Dla tych, którzy cenią zarówno wygląd jak i zdrowie.

Syrop z owoców dzikiej róży naturalny 250 ml

Dostępność: dostępny
Cena: 20,90 zł 20.90

Pojemność: 250 ml. Bogaty w witaminę C, E, A, K i witaminy z grupy B. Wolny od GMO.

ilość szt.
Otrzymasz 0 pkt za ten zakup ?

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0

Opis

Naturalny syrop z owoców dzikiej róży – obowiązkowo w każdej domowej spiżarni

Syrop z owoców dzikiej róży sporządzony jest ze zdrowych wyselekcjonowanych owoców dzikiej róży porastającej dziko łąki i skraje lasów malowniczej Polski. Syrop pozyskiwany jest z tłoczonego soku mieszanego z cukrem.

Tak przygotowany syrop stanowi idealną bazę dla jesiennych i zimowych herbat. Stanowi świetnie dopasowany dodatek do deserów i napojów na zimno. W połączeniu z wodą i świeżą miętą orzeźwi i pobudzi.

 

Bogate w wartości odżywcze owoce dzikiej róży:

  • witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny 
  • witaminy z grupy B, polepszające koncentrację, dbające o prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego: B1, B2, B9 (kwas foliowy)
  • witamina niezbędna w procesie widzenia i rozwoju komórek 
  • witamina młodości E  
  • witamina odpowiedzialna z odpowiednią krzepliwość krwi K
  • karotenoidy, flawonoidy, garbniki, pektyny
  • kwercytyna o silnym działaniu antyoksydacyjnym, skutecznie hamuje rozwój komórek czerniaka
  • sole mineralne: potasu, magnezu, fosforu i cynku
  • aminokwasy: kwas asparginowy, asparagina treonina, cysteina, glicyna
  • polifenole o silnym działaniu antyoksydacyjnym, zwalczającym wolne rodniki 

 

Syrop z owoców dzikiej róży – łyżeczka do herbaty, ciepły koc i dobra książka, albo woda, syrop i świeża mięta...

Badania naukowców wskazują, że owoce dzikiej róży i zawarte w nich wartości odżywcze w pozytywny sposób wpływają na zdrowie, samopoczucie i jakość życia:  

  • zwalczają przeziębienie, stany zapalne górnych i dolnych dróg oddechowych, zatok i jamy ustnej
  • mają silne właściwości antyoksydacyjne, wspierają profilaktykę antynowotworową
  • pozytywnie działają na układ moczowy i nerki, mają działanie moczopędne
  • wspierają proces leczenia osteoporozy wpływając na polepszenie ruchomości stawów i obniżając ból 
  • pomagają oczyścić organizm z toksyn,

Pliki źródłowe:

1. Nagatomo A., Nishida N., Matsuura Y., Shibata N.; Rosehip Extract Inhibits Lipid Accumulation in White Adipose Tissue by Suppressing the Expression of Peroxisome Proliferator-activated Receptor Gamma; Prev. Nutr. Food Sci. 2013;18(2):85-91
2. R. Christensen M.Sc., E. M. Bartels Ph.D., D.Sc., R. D. Altman M.D., Professor, A. Astrup M.D., Ph.D., Professor and H. Bliddal M.D., Ph.D; Does the hip powder of Rosa canina (rosehip) reduce pain in osteoarthritis patients? – a meta-analysis of randomized controlled trials; Osteoarthritis and Cartilage (2008) 16, 965-972
3. Takashi Fuji, Katsumi Ikeda, Morio Saito; Inhibitory effect of rose hip (Rosa canina L.) on melanogenesis in mouse melanoma cells and on pigmentation in brown guinea pigs.; Biosci Biotechnol Biochem. 2011;75(3):489-95
Takashi Fuji, Morio Saito; Inhibitory Effects of Quercetin Isolated from Rose Hip (Rosa canina L.) against Melanogenesis by Mouse Melanoma Cells; Biosci. Biotechnol. Biochem., 73 (9), 1989-1993, 2009

 

Naturalnie naturalny 

Syrop z owoców dzikiej róży, powstaje z owoców dojrzewających w pełnym słońcu na trenie łąk, obszarów wokół lasów na trenie Polski. Owoce dojrzewają powoli, bez oprysków, bez poganiaczy. Tylko słońce, deszcz, spokój i pszczoły.

Składniki: 70% sok z dzikiej róży, cukier

Wartości odżywcze w 100ml:

Przechowywanie

Przechowuj swój syrop w chłodnym i zacienionym miejscu, w temperaturze od +2 do +20 stopni Celcjusza, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo.

Po otwarciu, przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu 10 dni. Na dnie może wytworzyć się osad, to całkiem naturalne. Wymieszaj syrop przed otwarciem. 

 

Skład produktu

Naturalny syrop z owoców dzikiej róży – obowiązkowo w każdej domowej spiżarni

Syrop z owoców dzikiej róży sporządzony jest ze zdrowych wyselekcjonowanych owoców dzikiej róży porastającej dziko łąki i skraje lasów malowniczej Polski. Syrop pozyskiwany jest z tłoczonego soku mieszanego z cukrem.

Tak przygotowany syrop stanowi idealną bazę dla jesiennych i zimowych herbat. Stanowi świetnie dopasowany dodatek do deserów i napojów na zimno. W połączeniu z wodą i świeżą miętą orzeźwi i pobudzi.

 

Bogate w wartości odżywcze owoce dzikiej róży:

  • witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny 
  • witaminy z grupy B, polepszające koncentrację, dbające o prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego: B1, B2, B9 (kwas foliowy)
  • witamina niezbędna w procesie widzenia i rozwoju komórek 
  • witamina młodości E  
  • witamina odpowiedzialna z odpowiednią krzepliwość krwi K
  • karotenoidy, flawonoidy, garbniki, pektyny
  • kwercytyna o silnym działaniu antyoksydacyjnym, skutecznie hamuje rozwój komórek czerniaka
  • sole mineralne: potasu, magnezu, fosforu i cynku
  • aminokwasy: kwas asparginowy, asparagina treonina, cysteina, glicyna
  • polifenole o silnym działaniu antyoksydacyjnym, zwalczającym wolne rodniki 

 

Syrop z owoców dzikiej róży – łyżeczka do herbaty, ciepły koc i dobra książka, albo woda, syrop i świeża mięta...

Badania naukowców wskazują, że owoce dzikiej róży i zawarte w nich wartości odżywcze w pozytywny sposób wpływają na zdrowie, samopoczucie i jakość życia:  

  • zwalczają przeziębienie, stany zapalne górnych i dolnych dróg oddechowych, zatok i jamy ustnej
  • mają silne właściwości antyoksydacyjne, wspierają profilaktykę antynowotworową
  • pozytywnie działają na układ moczowy i nerki, mają działanie moczopędne
  • wspierają proces leczenia osteoporozy wpływając na polepszenie ruchomości stawów i obniżając ból 
  • pomagają oczyścić organizm z toksyn,

Pliki źródłowe:

1. Nagatomo A., Nishida N., Matsuura Y., Shibata N.; Rosehip Extract Inhibits Lipid Accumulation in White Adipose Tissue by Suppressing the Expression of Peroxisome Proliferator-activated Receptor Gamma; Prev. Nutr. Food Sci. 2013;18(2):85-91
2. R. Christensen M.Sc., E. M. Bartels Ph.D., D.Sc., R. D. Altman M.D., Professor, A. Astrup M.D., Ph.D., Professor and H. Bliddal M.D., Ph.D; Does the hip powder of Rosa canina (rosehip) reduce pain in osteoarthritis patients? – a meta-analysis of randomized controlled trials; Osteoarthritis and Cartilage (2008) 16, 965-972
3. Takashi Fuji, Katsumi Ikeda, Morio Saito; Inhibitory effect of rose hip (Rosa canina L.) on melanogenesis in mouse melanoma cells and on pigmentation in brown guinea pigs.; Biosci Biotechnol Biochem. 2011;75(3):489-95
Takashi Fuji, Morio Saito; Inhibitory Effects of Quercetin Isolated from Rose Hip (Rosa canina L.) against Melanogenesis by Mouse Melanoma Cells; Biosci. Biotechnol. Biochem., 73 (9), 1989-1993, 2009

 

Naturalnie naturalny 

Syrop z owoców dzikiej róży, powstaje z owoców dojrzewających w pełnym słońcu na trenie łąk, obszarów wokół lasów na trenie Polski. Owoce dojrzewają powoli, bez oprysków, bez poganiaczy. Tylko słońce, deszcz, spokój i pszczoły.

Składniki: 70% sok z dzikiej róży, cukier

Wartości odżywcze w 100ml:

Przechowywanie

Przechowuj swój syrop w chłodnym i zacienionym miejscu, w temperaturze od +2 do +20 stopni Celcjusza, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo.

Po otwarciu, przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu 10 dni. Na dnie może wytworzyć się osad, to całkiem naturalne. Wymieszaj syrop przed otwarciem. 

 

FAQ

Naturalny syrop z owoców dzikiej róży – obowiązkowo w każdej domowej spiżarni

Syrop z owoców dzikiej róży sporządzony jest ze zdrowych wyselekcjonowanych owoców dzikiej róży porastającej dziko łąki i skraje lasów malowniczej Polski. Syrop pozyskiwany jest z tłoczonego soku mieszanego z cukrem.

Tak przygotowany syrop stanowi idealną bazę dla jesiennych i zimowych herbat. Stanowi świetnie dopasowany dodatek do deserów i napojów na zimno. W połączeniu z wodą i świeżą miętą orzeźwi i pobudzi.

 

Bogate w wartości odżywcze owoce dzikiej róży:

  • witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny 
  • witaminy z grupy B, polepszające koncentrację, dbające o prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego: B1, B2, B9 (kwas foliowy)
  • witamina niezbędna w procesie widzenia i rozwoju komórek 
  • witamina młodości E  
  • witamina odpowiedzialna z odpowiednią krzepliwość krwi K
  • karotenoidy, flawonoidy, garbniki, pektyny
  • kwercytyna o silnym działaniu antyoksydacyjnym, skutecznie hamuje rozwój komórek czerniaka
  • sole mineralne: potasu, magnezu, fosforu i cynku
  • aminokwasy: kwas asparginowy, asparagina treonina, cysteina, glicyna
  • polifenole o silnym działaniu antyoksydacyjnym, zwalczającym wolne rodniki 

 

Syrop z owoców dzikiej róży – łyżeczka do herbaty, ciepły koc i dobra książka, albo woda, syrop i świeża mięta...

Badania naukowców wskazują, że owoce dzikiej róży i zawarte w nich wartości odżywcze w pozytywny sposób wpływają na zdrowie, samopoczucie i jakość życia:  

  • zwalczają przeziębienie, stany zapalne górnych i dolnych dróg oddechowych, zatok i jamy ustnej
  • mają silne właściwości antyoksydacyjne, wspierają profilaktykę antynowotworową
  • pozytywnie działają na układ moczowy i nerki, mają działanie moczopędne
  • wspierają proces leczenia osteoporozy wpływając na polepszenie ruchomości stawów i obniżając ból 
  • pomagają oczyścić organizm z toksyn,

Pliki źródłowe:

1. Nagatomo A., Nishida N., Matsuura Y., Shibata N.; Rosehip Extract Inhibits Lipid Accumulation in White Adipose Tissue by Suppressing the Expression of Peroxisome Proliferator-activated Receptor Gamma; Prev. Nutr. Food Sci. 2013;18(2):85-91
2. R. Christensen M.Sc., E. M. Bartels Ph.D., D.Sc., R. D. Altman M.D., Professor, A. Astrup M.D., Ph.D., Professor and H. Bliddal M.D., Ph.D; Does the hip powder of Rosa canina (rosehip) reduce pain in osteoarthritis patients? – a meta-analysis of randomized controlled trials; Osteoarthritis and Cartilage (2008) 16, 965-972
3. Takashi Fuji, Katsumi Ikeda, Morio Saito; Inhibitory effect of rose hip (Rosa canina L.) on melanogenesis in mouse melanoma cells and on pigmentation in brown guinea pigs.; Biosci Biotechnol Biochem. 2011;75(3):489-95
Takashi Fuji, Morio Saito; Inhibitory Effects of Quercetin Isolated from Rose Hip (Rosa canina L.) against Melanogenesis by Mouse Melanoma Cells; Biosci. Biotechnol. Biochem., 73 (9), 1989-1993, 2009

 

Naturalnie naturalny 

Syrop z owoców dzikiej róży, powstaje z owoców dojrzewających w pełnym słońcu na trenie łąk, obszarów wokół lasów na trenie Polski. Owoce dojrzewają powoli, bez oprysków, bez poganiaczy. Tylko słońce, deszcz, spokój i pszczoły.

Składniki: 70% sok z dzikiej róży, cukier

Wartości odżywcze w 100ml:

Przechowywanie

Przechowuj swój syrop w chłodnym i zacienionym miejscu, w temperaturze od +2 do +20 stopni Celcjusza, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo.

Po otwarciu, przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu 10 dni. Na dnie może wytworzyć się osad, to całkiem naturalne. Wymieszaj syrop przed otwarciem. 

 
Darmowa dostawa

Darmowa dostawa

dla zamówień powyżej 199 zł

Masz aż 60 dni na zwrot produktów

Masz aż 60 dni na zwrot produktów!

Dowiedz się więcej

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium