Syrop z pigwy naturalny 250 ml
Pojemność: 250 ml. Bogaty w witaminy z grupy B, witaminę C i A. Wolny od GMO.
Termin przydatności do spożycia 31.12.2024 roku
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Naturalny syrop z pigwy pospolitej – obowiązkowo w każdej domowej spiżarni
Żółte pękate owoce pigwy pospolitej (Cydonia oblonga), często mylone z owocami pigwowca japońskiego, to owoce bardzo bogate w witaminy, sole mineralne i inne wartości odżywcze, które wspierają domowe apteczki w naturalne syropy na przeziębienia, anginę, zapalenie oskrzeli, stany zapalne gardła czy chociażby katar.
Zawartość witaminy C w pigwie jest o wiele większa niż w większości cytrusów (15mg w 100g). Miąższ pigwy zawiera również pektyny.
Bogate w wartości odżywcze owoce pigwy pospolitej:
- witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny
- witaminy z grupy B, polepszające koncentrację, dbające o prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego: B6, kwas foliowy, tiamina, niacyna, ryboflawina
- sole mineralne: potasu, magnezu, wapnia, sodu, fosforu, cynku i żelaza
- błonnik (pektyny)
- polifenole o silnym działaniu antyoksydacyjnym, zwalczającym wolne rodniki
Syrop z pigwy – łyżeczka do herbaty, ciepły koc i dobra książka
- zwalcza przeziębienie, stany zapalne górnych i dolnych dróg oddechowych, zatok i jamy ustnej
- ma silne właściwości antyoksydacyjne, wspiera profilaktykę antynowotworową
- pozytywnie działa na przewód pokarmowy, polepszając perystaltykę jelit
- obniża ciśnienie krwi
- pomaga oczyścić organizm z toksyn,
- wspomaga proces odchudzania
Naturalnie naturalny
Syrop z pigwy, powstaje z owoców dojrzewających w pełnym słońcu w zaprzyjaźnionym gospodarstwie na południu Polski, w okolicach pięknych wąwozów lessowych i chrząszcza co brzmi w trzcinie. Owoce dojrzewają powoli, bez oprysków, bez poganiaczy. Tylko słońce, deszcz i spokój.
Składniki: sok z pigwy 60%, cukier 40%.
Wartości odżywcze w 100ml:
Produkt pasteryzowany.
Przechowywanie
Przechowuj swój syrop w chłodnym i zacienionym miejscu, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo. Po otwarciu, przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu kilkunastu dni. Na dnie może wytworzyć się osad, to całkiem naturalne. Wymieszaj syrop przed otwarciem.
Jak stosować syrop z pigwy?
Naturalny syrop z owoców pigwy można stosować na wiele przeróżnych sposobów i nie trzeba być wcale mistrzem kucharskim.
Idealnym pomysłem jest zmieszanie syropu z letnią wodą i ewentualnie listkami mięty. Tak przygotowany napój można popijać przez cały dzień, dostarczając niezbędnych witamin i minerałów, a przy okazji dbając o odpowiednie nawodnienie organizmu.
Dobrym rozwiązaniem jest też ciepła herbata z dodatkiem syropu. Syrop jednocześnie ją słodzi i delikatnie zakwasza, a smakuje obłędnie. Można ją delikatnie dowartościować goździkiem i imbirem.
Syrop można podawać również w sposób bardzo tradycyjny, bezpośrednio na łyżce stołowej i połykając bez rozcieńczania.
Skład produktu
Naturalny syrop z pigwy pospolitej – obowiązkowo w każdej domowej spiżarni
Żółte pękate owoce pigwy pospolitej (Cydonia oblonga), często mylone z owocami pigwowca japońskiego, to owoce bardzo bogate w witaminy, sole mineralne i inne wartości odżywcze, które wspierają domowe apteczki w naturalne syropy na przeziębienia, anginę, zapalenie oskrzeli, stany zapalne gardła czy chociażby katar.
Zawartość witaminy C w pigwie jest o wiele większa niż w większości cytrusów (15mg w 100g). Miąższ pigwy zawiera również pektyny.
Bogate w wartości odżywcze owoce pigwy pospolitej:
- witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny
- witaminy z grupy B, polepszające koncentrację, dbające o prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego: B6, kwas foliowy, tiamina, niacyna, ryboflawina
- sole mineralne: potasu, magnezu, wapnia, sodu, fosforu, cynku i żelaza
- błonnik (pektyny)
- polifenole o silnym działaniu antyoksydacyjnym, zwalczającym wolne rodniki
Syrop z pigwy – łyżeczka do herbaty, ciepły koc i dobra książka
- zwalcza przeziębienie, stany zapalne górnych i dolnych dróg oddechowych, zatok i jamy ustnej
- ma silne właściwości antyoksydacyjne, wspiera profilaktykę antynowotworową
- pozytywnie działa na przewód pokarmowy, polepszając perystaltykę jelit
- obniża ciśnienie krwi
- pomaga oczyścić organizm z toksyn,
- wspomaga proces odchudzania
Naturalnie naturalny
Syrop z pigwy, powstaje z owoców dojrzewających w pełnym słońcu w zaprzyjaźnionym gospodarstwie na południu Polski, w okolicach pięknych wąwozów lessowych i chrząszcza co brzmi w trzcinie. Owoce dojrzewają powoli, bez oprysków, bez poganiaczy. Tylko słońce, deszcz i spokój.
Składniki: sok z pigwy 60%, cukier 40%.
Wartości odżywcze w 100ml:
Produkt pasteryzowany.
Przechowywanie
Przechowuj swój syrop w chłodnym i zacienionym miejscu, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo. Po otwarciu, przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu kilkunastu dni. Na dnie może wytworzyć się osad, to całkiem naturalne. Wymieszaj syrop przed otwarciem.
Jak stosować syrop z pigwy?
Naturalny syrop z owoców pigwy można stosować na wiele przeróżnych sposobów i nie trzeba być wcale mistrzem kucharskim.
Idealnym pomysłem jest zmieszanie syropu z letnią wodą i ewentualnie listkami mięty. Tak przygotowany napój można popijać przez cały dzień, dostarczając niezbędnych witamin i minerałów, a przy okazji dbając o odpowiednie nawodnienie organizmu.
Dobrym rozwiązaniem jest też ciepła herbata z dodatkiem syropu. Syrop jednocześnie ją słodzi i delikatnie zakwasza, a smakuje obłędnie. Można ją delikatnie dowartościować goździkiem i imbirem.
Syrop można podawać również w sposób bardzo tradycyjny, bezpośrednio na łyżce stołowej i połykając bez rozcieńczania.
Zalecane porcjowanie
Naturalny syrop z pigwy pospolitej – obowiązkowo w każdej domowej spiżarni
Żółte pękate owoce pigwy pospolitej (Cydonia oblonga), często mylone z owocami pigwowca japońskiego, to owoce bardzo bogate w witaminy, sole mineralne i inne wartości odżywcze, które wspierają domowe apteczki w naturalne syropy na przeziębienia, anginę, zapalenie oskrzeli, stany zapalne gardła czy chociażby katar.
Zawartość witaminy C w pigwie jest o wiele większa niż w większości cytrusów (15mg w 100g). Miąższ pigwy zawiera również pektyny.
Bogate w wartości odżywcze owoce pigwy pospolitej:
- witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny
- witaminy z grupy B, polepszające koncentrację, dbające o prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego: B6, kwas foliowy, tiamina, niacyna, ryboflawina
- sole mineralne: potasu, magnezu, wapnia, sodu, fosforu, cynku i żelaza
- błonnik (pektyny)
- polifenole o silnym działaniu antyoksydacyjnym, zwalczającym wolne rodniki
Syrop z pigwy – łyżeczka do herbaty, ciepły koc i dobra książka
- zwalcza przeziębienie, stany zapalne górnych i dolnych dróg oddechowych, zatok i jamy ustnej
- ma silne właściwości antyoksydacyjne, wspiera profilaktykę antynowotworową
- pozytywnie działa na przewód pokarmowy, polepszając perystaltykę jelit
- obniża ciśnienie krwi
- pomaga oczyścić organizm z toksyn,
- wspomaga proces odchudzania
Naturalnie naturalny
Syrop z pigwy, powstaje z owoców dojrzewających w pełnym słońcu w zaprzyjaźnionym gospodarstwie na południu Polski, w okolicach pięknych wąwozów lessowych i chrząszcza co brzmi w trzcinie. Owoce dojrzewają powoli, bez oprysków, bez poganiaczy. Tylko słońce, deszcz i spokój.
Składniki: sok z pigwy 60%, cukier 40%.
Wartości odżywcze w 100ml:
Produkt pasteryzowany.
Przechowywanie
Przechowuj swój syrop w chłodnym i zacienionym miejscu, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo. Po otwarciu, przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu kilkunastu dni. Na dnie może wytworzyć się osad, to całkiem naturalne. Wymieszaj syrop przed otwarciem.
Jak stosować syrop z pigwy?
Naturalny syrop z owoców pigwy można stosować na wiele przeróżnych sposobów i nie trzeba być wcale mistrzem kucharskim.
Idealnym pomysłem jest zmieszanie syropu z letnią wodą i ewentualnie listkami mięty. Tak przygotowany napój można popijać przez cały dzień, dostarczając niezbędnych witamin i minerałów, a przy okazji dbając o odpowiednie nawodnienie organizmu.
Dobrym rozwiązaniem jest też ciepła herbata z dodatkiem syropu. Syrop jednocześnie ją słodzi i delikatnie zakwasza, a smakuje obłędnie. Można ją delikatnie dowartościować goździkiem i imbirem.
Syrop można podawać również w sposób bardzo tradycyjny, bezpośrednio na łyżce stołowej i połykając bez rozcieńczania.
FAQ
Naturalny syrop z pigwy pospolitej – obowiązkowo w każdej domowej spiżarni
Żółte pękate owoce pigwy pospolitej (Cydonia oblonga), często mylone z owocami pigwowca japońskiego, to owoce bardzo bogate w witaminy, sole mineralne i inne wartości odżywcze, które wspierają domowe apteczki w naturalne syropy na przeziębienia, anginę, zapalenie oskrzeli, stany zapalne gardła czy chociażby katar.
Zawartość witaminy C w pigwie jest o wiele większa niż w większości cytrusów (15mg w 100g). Miąższ pigwy zawiera również pektyny.
Bogate w wartości odżywcze owoce pigwy pospolitej:
- witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny
- witaminy z grupy B, polepszające koncentrację, dbające o prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego: B6, kwas foliowy, tiamina, niacyna, ryboflawina
- sole mineralne: potasu, magnezu, wapnia, sodu, fosforu, cynku i żelaza
- błonnik (pektyny)
- polifenole o silnym działaniu antyoksydacyjnym, zwalczającym wolne rodniki
Syrop z pigwy – łyżeczka do herbaty, ciepły koc i dobra książka
- zwalcza przeziębienie, stany zapalne górnych i dolnych dróg oddechowych, zatok i jamy ustnej
- ma silne właściwości antyoksydacyjne, wspiera profilaktykę antynowotworową
- pozytywnie działa na przewód pokarmowy, polepszając perystaltykę jelit
- obniża ciśnienie krwi
- pomaga oczyścić organizm z toksyn,
- wspomaga proces odchudzania
Naturalnie naturalny
Syrop z pigwy, powstaje z owoców dojrzewających w pełnym słońcu w zaprzyjaźnionym gospodarstwie na południu Polski, w okolicach pięknych wąwozów lessowych i chrząszcza co brzmi w trzcinie. Owoce dojrzewają powoli, bez oprysków, bez poganiaczy. Tylko słońce, deszcz i spokój.
Składniki: sok z pigwy 60%, cukier 40%.
Wartości odżywcze w 100ml:
Produkt pasteryzowany.
Przechowywanie
Przechowuj swój syrop w chłodnym i zacienionym miejscu, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo. Po otwarciu, przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu kilkunastu dni. Na dnie może wytworzyć się osad, to całkiem naturalne. Wymieszaj syrop przed otwarciem.
Jak stosować syrop z pigwy?
Naturalny syrop z owoców pigwy można stosować na wiele przeróżnych sposobów i nie trzeba być wcale mistrzem kucharskim.
Idealnym pomysłem jest zmieszanie syropu z letnią wodą i ewentualnie listkami mięty. Tak przygotowany napój można popijać przez cały dzień, dostarczając niezbędnych witamin i minerałów, a przy okazji dbając o odpowiednie nawodnienie organizmu.
Dobrym rozwiązaniem jest też ciepła herbata z dodatkiem syropu. Syrop jednocześnie ją słodzi i delikatnie zakwasza, a smakuje obłędnie. Można ją delikatnie dowartościować goździkiem i imbirem.
Syrop można podawać również w sposób bardzo tradycyjny, bezpośrednio na łyżce stołowej i połykając bez rozcieńczania.