Syrop z kwiatów czarnego bzu naturalny 250 ml
Pojemność: 250 ml. Syrop bogaty w witaminy z grupy B, witaminę C i flawonoidy. Wolny od GMO.
Termin przydatności do spożycia 31.12.2024.
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Naturalny syrop z czarnego bzu – obowiązkowo w każdej domowej spiżarni
Każdego roku, już w kwietniu, dziko rosnące krzewy czarnego bzu (Sambucus nigra) rosnące na łąkach, skrajach lasów, terenach wzdłuż cieków wodnych, a nawet wzdłuż ogrodzeń posesji, pokrywają się obficie drobniutkimi mleczno-białymi kwiatkami, zebranymi w baldachy o intensywnie słodkim zapachu.
Bogate w pyłek drobne kwiatki pomimo jego ilości nie są rośliną miododajną, ale nie zmienia to faktu, że są bogate w wiele wartości odżywczych od lat wykorzystywanych w produkcji domowego syropu na przeziębienia, anginę, zapalenie oskrzeli, stany zapalne gardła czy chociażby katar.
Bogaty w wartości kwiat czarnego bzu:
- witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny
- witaminy z grupy B, polepszające koncentrację, dbające o prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego
- sole mineralne: potasu, magnezu, wapnia, sodu, fosforu i cynku
- flawonoidy bogate we właściwości antyoksydacyjne (w tym kwercytyna)
- garbniki o właściwościach przeciwzapalnych i wzmacniających odporność
- olejki eteryczne
- fitosterole, triterpeny, pektyny
Syrop z kwiatów czarnego bzu – hyczka dobra na wszystko
- zwalcza przeziębienie, stany zapalne górnych i dolnych dróg oddechowych, zatok i jamy ustnej
- ma silne właściwości antyoksydacyjne, wspiera profilaktykę antynowotworową
- pomaga oczyścić organizm z toksyn
- działa moczopędnie
Naturalnie naturalny
Syrop z kwiatów czarnego bzu, powstaje z baldachów obficie obsypanych drobnymi mleczno-białymi kwiatkami, zbieranych na łąkach, skrajach lasów południowej Polski, w pełnym rozkwicie, bogatych w pyłek kwiatowy, zbieranych w słońcu w okolicach pięknych wąwozów lessowych i chrząszcza co brzmi w trzcinie.
Syrop składa się z: kwiaty czarnego bzu 17%, woda, cukier i kwas cytrynowy (regulator kwasowości).
Wartości odżywcze w 100ml:
Produkt pasteryzowany.
Przechowywanie
Przechowuj swój syrop w chłodnym i zacienionym miejscu, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo. Po otwarciu, przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu kilkunastu dni. Na dnie może wytworzyć się osad, to całkiem naturalne. Wymieszaj syrop przed otwarciem.
Jak stosować syrop z kwiatów czarnego bzu?
Naturalny syrop z kwiatu bzu można stosować na wiele przeróżnych sposobów i nie trzeba być wcale mistrzem kucharskim.
Idealnym pomysłem jest zmieszanie syropu z letnią wodą i ewentualnie listkami mięty. Tak przygotowany napój można popijać przez cały dzień, dostarczając niezbędnych witamin i minerałów, a przy okazji dbając o odpowiednie nawodnienie organizmu.
Dobrym rozwiązaniem jest też ciepła herbata z dodatkiem syropu. Syrop jednocześnie ją słodzi i delikatnie zakwasza, a smakuje obłędnie. Można ją delikatnie dowartościować goździkiem i imbirem.
Syrop można podawać również w sposób bardzo tradycyjny, bezpośrednio na łyżce stołowej i połykając bez rozcieńczania.
Więcej na temat czarnego bzu dowiesz się w naszej strefie wiedzy Czarny bez – gdyby tylko hyczka wiedziała.
Skład produktu
Naturalny syrop z czarnego bzu – obowiązkowo w każdej domowej spiżarni
Każdego roku, już w kwietniu, dziko rosnące krzewy czarnego bzu (Sambucus nigra) rosnące na łąkach, skrajach lasów, terenach wzdłuż cieków wodnych, a nawet wzdłuż ogrodzeń posesji, pokrywają się obficie drobniutkimi mleczno-białymi kwiatkami, zebranymi w baldachy o intensywnie słodkim zapachu.
Bogate w pyłek drobne kwiatki pomimo jego ilości nie są rośliną miododajną, ale nie zmienia to faktu, że są bogate w wiele wartości odżywczych od lat wykorzystywanych w produkcji domowego syropu na przeziębienia, anginę, zapalenie oskrzeli, stany zapalne gardła czy chociażby katar.
Bogaty w wartości kwiat czarnego bzu:
- witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny
- witaminy z grupy B, polepszające koncentrację, dbające o prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego
- sole mineralne: potasu, magnezu, wapnia, sodu, fosforu i cynku
- flawonoidy bogate we właściwości antyoksydacyjne (w tym kwercytyna)
- garbniki o właściwościach przeciwzapalnych i wzmacniających odporność
- olejki eteryczne
- fitosterole, triterpeny, pektyny
Syrop z kwiatów czarnego bzu – hyczka dobra na wszystko
- zwalcza przeziębienie, stany zapalne górnych i dolnych dróg oddechowych, zatok i jamy ustnej
- ma silne właściwości antyoksydacyjne, wspiera profilaktykę antynowotworową
- pomaga oczyścić organizm z toksyn
- działa moczopędnie
Naturalnie naturalny
Syrop z kwiatów czarnego bzu, powstaje z baldachów obficie obsypanych drobnymi mleczno-białymi kwiatkami, zbieranych na łąkach, skrajach lasów południowej Polski, w pełnym rozkwicie, bogatych w pyłek kwiatowy, zbieranych w słońcu w okolicach pięknych wąwozów lessowych i chrząszcza co brzmi w trzcinie.
Syrop składa się z: kwiaty czarnego bzu 17%, woda, cukier i kwas cytrynowy (regulator kwasowości).
Wartości odżywcze w 100ml:
Produkt pasteryzowany.
Przechowywanie
Przechowuj swój syrop w chłodnym i zacienionym miejscu, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo. Po otwarciu, przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu kilkunastu dni. Na dnie może wytworzyć się osad, to całkiem naturalne. Wymieszaj syrop przed otwarciem.
Jak stosować syrop z kwiatów czarnego bzu?
Naturalny syrop z kwiatu bzu można stosować na wiele przeróżnych sposobów i nie trzeba być wcale mistrzem kucharskim.
Idealnym pomysłem jest zmieszanie syropu z letnią wodą i ewentualnie listkami mięty. Tak przygotowany napój można popijać przez cały dzień, dostarczając niezbędnych witamin i minerałów, a przy okazji dbając o odpowiednie nawodnienie organizmu.
Dobrym rozwiązaniem jest też ciepła herbata z dodatkiem syropu. Syrop jednocześnie ją słodzi i delikatnie zakwasza, a smakuje obłędnie. Można ją delikatnie dowartościować goździkiem i imbirem.
Syrop można podawać również w sposób bardzo tradycyjny, bezpośrednio na łyżce stołowej i połykając bez rozcieńczania.
Więcej na temat czarnego bzu dowiesz się w naszej strefie wiedzy Czarny bez – gdyby tylko hyczka wiedziała.
Zalecane porcjowanie
Naturalny syrop z czarnego bzu – obowiązkowo w każdej domowej spiżarni
Każdego roku, już w kwietniu, dziko rosnące krzewy czarnego bzu (Sambucus nigra) rosnące na łąkach, skrajach lasów, terenach wzdłuż cieków wodnych, a nawet wzdłuż ogrodzeń posesji, pokrywają się obficie drobniutkimi mleczno-białymi kwiatkami, zebranymi w baldachy o intensywnie słodkim zapachu.
Bogate w pyłek drobne kwiatki pomimo jego ilości nie są rośliną miododajną, ale nie zmienia to faktu, że są bogate w wiele wartości odżywczych od lat wykorzystywanych w produkcji domowego syropu na przeziębienia, anginę, zapalenie oskrzeli, stany zapalne gardła czy chociażby katar.
Bogaty w wartości kwiat czarnego bzu:
- witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny
- witaminy z grupy B, polepszające koncentrację, dbające o prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego
- sole mineralne: potasu, magnezu, wapnia, sodu, fosforu i cynku
- flawonoidy bogate we właściwości antyoksydacyjne (w tym kwercytyna)
- garbniki o właściwościach przeciwzapalnych i wzmacniających odporność
- olejki eteryczne
- fitosterole, triterpeny, pektyny
Syrop z kwiatów czarnego bzu – hyczka dobra na wszystko
- zwalcza przeziębienie, stany zapalne górnych i dolnych dróg oddechowych, zatok i jamy ustnej
- ma silne właściwości antyoksydacyjne, wspiera profilaktykę antynowotworową
- pomaga oczyścić organizm z toksyn
- działa moczopędnie
Naturalnie naturalny
Syrop z kwiatów czarnego bzu, powstaje z baldachów obficie obsypanych drobnymi mleczno-białymi kwiatkami, zbieranych na łąkach, skrajach lasów południowej Polski, w pełnym rozkwicie, bogatych w pyłek kwiatowy, zbieranych w słońcu w okolicach pięknych wąwozów lessowych i chrząszcza co brzmi w trzcinie.
Syrop składa się z: kwiaty czarnego bzu 17%, woda, cukier i kwas cytrynowy (regulator kwasowości).
Wartości odżywcze w 100ml:
Produkt pasteryzowany.
Przechowywanie
Przechowuj swój syrop w chłodnym i zacienionym miejscu, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo. Po otwarciu, przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu kilkunastu dni. Na dnie może wytworzyć się osad, to całkiem naturalne. Wymieszaj syrop przed otwarciem.
Jak stosować syrop z kwiatów czarnego bzu?
Naturalny syrop z kwiatu bzu można stosować na wiele przeróżnych sposobów i nie trzeba być wcale mistrzem kucharskim.
Idealnym pomysłem jest zmieszanie syropu z letnią wodą i ewentualnie listkami mięty. Tak przygotowany napój można popijać przez cały dzień, dostarczając niezbędnych witamin i minerałów, a przy okazji dbając o odpowiednie nawodnienie organizmu.
Dobrym rozwiązaniem jest też ciepła herbata z dodatkiem syropu. Syrop jednocześnie ją słodzi i delikatnie zakwasza, a smakuje obłędnie. Można ją delikatnie dowartościować goździkiem i imbirem.
Syrop można podawać również w sposób bardzo tradycyjny, bezpośrednio na łyżce stołowej i połykając bez rozcieńczania.
Więcej na temat czarnego bzu dowiesz się w naszej strefie wiedzy Czarny bez – gdyby tylko hyczka wiedziała.
FAQ
Naturalny syrop z czarnego bzu – obowiązkowo w każdej domowej spiżarni
Każdego roku, już w kwietniu, dziko rosnące krzewy czarnego bzu (Sambucus nigra) rosnące na łąkach, skrajach lasów, terenach wzdłuż cieków wodnych, a nawet wzdłuż ogrodzeń posesji, pokrywają się obficie drobniutkimi mleczno-białymi kwiatkami, zebranymi w baldachy o intensywnie słodkim zapachu.
Bogate w pyłek drobne kwiatki pomimo jego ilości nie są rośliną miododajną, ale nie zmienia to faktu, że są bogate w wiele wartości odżywczych od lat wykorzystywanych w produkcji domowego syropu na przeziębienia, anginę, zapalenie oskrzeli, stany zapalne gardła czy chociażby katar.
Bogaty w wartości kwiat czarnego bzu:
- witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny
- witaminy z grupy B, polepszające koncentrację, dbające o prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego
- sole mineralne: potasu, magnezu, wapnia, sodu, fosforu i cynku
- flawonoidy bogate we właściwości antyoksydacyjne (w tym kwercytyna)
- garbniki o właściwościach przeciwzapalnych i wzmacniających odporność
- olejki eteryczne
- fitosterole, triterpeny, pektyny
Syrop z kwiatów czarnego bzu – hyczka dobra na wszystko
- zwalcza przeziębienie, stany zapalne górnych i dolnych dróg oddechowych, zatok i jamy ustnej
- ma silne właściwości antyoksydacyjne, wspiera profilaktykę antynowotworową
- pomaga oczyścić organizm z toksyn
- działa moczopędnie
Naturalnie naturalny
Syrop z kwiatów czarnego bzu, powstaje z baldachów obficie obsypanych drobnymi mleczno-białymi kwiatkami, zbieranych na łąkach, skrajach lasów południowej Polski, w pełnym rozkwicie, bogatych w pyłek kwiatowy, zbieranych w słońcu w okolicach pięknych wąwozów lessowych i chrząszcza co brzmi w trzcinie.
Syrop składa się z: kwiaty czarnego bzu 17%, woda, cukier i kwas cytrynowy (regulator kwasowości).
Wartości odżywcze w 100ml:
Produkt pasteryzowany.
Przechowywanie
Przechowuj swój syrop w chłodnym i zacienionym miejscu, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo. Po otwarciu, przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu kilkunastu dni. Na dnie może wytworzyć się osad, to całkiem naturalne. Wymieszaj syrop przed otwarciem.
Jak stosować syrop z kwiatów czarnego bzu?
Naturalny syrop z kwiatu bzu można stosować na wiele przeróżnych sposobów i nie trzeba być wcale mistrzem kucharskim.
Idealnym pomysłem jest zmieszanie syropu z letnią wodą i ewentualnie listkami mięty. Tak przygotowany napój można popijać przez cały dzień, dostarczając niezbędnych witamin i minerałów, a przy okazji dbając o odpowiednie nawodnienie organizmu.
Dobrym rozwiązaniem jest też ciepła herbata z dodatkiem syropu. Syrop jednocześnie ją słodzi i delikatnie zakwasza, a smakuje obłędnie. Można ją delikatnie dowartościować goździkiem i imbirem.
Syrop można podawać również w sposób bardzo tradycyjny, bezpośrednio na łyżce stołowej i połykając bez rozcieńczania.
Więcej na temat czarnego bzu dowiesz się w naszej strefie wiedzy Czarny bez – gdyby tylko hyczka wiedziała.