok i jamy ustnej
  • ma silne właściwości antyoksydacyjne, wspiera profilaktykę antynowotworową
  • pozytywnie działa na przewód pokarmowy, polepszając perystaltykę jelit
  • obniża ciśnienie krwi
  • pomaga oczyścić organizm z toksyn,
  • wspomaga proces odchudzania

Naturalnie naturalny 

Syrop z pigwy, powstaje z owoców dojrzewających w pełnym słońcu w zaprzyjaźnionym gospodarstwie na południu Polski, w okolicach pięknych wąwozów lessowych i chrząszcza co brzmi w trzcinie. Owoce dojrzewają powoli, bez oprysków, bez poganiaczy. Tylko słońce, deszcz i spokój.

Syrop składa się z: sok z pigwy 60%, cukier 40%. Produkt pasteryzowany.

Przechowywanie

Przechowuj swój syrop w chłodnym i zacienionym miejscu, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo. Po otwarciu, przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu kilkunastu dni. Na dnie może wytworzyć się osad, to całkiem naturalne. Wymieszaj syrop przed otwarciem. 

Jak stosować syrop z pigwy?

Naturalny syrop z owoców pigwy można stosować na wiele przeróżnych sposobów i nie trzeba być wcale mistrzem kucharskim. 

Idealnym pomysłem jest zmieszanie syropu z letnią wodą i ewentualnie listkami mięty. Tak przygotowany napój można popijać przez cały dzień, dostarczając niezbędnych witamin i minerałów, a przy okazji dbając o odpowiednie nawodnienie organizmu.

Dobrym rozwiązaniem jest też ciepła herbata z dodatkiem syropu. Syrop jednocześnie ją słodzi i delikatnie zakwasza, a smakuje obłędnie. Można ją delikatnie dowartościować goździkiem i imbirem. 

Syrop można podawać również w sposób bardzo tradycyjny, bezpośrednio na łyżce stołowej i połykając bez rozcieńczania.

Wartości odżywcze w 100ml:

Skład produktu

Naturalny syrop z pigwy pospolitej – obowiązkowo w każdej domowej spiżarni

Żółte pękate owoce pigwy pospolitej (Cydonia oblonga), często mylone z owocami pigwowca japońskiego, to owoce bardzo bogate w witaminy, sole mineralne i inne wartości odżywcze, które wspierają domowe apteczki w naturalne syropy na przeziębienia, anginę, zapalenie oskrzeli, stany zapalne gardła czy chociażby katar.

Zawartość witaminy C w pigwie jest o wiele większa niż w większości cytrusów (15mg w 100g). Miąższ pigwy zawiera również pektyny.

Bogate w wartości odżywcze owoce pigwy pospolitej:

  • witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny 
  • witaminy z grupy B, polepszające koncentrację, dbające o prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego: B6, kwas foliowy, tiamina, niacyna, ryboflawina
  • sole mineralne: potasu, magnezu, wapnia, sodu, fosforu, cynku i żelaza
  • błonnik (pektyny)
  • polifenole o silnym działaniu antyoksydacyjnym, zwalczającym wolne rodniki  

Syrop z pigwy – łyżeczka do herbaty, ciepły koc i dobra książka

  • zwalcza przeziębienie, stany zapalne górnych i dolnych dróg oddechowych, zatok i jamy ustnej
  • ma silne właściwości antyoksydacyjne, wspiera profilaktykę antynowotworową
  • pozytywnie działa na przewód pokarmowy, polepszając perystaltykę jelit
  • obniża ciśnienie krwi
  • pomaga oczyścić organizm z toksyn,
  • wspomaga proces odchudzania

Naturalnie naturalny 

Syrop z pigwy, powstaje z owoców dojrzewających w pełnym słońcu w zaprzyjaźnionym gospodarstwie na południu Polski, w okolicach pięknych wąwozów lessowych i chrząszcza co brzmi w trzcinie. Owoce dojrzewają powoli, bez oprysków, bez poganiaczy. Tylko słońce, deszcz i spokój.

Syrop składa się z: sok z pigwy 60%, cukier 40%. Produkt pasteryzowany.

Przechowywanie

Przechowuj swój syrop w chłodnym i zacienionym miejscu, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo. Po otwarciu, przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu kilkunastu dni. Na dnie może wytworzyć się osad, to całkiem naturalne. Wymieszaj syrop przed otwarciem. 

Jak stosować syrop z pigwy?

Naturalny syrop z owoców pigwy można stosować na wiele przeróżnych sposobów i nie trzeba być wcale mistrzem kucharskim. 

Idealnym pomysłem jest zmieszanie syropu z letnią wodą i ewentualnie listkami mięty. Tak przygotowany napój można popijać przez cały dzień, dostarczając niezbędnych witamin i minerałów, a przy okazji dbając o odpowiednie nawodnienie organizmu.

Dobrym rozwiązaniem jest też ciepła herbata z dodatkiem syropu. Syrop jednocześnie ją słodzi i delikatnie zakwasza, a smakuje obłędnie. Można ją delikatnie dowartościować goździkiem i imbirem. 

Syrop można podawać również w sposób bardzo tradycyjny, bezpośrednio na łyżce stołowej i połykając bez rozcieńczania.

Wartości odżywcze w 100ml:

FAQ

Naturalny syrop z pigwy pospolitej – obowiązkowo w każdej domowej spiżarni

Żółte pękate owoce pigwy pospolitej (Cydonia oblonga), często mylone z owocami pigwowca japońskiego, to owoce bardzo bogate w witaminy, sole mineralne i inne wartości odżywcze, które wspierają domowe apteczki w naturalne syropy na przeziębienia, anginę, zapalenie oskrzeli, stany zapalne gardła czy chociażby katar.

Zawartość witaminy C w pigwie jest o wiele większa niż w większości cytrusów (15mg w 100g). Miąższ pigwy zawiera również pektyny.

Bogate w wartości odżywcze owoce pigwy pospolitej:

  • witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny 
  • witaminy z grupy B, polepszające koncentrację, dbające o prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego: B6, kwas foliowy, tiamina, niacyna, ryboflawina
  • sole mineralne: potasu, magnezu, wapnia, sodu, fosforu, cynku i żelaza
  • błonnik (pektyny)
  • polifenole o silnym działaniu antyoksydacyjnym, zwalczającym wolne rodniki  

Syrop z pigwy – łyżeczka do herbaty, ciepły koc i dobra książka

  • zwalcza przeziębienie, stany zapalne górnych i dolnych dróg oddechowych, zatok i jamy ustnej
  • ma silne właściwości antyoksydacyjne, wspiera profilaktykę antynowotworową
  • pozytywnie działa na przewód pokarmowy, polepszając perystaltykę jelit
  • obniża ciśnienie krwi
  • pomaga oczyścić organizm z toksyn,
  • wspomaga proces odchudzania

Naturalnie naturalny 

Syrop z pigwy, powstaje z owoców dojrzewających w pełnym słońcu w zaprzyjaźnionym gospodarstwie na południu Polski, w okolicach pięknych wąwozów lessowych i chrząszcza co brzmi w trzcinie. Owoce dojrzewają powoli, bez oprysków, bez poganiaczy. Tylko słońce, deszcz i spokój.

Syrop składa się z: sok z pigwy 60%, cukier 40%. Produkt pasteryzowany.

Przechowywanie

Przechowuj swój syrop w chłodnym i zacienionym miejscu, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo. Po otwarciu, przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu kilkunastu dni. Na dnie może wytworzyć się osad, to całkiem naturalne. Wymieszaj syrop przed otwarciem. 

Jak stosować syrop z pigwy?

Naturalny syrop z owoców pigwy można stosować na wiele przeróżnych sposobów i nie trzeba być wcale mistrzem kucharskim. 

Idealnym pomysłem jest zmieszanie syropu z letnią wodą i ewentualnie listkami mięty. Tak przygotowany napój można popijać przez cały dzień, dostarczając niezbędnych witamin i minerałów, a przy okazji dbając o odpowiednie nawodnienie organizmu.

Dobrym rozwiązaniem jest też ciepła herbata z dodatkiem syropu. Syrop jednocześnie ją słodzi i delikatnie zakwasza, a smakuje obłędnie. Można ją delikatnie dowartościować goździkiem i imbirem. 

Syrop można podawać również w sposób bardzo tradycyjny, bezpośrednio na łyżce stołowej i połykając bez rozcieńczania.

Wartości odżywcze w 100ml:

Darmowa dostawa

Darmowa dostawa

dla zamówień powyżej 199 zł

Masz aż 60 dni na zwrot produktów

Masz aż 60 dni na zwrot produktów!

Dowiedz się więcej

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium