Syrop z owoców dzikiej róży naturalny 250 ml
Pojemność: 250 ml. Bogaty w witaminę C, E, A, K i witaminy z grupy B. Wolny od GMO.
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Naturalny syrop z owoców dzikiej róży – obowiązkowo w każdej domowej spiżarni
Syrop z owoców dzikiej róży sporządzony jest ze zdrowych wyselekcjonowanych owoców dzikiej róży porastającej dziko łąki i skraje lasów malowniczej Polski. Syrop pozyskiwany jest z tłoczonego soku mieszanego z cukrem.
Tak przygotowany syrop stanowi idealną bazę dla jesiennych i zimowych herbat. Stanowi świetnie dopasowany dodatek do deserów i napojów na zimno. W połączeniu z wodą i świeżą miętą orzeźwi i pobudzi.
Bogate w wartości odżywcze owoce dzikiej róży:
- witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny
- witaminy z grupy B, polepszające koncentrację, dbające o prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego: B1, B2, B9 (kwas foliowy)
- witamina A niezbędna w procesie widzenia i rozwoju komórek
- witamina młodości E
- witamina odpowiedzialna z odpowiednią krzepliwość krwi K
- karotenoidy, flawonoidy, garbniki, pektyny
- kwercytyna o silnym działaniu antyoksydacyjnym, skutecznie hamuje rozwój komórek czerniaka
- sole mineralne: potasu, magnezu, fosforu i cynku
- aminokwasy: kwas asparginowy, asparagina treonina, cysteina, glicyna
- polifenole o silnym działaniu antyoksydacyjnym, zwalczającym wolne rodniki
Syrop z owoców dzikiej róży – łyżeczka do herbaty, ciepły koc i dobra książka, albo woda, syrop i świeża mięta...
Badania naukowców wskazują, że owoce dzikiej róży i zawarte w nich wartości odżywcze w pozytywny sposób wpływają na zdrowie, samopoczucie i jakość życia:
- zwalczają przeziębienie, stany zapalne górnych i dolnych dróg oddechowych, zatok i jamy ustnej
- mają silne właściwości antyoksydacyjne, wspierają profilaktykę antynowotworową
- pozytywnie działają na układ moczowy i nerki, mają działanie moczopędne
- wspierają proces leczenia osteoporozy wpływając na polepszenie ruchomości stawów i obniżając ból
- pomagają oczyścić organizm z toksyn,
Pliki źródłowe:
1. Nagatomo A., Nishida N., Matsuura Y., Shibata N.; Rosehip Extract Inhibits Lipid Accumulation in White Adipose Tissue by Suppressing the Expression of Peroxisome Proliferator-activated Receptor Gamma; Prev. Nutr. Food Sci. 2013;18(2):85-91
2. R. Christensen M.Sc., E. M. Bartels Ph.D., D.Sc., R. D. Altman M.D., Professor, A. Astrup M.D., Ph.D., Professor and H. Bliddal M.D., Ph.D; Does the hip powder of Rosa canina (rosehip) reduce pain in osteoarthritis patients? – a meta-analysis of randomized controlled trials; Osteoarthritis and Cartilage (2008) 16, 965-972
3. Takashi Fuji, Katsumi Ikeda, Morio Saito; Inhibitory effect of rose hip (Rosa canina L.) on melanogenesis in mouse melanoma cells and on pigmentation in brown guinea pigs.; Biosci Biotechnol Biochem. 2011;75(3):489-95
Takashi Fuji, Morio Saito; Inhibitory Effects of Quercetin Isolated from Rose Hip (Rosa canina L.) against Melanogenesis by Mouse Melanoma Cells; Biosci. Biotechnol. Biochem., 73 (9), 1989-1993, 2009
Naturalnie naturalny
Syrop z owoców dzikiej róży, powstaje z owoców dojrzewających w pełnym słońcu na trenie łąk, obszarów wokół lasów na trenie Polski. Owoce dojrzewają powoli, bez oprysków, bez poganiaczy. Tylko słońce, deszcz, spokój i pszczoły.
Składniki: 70% sok z dzikiej róży, cukier
Wartości odżywcze w 100ml:
Przechowywanie
Przechowuj swój syrop w chłodnym i zacienionym miejscu, w temperaturze od +2 do +20 stopni Celcjusza, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo.
Po otwarciu, przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu 10 dni. Na dnie może wytworzyć się osad, to całkiem naturalne. Wymieszaj syrop przed otwarciem.
Jak stosować syrop z owoców dzikiej róży?
Naturalny syrop z owoców dzikiej róży można stosować na wiele przeróżnych sposobów i nie trzeba być wcale mistrzem kucharskim.
Syrop stanowi gotową bazę do zimnych napojów.
Dobrym rozwiązaniem jest też ciepła herbata z dodatkiem syropu. Syrop jednocześnie ją słodzi, dodaje aromatu, podnosi wartości odżywcze i zdrowotne, a smakuje obłędnie.
Syrop można dodawać również do deserów jako polewa. Na przykład do gofrów, naleśników i lodów.
Skład produktu
Naturalny syrop z owoców dzikiej róży – obowiązkowo w każdej domowej spiżarni
Syrop z owoców dzikiej róży sporządzony jest ze zdrowych wyselekcjonowanych owoców dzikiej róży porastającej dziko łąki i skraje lasów malowniczej Polski. Syrop pozyskiwany jest z tłoczonego soku mieszanego z cukrem.
Tak przygotowany syrop stanowi idealną bazę dla jesiennych i zimowych herbat. Stanowi świetnie dopasowany dodatek do deserów i napojów na zimno. W połączeniu z wodą i świeżą miętą orzeźwi i pobudzi.
Bogate w wartości odżywcze owoce dzikiej róży:
- witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny
- witaminy z grupy B, polepszające koncentrację, dbające o prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego: B1, B2, B9 (kwas foliowy)
- witamina A niezbędna w procesie widzenia i rozwoju komórek
- witamina młodości E
- witamina odpowiedzialna z odpowiednią krzepliwość krwi K
- karotenoidy, flawonoidy, garbniki, pektyny
- kwercytyna o silnym działaniu antyoksydacyjnym, skutecznie hamuje rozwój komórek czerniaka
- sole mineralne: potasu, magnezu, fosforu i cynku
- aminokwasy: kwas asparginowy, asparagina treonina, cysteina, glicyna
- polifenole o silnym działaniu antyoksydacyjnym, zwalczającym wolne rodniki
Syrop z owoców dzikiej róży – łyżeczka do herbaty, ciepły koc i dobra książka, albo woda, syrop i świeża mięta...
Badania naukowców wskazują, że owoce dzikiej róży i zawarte w nich wartości odżywcze w pozytywny sposób wpływają na zdrowie, samopoczucie i jakość życia:
- zwalczają przeziębienie, stany zapalne górnych i dolnych dróg oddechowych, zatok i jamy ustnej
- mają silne właściwości antyoksydacyjne, wspierają profilaktykę antynowotworową
- pozytywnie działają na układ moczowy i nerki, mają działanie moczopędne
- wspierają proces leczenia osteoporozy wpływając na polepszenie ruchomości stawów i obniżając ból
- pomagają oczyścić organizm z toksyn,
Pliki źródłowe:
1. Nagatomo A., Nishida N., Matsuura Y., Shibata N.; Rosehip Extract Inhibits Lipid Accumulation in White Adipose Tissue by Suppressing the Expression of Peroxisome Proliferator-activated Receptor Gamma; Prev. Nutr. Food Sci. 2013;18(2):85-91
2. R. Christensen M.Sc., E. M. Bartels Ph.D., D.Sc., R. D. Altman M.D., Professor, A. Astrup M.D., Ph.D., Professor and H. Bliddal M.D., Ph.D; Does the hip powder of Rosa canina (rosehip) reduce pain in osteoarthritis patients? – a meta-analysis of randomized controlled trials; Osteoarthritis and Cartilage (2008) 16, 965-972
3. Takashi Fuji, Katsumi Ikeda, Morio Saito; Inhibitory effect of rose hip (Rosa canina L.) on melanogenesis in mouse melanoma cells and on pigmentation in brown guinea pigs.; Biosci Biotechnol Biochem. 2011;75(3):489-95
Takashi Fuji, Morio Saito; Inhibitory Effects of Quercetin Isolated from Rose Hip (Rosa canina L.) against Melanogenesis by Mouse Melanoma Cells; Biosci. Biotechnol. Biochem., 73 (9), 1989-1993, 2009
Naturalnie naturalny
Syrop z owoców dzikiej róży, powstaje z owoców dojrzewających w pełnym słońcu na trenie łąk, obszarów wokół lasów na trenie Polski. Owoce dojrzewają powoli, bez oprysków, bez poganiaczy. Tylko słońce, deszcz, spokój i pszczoły.
Składniki: 70% sok z dzikiej róży, cukier
Wartości odżywcze w 100ml:
Przechowywanie
Przechowuj swój syrop w chłodnym i zacienionym miejscu, w temperaturze od +2 do +20 stopni Celcjusza, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo.
Po otwarciu, przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu 10 dni. Na dnie może wytworzyć się osad, to całkiem naturalne. Wymieszaj syrop przed otwarciem.
Jak stosować syrop z owoców dzikiej róży?
Naturalny syrop z owoców dzikiej róży można stosować na wiele przeróżnych sposobów i nie trzeba być wcale mistrzem kucharskim.
Syrop stanowi gotową bazę do zimnych napojów.
Dobrym rozwiązaniem jest też ciepła herbata z dodatkiem syropu. Syrop jednocześnie ją słodzi, dodaje aromatu, podnosi wartości odżywcze i zdrowotne, a smakuje obłędnie.
Syrop można dodawać również do deserów jako polewa. Na przykład do gofrów, naleśników i lodów.
Zalecane porcjowanie
Naturalny syrop z owoców dzikiej róży – obowiązkowo w każdej domowej spiżarni
Syrop z owoców dzikiej róży sporządzony jest ze zdrowych wyselekcjonowanych owoców dzikiej róży porastającej dziko łąki i skraje lasów malowniczej Polski. Syrop pozyskiwany jest z tłoczonego soku mieszanego z cukrem.
Tak przygotowany syrop stanowi idealną bazę dla jesiennych i zimowych herbat. Stanowi świetnie dopasowany dodatek do deserów i napojów na zimno. W połączeniu z wodą i świeżą miętą orzeźwi i pobudzi.
Bogate w wartości odżywcze owoce dzikiej róży:
- witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny
- witaminy z grupy B, polepszające koncentrację, dbające o prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego: B1, B2, B9 (kwas foliowy)
- witamina A niezbędna w procesie widzenia i rozwoju komórek
- witamina młodości E
- witamina odpowiedzialna z odpowiednią krzepliwość krwi K
- karotenoidy, flawonoidy, garbniki, pektyny
- kwercytyna o silnym działaniu antyoksydacyjnym, skutecznie hamuje rozwój komórek czerniaka
- sole mineralne: potasu, magnezu, fosforu i cynku
- aminokwasy: kwas asparginowy, asparagina treonina, cysteina, glicyna
- polifenole o silnym działaniu antyoksydacyjnym, zwalczającym wolne rodniki
Syrop z owoców dzikiej róży – łyżeczka do herbaty, ciepły koc i dobra książka, albo woda, syrop i świeża mięta...
Badania naukowców wskazują, że owoce dzikiej róży i zawarte w nich wartości odżywcze w pozytywny sposób wpływają na zdrowie, samopoczucie i jakość życia:
- zwalczają przeziębienie, stany zapalne górnych i dolnych dróg oddechowych, zatok i jamy ustnej
- mają silne właściwości antyoksydacyjne, wspierają profilaktykę antynowotworową
- pozytywnie działają na układ moczowy i nerki, mają działanie moczopędne
- wspierają proces leczenia osteoporozy wpływając na polepszenie ruchomości stawów i obniżając ból
- pomagają oczyścić organizm z toksyn,
Pliki źródłowe:
1. Nagatomo A., Nishida N., Matsuura Y., Shibata N.; Rosehip Extract Inhibits Lipid Accumulation in White Adipose Tissue by Suppressing the Expression of Peroxisome Proliferator-activated Receptor Gamma; Prev. Nutr. Food Sci. 2013;18(2):85-91
2. R. Christensen M.Sc., E. M. Bartels Ph.D., D.Sc., R. D. Altman M.D., Professor, A. Astrup M.D., Ph.D., Professor and H. Bliddal M.D., Ph.D; Does the hip powder of Rosa canina (rosehip) reduce pain in osteoarthritis patients? – a meta-analysis of randomized controlled trials; Osteoarthritis and Cartilage (2008) 16, 965-972
3. Takashi Fuji, Katsumi Ikeda, Morio Saito; Inhibitory effect of rose hip (Rosa canina L.) on melanogenesis in mouse melanoma cells and on pigmentation in brown guinea pigs.; Biosci Biotechnol Biochem. 2011;75(3):489-95
Takashi Fuji, Morio Saito; Inhibitory Effects of Quercetin Isolated from Rose Hip (Rosa canina L.) against Melanogenesis by Mouse Melanoma Cells; Biosci. Biotechnol. Biochem., 73 (9), 1989-1993, 2009
Naturalnie naturalny
Syrop z owoców dzikiej róży, powstaje z owoców dojrzewających w pełnym słońcu na trenie łąk, obszarów wokół lasów na trenie Polski. Owoce dojrzewają powoli, bez oprysków, bez poganiaczy. Tylko słońce, deszcz, spokój i pszczoły.
Składniki: 70% sok z dzikiej róży, cukier
Wartości odżywcze w 100ml:
Przechowywanie
Przechowuj swój syrop w chłodnym i zacienionym miejscu, w temperaturze od +2 do +20 stopni Celcjusza, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo.
Po otwarciu, przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu 10 dni. Na dnie może wytworzyć się osad, to całkiem naturalne. Wymieszaj syrop przed otwarciem.
Jak stosować syrop z owoców dzikiej róży?
Naturalny syrop z owoców dzikiej róży można stosować na wiele przeróżnych sposobów i nie trzeba być wcale mistrzem kucharskim.
Syrop stanowi gotową bazę do zimnych napojów.
Dobrym rozwiązaniem jest też ciepła herbata z dodatkiem syropu. Syrop jednocześnie ją słodzi, dodaje aromatu, podnosi wartości odżywcze i zdrowotne, a smakuje obłędnie.
Syrop można dodawać również do deserów jako polewa. Na przykład do gofrów, naleśników i lodów.
FAQ
Naturalny syrop z owoców dzikiej róży – obowiązkowo w każdej domowej spiżarni
Syrop z owoców dzikiej róży sporządzony jest ze zdrowych wyselekcjonowanych owoców dzikiej róży porastającej dziko łąki i skraje lasów malowniczej Polski. Syrop pozyskiwany jest z tłoczonego soku mieszanego z cukrem.
Tak przygotowany syrop stanowi idealną bazę dla jesiennych i zimowych herbat. Stanowi świetnie dopasowany dodatek do deserów i napojów na zimno. W połączeniu z wodą i świeżą miętą orzeźwi i pobudzi.
Bogate w wartości odżywcze owoce dzikiej róży:
- witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny
- witaminy z grupy B, polepszające koncentrację, dbające o prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego: B1, B2, B9 (kwas foliowy)
- witamina A niezbędna w procesie widzenia i rozwoju komórek
- witamina młodości E
- witamina odpowiedzialna z odpowiednią krzepliwość krwi K
- karotenoidy, flawonoidy, garbniki, pektyny
- kwercytyna o silnym działaniu antyoksydacyjnym, skutecznie hamuje rozwój komórek czerniaka
- sole mineralne: potasu, magnezu, fosforu i cynku
- aminokwasy: kwas asparginowy, asparagina treonina, cysteina, glicyna
- polifenole o silnym działaniu antyoksydacyjnym, zwalczającym wolne rodniki
Syrop z owoców dzikiej róży – łyżeczka do herbaty, ciepły koc i dobra książka, albo woda, syrop i świeża mięta...
Badania naukowców wskazują, że owoce dzikiej róży i zawarte w nich wartości odżywcze w pozytywny sposób wpływają na zdrowie, samopoczucie i jakość życia:
- zwalczają przeziębienie, stany zapalne górnych i dolnych dróg oddechowych, zatok i jamy ustnej
- mają silne właściwości antyoksydacyjne, wspierają profilaktykę antynowotworową
- pozytywnie działają na układ moczowy i nerki, mają działanie moczopędne
- wspierają proces leczenia osteoporozy wpływając na polepszenie ruchomości stawów i obniżając ból
- pomagają oczyścić organizm z toksyn,
Pliki źródłowe:
1. Nagatomo A., Nishida N., Matsuura Y., Shibata N.; Rosehip Extract Inhibits Lipid Accumulation in White Adipose Tissue by Suppressing the Expression of Peroxisome Proliferator-activated Receptor Gamma; Prev. Nutr. Food Sci. 2013;18(2):85-91
2. R. Christensen M.Sc., E. M. Bartels Ph.D., D.Sc., R. D. Altman M.D., Professor, A. Astrup M.D., Ph.D., Professor and H. Bliddal M.D., Ph.D; Does the hip powder of Rosa canina (rosehip) reduce pain in osteoarthritis patients? – a meta-analysis of randomized controlled trials; Osteoarthritis and Cartilage (2008) 16, 965-972
3. Takashi Fuji, Katsumi Ikeda, Morio Saito; Inhibitory effect of rose hip (Rosa canina L.) on melanogenesis in mouse melanoma cells and on pigmentation in brown guinea pigs.; Biosci Biotechnol Biochem. 2011;75(3):489-95
Takashi Fuji, Morio Saito; Inhibitory Effects of Quercetin Isolated from Rose Hip (Rosa canina L.) against Melanogenesis by Mouse Melanoma Cells; Biosci. Biotechnol. Biochem., 73 (9), 1989-1993, 2009
Naturalnie naturalny
Syrop z owoców dzikiej róży, powstaje z owoców dojrzewających w pełnym słońcu na trenie łąk, obszarów wokół lasów na trenie Polski. Owoce dojrzewają powoli, bez oprysków, bez poganiaczy. Tylko słońce, deszcz, spokój i pszczoły.
Składniki: 70% sok z dzikiej róży, cukier
Wartości odżywcze w 100ml:
Przechowywanie
Przechowuj swój syrop w chłodnym i zacienionym miejscu, w temperaturze od +2 do +20 stopni Celcjusza, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo.
Po otwarciu, przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu 10 dni. Na dnie może wytworzyć się osad, to całkiem naturalne. Wymieszaj syrop przed otwarciem.
Jak stosować syrop z owoców dzikiej róży?
Naturalny syrop z owoców dzikiej róży można stosować na wiele przeróżnych sposobów i nie trzeba być wcale mistrzem kucharskim.
Syrop stanowi gotową bazę do zimnych napojów.
Dobrym rozwiązaniem jest też ciepła herbata z dodatkiem syropu. Syrop jednocześnie ją słodzi, dodaje aromatu, podnosi wartości odżywcze i zdrowotne, a smakuje obłędnie.
Syrop można dodawać również do deserów jako polewa. Na przykład do gofrów, naleśników i lodów.