Syrop z mniszka lekarskiego naturalny 250 ml
Pojemność: 250 ml. Bogaty w witaminy z grupy B, a także w witaminy C, A, E i D. Wolny od GMO.
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Naturalny syrop z mniszka lekarskiego - dobrodziejstwo matki natury
Każdego roku, już w kwietniu, łąki, skraj lasu, a także miejskie skwery pokrywa miękki dywan w zielono-żółtych soczystych barwach. To nic innego jak wszędobylski i dobrze znany mniszek lekarski (Taraxacum officinale), powszechnie nazywany mleczem, ale to nie te same rośliny. Mniszek jest rośliną jadalną, mlecz natomiast nie.
Piękne i bogate w zdrowy pyłek kwiaty wabią pszczoły, a także tych, którzy mają świadomość ile wartości odżywczych i leczniczych ukrytych jest pomiędzy drobnymi i zarazem gęstymi płatkami.
Bogaty w wartości kwiat mniszka lekarskiego:
- witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny
- witaminy z grupy B, polepszające koncentrację, dbające o prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego
- prowitamina A (beta-karoten) odpowiadająca z zachowanie młodości skóry, włosów, spojrzenia
- witamina młodości E
- witamina D wspierająca organizm w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego i pracy mięśni, a także zapobiegająca powstawaniu komórek nowotworowych
- minerały: potas, krzem, magnez, żelazo
- inulina zmniejszająca poziom cukru we krwi
- kwas krzemowy znacząco poprawiający wygląd skóry
- asparaginapozytywnie wpływająca na pracę mózgu
- flawonoidy bogate we właściwości antyoksydacyjne
- garbnikio właściwościach przeciwzapalnych i wzmacniających odporność
Syrop z mniszka lekarskiego - "miodek mniszkowy" dający odporność przez cały rok
- wzmacnia odporność na wolne rodniki, wirusy i bakterie
- silne właściwości antyoksydacyjne, wspiera profilaktykę antynowotworową
- łagodzi stany zapalne skóry
- pozytywnie wpływa na dolegliwości ze strony układu pokarmowego, poprawia perystaltykę jelit
- działa przeciwcukrzycowo dzięki zawartości inuliny naturalnego błonnika i prebiotyku
- działa przeciwzapalnie (ból gardła, kaszel, zapalenie układu moczowego), oczyszczająco i odtruwająco
Naturalnie naturalny
Syrop z mniszka lekarskiego, powstaje z kwiatów zbieranych na łąkach południowej Polski, w pełnym rozkwicie, bogatych w pyłek kwiatowy, zbieranych w słońcu, w okolicach pięknych wąwozów lessowych i chrząszcza co brzmi w trzcinie.
Składniki: wyciąg z mniszka lekarskiego 55%, cukier 44% i sok z cytryny 1%.
Wartości odżywcze w 100ml:
Produkt pasteryzowany.
Przechowywanie
Przechowuj swój syrop w chłodnym i zacienionym miejscu, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo. Po otwarciu, przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu kilkunastu dni. Na dnie może wytworzyć się osad, to całkiem naturalne. Wymieszaj syrop przed otwarciem.
Jak stosować syrop z mniszka?
Naturalny syrop mniszka lekarskiego można stosować na wiele przeróżnych sposobów i nie trzeba być wcale mistrzem kucharskim.
Idealnym pomysłem jest zmieszanie syropu z letnią wodą i ewentualnie listkami mięty. Tak przygotowany napój można popijać przez cały dzień, dostarczając niezbędnych witamin i minerałów, a przy okazji dbając o odpowiednie nawodnienie organizmu.
Dobrym rozwiązaniem jest też ciepła herbata z dodatkiem syropu. Syrop jednocześnie ją słodzi i delikatnie zakwasza, a smakuje obłędnie. Można ją delikatnie dowartościować goździkiem i imbirem.
Więcej na temat mniszka lekarskiego dowiesz się w naszej strefie wiedzy Mniszek lekarski - słońce w dzikim ogrodzie matki natury
Skład produktu
Naturalny syrop z mniszka lekarskiego - dobrodziejstwo matki natury
Każdego roku, już w kwietniu, łąki, skraj lasu, a także miejskie skwery pokrywa miękki dywan w zielono-żółtych soczystych barwach. To nic innego jak wszędobylski i dobrze znany mniszek lekarski (Taraxacum officinale), powszechnie nazywany mleczem, ale to nie te same rośliny. Mniszek jest rośliną jadalną, mlecz natomiast nie.
Piękne i bogate w zdrowy pyłek kwiaty wabią pszczoły, a także tych, którzy mają świadomość ile wartości odżywczych i leczniczych ukrytych jest pomiędzy drobnymi i zarazem gęstymi płatkami.
Bogaty w wartości kwiat mniszka lekarskiego:
- witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny
- witaminy z grupy B, polepszające koncentrację, dbające o prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego
- prowitamina A (beta-karoten) odpowiadająca z zachowanie młodości skóry, włosów, spojrzenia
- witamina młodości E
- witamina D wspierająca organizm w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego i pracy mięśni, a także zapobiegająca powstawaniu komórek nowotworowych
- minerały: potas, krzem, magnez, żelazo
- inulina zmniejszająca poziom cukru we krwi
- kwas krzemowy znacząco poprawiający wygląd skóry
- asparaginapozytywnie wpływająca na pracę mózgu
- flawonoidy bogate we właściwości antyoksydacyjne
- garbnikio właściwościach przeciwzapalnych i wzmacniających odporność
Syrop z mniszka lekarskiego - "miodek mniszkowy" dający odporność przez cały rok
- wzmacnia odporność na wolne rodniki, wirusy i bakterie
- silne właściwości antyoksydacyjne, wspiera profilaktykę antynowotworową
- łagodzi stany zapalne skóry
- pozytywnie wpływa na dolegliwości ze strony układu pokarmowego, poprawia perystaltykę jelit
- działa przeciwcukrzycowo dzięki zawartości inuliny naturalnego błonnika i prebiotyku
- działa przeciwzapalnie (ból gardła, kaszel, zapalenie układu moczowego), oczyszczająco i odtruwająco
Naturalnie naturalny
Syrop z mniszka lekarskiego, powstaje z kwiatów zbieranych na łąkach południowej Polski, w pełnym rozkwicie, bogatych w pyłek kwiatowy, zbieranych w słońcu, w okolicach pięknych wąwozów lessowych i chrząszcza co brzmi w trzcinie.
Składniki: wyciąg z mniszka lekarskiego 55%, cukier 44% i sok z cytryny 1%.
Wartości odżywcze w 100ml:
Produkt pasteryzowany.
Przechowywanie
Przechowuj swój syrop w chłodnym i zacienionym miejscu, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo. Po otwarciu, przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu kilkunastu dni. Na dnie może wytworzyć się osad, to całkiem naturalne. Wymieszaj syrop przed otwarciem.
Jak stosować syrop z mniszka?
Naturalny syrop mniszka lekarskiego można stosować na wiele przeróżnych sposobów i nie trzeba być wcale mistrzem kucharskim.
Idealnym pomysłem jest zmieszanie syropu z letnią wodą i ewentualnie listkami mięty. Tak przygotowany napój można popijać przez cały dzień, dostarczając niezbędnych witamin i minerałów, a przy okazji dbając o odpowiednie nawodnienie organizmu.
Dobrym rozwiązaniem jest też ciepła herbata z dodatkiem syropu. Syrop jednocześnie ją słodzi i delikatnie zakwasza, a smakuje obłędnie. Można ją delikatnie dowartościować goździkiem i imbirem.
Więcej na temat mniszka lekarskiego dowiesz się w naszej strefie wiedzy Mniszek lekarski - słońce w dzikim ogrodzie matki natury
Zalecane porcjowanie
Naturalny syrop z mniszka lekarskiego - dobrodziejstwo matki natury
Każdego roku, już w kwietniu, łąki, skraj lasu, a także miejskie skwery pokrywa miękki dywan w zielono-żółtych soczystych barwach. To nic innego jak wszędobylski i dobrze znany mniszek lekarski (Taraxacum officinale), powszechnie nazywany mleczem, ale to nie te same rośliny. Mniszek jest rośliną jadalną, mlecz natomiast nie.
Piękne i bogate w zdrowy pyłek kwiaty wabią pszczoły, a także tych, którzy mają świadomość ile wartości odżywczych i leczniczych ukrytych jest pomiędzy drobnymi i zarazem gęstymi płatkami.
Bogaty w wartości kwiat mniszka lekarskiego:
- witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny
- witaminy z grupy B, polepszające koncentrację, dbające o prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego
- prowitamina A (beta-karoten) odpowiadająca z zachowanie młodości skóry, włosów, spojrzenia
- witamina młodości E
- witamina D wspierająca organizm w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego i pracy mięśni, a także zapobiegająca powstawaniu komórek nowotworowych
- minerały: potas, krzem, magnez, żelazo
- inulina zmniejszająca poziom cukru we krwi
- kwas krzemowy znacząco poprawiający wygląd skóry
- asparaginapozytywnie wpływająca na pracę mózgu
- flawonoidy bogate we właściwości antyoksydacyjne
- garbnikio właściwościach przeciwzapalnych i wzmacniających odporność
Syrop z mniszka lekarskiego - "miodek mniszkowy" dający odporność przez cały rok
- wzmacnia odporność na wolne rodniki, wirusy i bakterie
- silne właściwości antyoksydacyjne, wspiera profilaktykę antynowotworową
- łagodzi stany zapalne skóry
- pozytywnie wpływa na dolegliwości ze strony układu pokarmowego, poprawia perystaltykę jelit
- działa przeciwcukrzycowo dzięki zawartości inuliny naturalnego błonnika i prebiotyku
- działa przeciwzapalnie (ból gardła, kaszel, zapalenie układu moczowego), oczyszczająco i odtruwająco
Naturalnie naturalny
Syrop z mniszka lekarskiego, powstaje z kwiatów zbieranych na łąkach południowej Polski, w pełnym rozkwicie, bogatych w pyłek kwiatowy, zbieranych w słońcu, w okolicach pięknych wąwozów lessowych i chrząszcza co brzmi w trzcinie.
Składniki: wyciąg z mniszka lekarskiego 55%, cukier 44% i sok z cytryny 1%.
Wartości odżywcze w 100ml:
Produkt pasteryzowany.
Przechowywanie
Przechowuj swój syrop w chłodnym i zacienionym miejscu, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo. Po otwarciu, przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu kilkunastu dni. Na dnie może wytworzyć się osad, to całkiem naturalne. Wymieszaj syrop przed otwarciem.
Jak stosować syrop z mniszka?
Naturalny syrop mniszka lekarskiego można stosować na wiele przeróżnych sposobów i nie trzeba być wcale mistrzem kucharskim.
Idealnym pomysłem jest zmieszanie syropu z letnią wodą i ewentualnie listkami mięty. Tak przygotowany napój można popijać przez cały dzień, dostarczając niezbędnych witamin i minerałów, a przy okazji dbając o odpowiednie nawodnienie organizmu.
Dobrym rozwiązaniem jest też ciepła herbata z dodatkiem syropu. Syrop jednocześnie ją słodzi i delikatnie zakwasza, a smakuje obłędnie. Można ją delikatnie dowartościować goździkiem i imbirem.
Więcej na temat mniszka lekarskiego dowiesz się w naszej strefie wiedzy Mniszek lekarski - słońce w dzikim ogrodzie matki natury
FAQ
Naturalny syrop z mniszka lekarskiego - dobrodziejstwo matki natury
Każdego roku, już w kwietniu, łąki, skraj lasu, a także miejskie skwery pokrywa miękki dywan w zielono-żółtych soczystych barwach. To nic innego jak wszędobylski i dobrze znany mniszek lekarski (Taraxacum officinale), powszechnie nazywany mleczem, ale to nie te same rośliny. Mniszek jest rośliną jadalną, mlecz natomiast nie.
Piękne i bogate w zdrowy pyłek kwiaty wabią pszczoły, a także tych, którzy mają świadomość ile wartości odżywczych i leczniczych ukrytych jest pomiędzy drobnymi i zarazem gęstymi płatkami.
Bogaty w wartości kwiat mniszka lekarskiego:
- witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny
- witaminy z grupy B, polepszające koncentrację, dbające o prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego
- prowitamina A (beta-karoten) odpowiadająca z zachowanie młodości skóry, włosów, spojrzenia
- witamina młodości E
- witamina D wspierająca organizm w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego i pracy mięśni, a także zapobiegająca powstawaniu komórek nowotworowych
- minerały: potas, krzem, magnez, żelazo
- inulina zmniejszająca poziom cukru we krwi
- kwas krzemowy znacząco poprawiający wygląd skóry
- asparaginapozytywnie wpływająca na pracę mózgu
- flawonoidy bogate we właściwości antyoksydacyjne
- garbnikio właściwościach przeciwzapalnych i wzmacniających odporność
Syrop z mniszka lekarskiego - "miodek mniszkowy" dający odporność przez cały rok
- wzmacnia odporność na wolne rodniki, wirusy i bakterie
- silne właściwości antyoksydacyjne, wspiera profilaktykę antynowotworową
- łagodzi stany zapalne skóry
- pozytywnie wpływa na dolegliwości ze strony układu pokarmowego, poprawia perystaltykę jelit
- działa przeciwcukrzycowo dzięki zawartości inuliny naturalnego błonnika i prebiotyku
- działa przeciwzapalnie (ból gardła, kaszel, zapalenie układu moczowego), oczyszczająco i odtruwająco
Naturalnie naturalny
Syrop z mniszka lekarskiego, powstaje z kwiatów zbieranych na łąkach południowej Polski, w pełnym rozkwicie, bogatych w pyłek kwiatowy, zbieranych w słońcu, w okolicach pięknych wąwozów lessowych i chrząszcza co brzmi w trzcinie.
Składniki: wyciąg z mniszka lekarskiego 55%, cukier 44% i sok z cytryny 1%.
Wartości odżywcze w 100ml:
Produkt pasteryzowany.
Przechowywanie
Przechowuj swój syrop w chłodnym i zacienionym miejscu, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo. Po otwarciu, przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu kilkunastu dni. Na dnie może wytworzyć się osad, to całkiem naturalne. Wymieszaj syrop przed otwarciem.
Jak stosować syrop z mniszka?
Naturalny syrop mniszka lekarskiego można stosować na wiele przeróżnych sposobów i nie trzeba być wcale mistrzem kucharskim.
Idealnym pomysłem jest zmieszanie syropu z letnią wodą i ewentualnie listkami mięty. Tak przygotowany napój można popijać przez cały dzień, dostarczając niezbędnych witamin i minerałów, a przy okazji dbając o odpowiednie nawodnienie organizmu.
Dobrym rozwiązaniem jest też ciepła herbata z dodatkiem syropu. Syrop jednocześnie ją słodzi i delikatnie zakwasza, a smakuje obłędnie. Można ją delikatnie dowartościować goździkiem i imbirem.
Więcej na temat mniszka lekarskiego dowiesz się w naszej strefie wiedzy Mniszek lekarski - słońce w dzikim ogrodzie matki natury