Sok z wiśni naturalny 250 ml
Pojemność: 250 ml. 100% owoców w soku, bogatych w witaminę C, antyoksydanty, antocyjany. Bez dodatku cukru i słodzików. Wolny od GMO.
Termin ważności 31.09.2024.
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Naturalny sok z wiśni 100% - słodycz w czystej postaci z odrobiną kwaśnego charakterku z przymrużeniem oka ;)
Pamiętasz smak wiśni od babci i dziadka z ogródka? Poplamione dłonie, plamy na koszulce i krzyk mamy, że znowu będzie problem z wywabieniem plam? A smak pysznego soku wiśniowego dodawanego do wody, herbaty, deseru zimą, też pamiętasz?
Zapach niesłodzonego naturalnego soku z wiśni przeniesie Cię w czasie, a smak pozwoli poczuć lato każdą cząsteczką ciała.
Bogate w wartości wiśnie:
- witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny
- witamina B1 (tiamina) polepszająca koncentrację i pracę jelit
- witamina B2 (ryboflawina) dbająca o prawidłowy metabolizm w organizmie
- witamina B3 (niacyna, witamina PP) odpowiadająca za prawidłową produkcję czerwonych ciałek krwi i funkcjonowanie układu nerwowego
- witamina B9, B11 (kwas foliowy) szczególnie ważne dla kobiet w ciąży, odpowiada głównie za prawidłowy rozwój płodu, syntezę kwasów nukleinowych, z których powstaje DNA
- prowitamina A (beta-karoten) odpowiadająca z zachowanie młodości skóry, włosów, spojrzenia
- witamina młodości E
- minerały: wapń, potas, żelazo, magnez, fosfor, cynk
- antocyjany zwiększające produkcję czerwonych krwinek i dbające o prawidłową pracę serca i układu krwionośnego
- błonnik obniżający poziom "złego" cholesterolu
Sok z wiśni - bomba witaminowa zamknięta w soku w czystej postaci
- wzmacnia odporność na wolne rodniki, wirusy i bakterie
- wspiera profilaktykę antynowotworową jako naturalny antyoksydant
- uspakaja skołatane nerwy, łagodzi skurcze i ból mięśni, pozwala zasypiać w spokoju i bez bólu
- spowalnia ogólne starzenie się organizmu: skóry, włosów, paznokci
- pozytywnie wpływa na narząd wzroku
- usprawnia pracę układu krążenia i serca
- poprawia koncentrację
- nadaje życiu smaku i barw :)
Źródło danych: USDA National Nutrient Database for Standard Reference
Naturalnie naturalny
Sok z wiśni, powstaje z owoców z zaprzyjaźnionego gospodarstwa w południowej części Polski z okolic pięknych wąwozów lessowych i chrząszcza co brzmi w trzcinie. Soczyste i dojrzewające w pełnym słońcu owoce, pełne naturalnego i zdrowego soku, tłoczone są na zimno, a następnie poddane krótkiej pasteryzacji, aby nie utracić tego co w owocach najcenniejsze - wartości.
Sok jest naturalnie mętny, a to dlatego, że nie jest poddany procesowi rafinowania, stąd na dnie butelki może gromadzić się naturalny osad.
Do soku nie dodajemy: wody, cukru, słodzików ani innych zbędnych dodatków. Nasza zasada to 100% soku w soku.
Składniki: 100% soku z wiśni.
Wartości odżywcze w 100ml:
Przechowywanie
Przechowuj swój sok w chłodnym i zacienionym miejscu, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo. Po otwarciu spożyj w ciągu kilku dni.
Jak stosować sok z wiśni?
Naturalny sok z wiśni można stosować na wiele przeróżnych sposobów i nie trzeba być wcale mistrzem kucharskim.
Łącząc sok z żelatyną, wodą, ksylitolem lub erytrytolem wyczarujesz domową zdrową galaretkę wiśniową jako samodzielny deser, dodatek do ciasta lub tortu.
Mieszając sok z wiśni z wodą, mąką ziemniaczaną, ksylitolem lub erytrytolem w odpowiednich proporcjach, zrobisz kisiel wiśniowy domowej produkcji, bez zbędnych dodatków. Taki kisiel to idealny deser lub bardzo pomocne lekkostrawne danie na zatrucie pokarmowe i po zabiegach operacyjnych.
A budyń domowy wiśniowy? Sposób przygotowania zupełnie podobny do kisielu, z tym, że zamiast wody dodajesz mleko i w tym przypadku także wszystko poddajesz obróbce cieplnej.
Kaszę mannę polewaną sokiem wiśniowym, pamiętasz? Nic dodać nic ująć, po prostu trzeba spróbować :)
Skład produktu
Naturalny sok z wiśni 100% - słodycz w czystej postaci z odrobiną kwaśnego charakterku z przymrużeniem oka ;)
Pamiętasz smak wiśni od babci i dziadka z ogródka? Poplamione dłonie, plamy na koszulce i krzyk mamy, że znowu będzie problem z wywabieniem plam? A smak pysznego soku wiśniowego dodawanego do wody, herbaty, deseru zimą, też pamiętasz?
Zapach niesłodzonego naturalnego soku z wiśni przeniesie Cię w czasie, a smak pozwoli poczuć lato każdą cząsteczką ciała.
Bogate w wartości wiśnie:
- witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny
- witamina B1 (tiamina) polepszająca koncentrację i pracę jelit
- witamina B2 (ryboflawina) dbająca o prawidłowy metabolizm w organizmie
- witamina B3 (niacyna, witamina PP) odpowiadająca za prawidłową produkcję czerwonych ciałek krwi i funkcjonowanie układu nerwowego
- witamina B9, B11 (kwas foliowy) szczególnie ważne dla kobiet w ciąży, odpowiada głównie za prawidłowy rozwój płodu, syntezę kwasów nukleinowych, z których powstaje DNA
- prowitamina A (beta-karoten) odpowiadająca z zachowanie młodości skóry, włosów, spojrzenia
- witamina młodości E
- minerały: wapń, potas, żelazo, magnez, fosfor, cynk
- antocyjany zwiększające produkcję czerwonych krwinek i dbające o prawidłową pracę serca i układu krwionośnego
- błonnik obniżający poziom "złego" cholesterolu
Sok z wiśni - bomba witaminowa zamknięta w soku w czystej postaci
- wzmacnia odporność na wolne rodniki, wirusy i bakterie
- wspiera profilaktykę antynowotworową jako naturalny antyoksydant
- uspakaja skołatane nerwy, łagodzi skurcze i ból mięśni, pozwala zasypiać w spokoju i bez bólu
- spowalnia ogólne starzenie się organizmu: skóry, włosów, paznokci
- pozytywnie wpływa na narząd wzroku
- usprawnia pracę układu krążenia i serca
- poprawia koncentrację
- nadaje życiu smaku i barw :)
Źródło danych: USDA National Nutrient Database for Standard Reference
Naturalnie naturalny
Sok z wiśni, powstaje z owoców z zaprzyjaźnionego gospodarstwa w południowej części Polski z okolic pięknych wąwozów lessowych i chrząszcza co brzmi w trzcinie. Soczyste i dojrzewające w pełnym słońcu owoce, pełne naturalnego i zdrowego soku, tłoczone są na zimno, a następnie poddane krótkiej pasteryzacji, aby nie utracić tego co w owocach najcenniejsze - wartości.
Sok jest naturalnie mętny, a to dlatego, że nie jest poddany procesowi rafinowania, stąd na dnie butelki może gromadzić się naturalny osad.
Do soku nie dodajemy: wody, cukru, słodzików ani innych zbędnych dodatków. Nasza zasada to 100% soku w soku.
Składniki: 100% soku z wiśni.
Wartości odżywcze w 100ml:
Przechowywanie
Przechowuj swój sok w chłodnym i zacienionym miejscu, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo. Po otwarciu spożyj w ciągu kilku dni.
Jak stosować sok z wiśni?
Naturalny sok z wiśni można stosować na wiele przeróżnych sposobów i nie trzeba być wcale mistrzem kucharskim.
Łącząc sok z żelatyną, wodą, ksylitolem lub erytrytolem wyczarujesz domową zdrową galaretkę wiśniową jako samodzielny deser, dodatek do ciasta lub tortu.
Mieszając sok z wiśni z wodą, mąką ziemniaczaną, ksylitolem lub erytrytolem w odpowiednich proporcjach, zrobisz kisiel wiśniowy domowej produkcji, bez zbędnych dodatków. Taki kisiel to idealny deser lub bardzo pomocne lekkostrawne danie na zatrucie pokarmowe i po zabiegach operacyjnych.
A budyń domowy wiśniowy? Sposób przygotowania zupełnie podobny do kisielu, z tym, że zamiast wody dodajesz mleko i w tym przypadku także wszystko poddajesz obróbce cieplnej.
Kaszę mannę polewaną sokiem wiśniowym, pamiętasz? Nic dodać nic ująć, po prostu trzeba spróbować :)
Zalecane porcjowanie
Naturalny sok z wiśni 100% - słodycz w czystej postaci z odrobiną kwaśnego charakterku z przymrużeniem oka ;)
Pamiętasz smak wiśni od babci i dziadka z ogródka? Poplamione dłonie, plamy na koszulce i krzyk mamy, że znowu będzie problem z wywabieniem plam? A smak pysznego soku wiśniowego dodawanego do wody, herbaty, deseru zimą, też pamiętasz?
Zapach niesłodzonego naturalnego soku z wiśni przeniesie Cię w czasie, a smak pozwoli poczuć lato każdą cząsteczką ciała.
Bogate w wartości wiśnie:
- witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny
- witamina B1 (tiamina) polepszająca koncentrację i pracę jelit
- witamina B2 (ryboflawina) dbająca o prawidłowy metabolizm w organizmie
- witamina B3 (niacyna, witamina PP) odpowiadająca za prawidłową produkcję czerwonych ciałek krwi i funkcjonowanie układu nerwowego
- witamina B9, B11 (kwas foliowy) szczególnie ważne dla kobiet w ciąży, odpowiada głównie za prawidłowy rozwój płodu, syntezę kwasów nukleinowych, z których powstaje DNA
- prowitamina A (beta-karoten) odpowiadająca z zachowanie młodości skóry, włosów, spojrzenia
- witamina młodości E
- minerały: wapń, potas, żelazo, magnez, fosfor, cynk
- antocyjany zwiększające produkcję czerwonych krwinek i dbające o prawidłową pracę serca i układu krwionośnego
- błonnik obniżający poziom "złego" cholesterolu
Sok z wiśni - bomba witaminowa zamknięta w soku w czystej postaci
- wzmacnia odporność na wolne rodniki, wirusy i bakterie
- wspiera profilaktykę antynowotworową jako naturalny antyoksydant
- uspakaja skołatane nerwy, łagodzi skurcze i ból mięśni, pozwala zasypiać w spokoju i bez bólu
- spowalnia ogólne starzenie się organizmu: skóry, włosów, paznokci
- pozytywnie wpływa na narząd wzroku
- usprawnia pracę układu krążenia i serca
- poprawia koncentrację
- nadaje życiu smaku i barw :)
Źródło danych: USDA National Nutrient Database for Standard Reference
Naturalnie naturalny
Sok z wiśni, powstaje z owoców z zaprzyjaźnionego gospodarstwa w południowej części Polski z okolic pięknych wąwozów lessowych i chrząszcza co brzmi w trzcinie. Soczyste i dojrzewające w pełnym słońcu owoce, pełne naturalnego i zdrowego soku, tłoczone są na zimno, a następnie poddane krótkiej pasteryzacji, aby nie utracić tego co w owocach najcenniejsze - wartości.
Sok jest naturalnie mętny, a to dlatego, że nie jest poddany procesowi rafinowania, stąd na dnie butelki może gromadzić się naturalny osad.
Do soku nie dodajemy: wody, cukru, słodzików ani innych zbędnych dodatków. Nasza zasada to 100% soku w soku.
Składniki: 100% soku z wiśni.
Wartości odżywcze w 100ml:
Przechowywanie
Przechowuj swój sok w chłodnym i zacienionym miejscu, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo. Po otwarciu spożyj w ciągu kilku dni.
Jak stosować sok z wiśni?
Naturalny sok z wiśni można stosować na wiele przeróżnych sposobów i nie trzeba być wcale mistrzem kucharskim.
Łącząc sok z żelatyną, wodą, ksylitolem lub erytrytolem wyczarujesz domową zdrową galaretkę wiśniową jako samodzielny deser, dodatek do ciasta lub tortu.
Mieszając sok z wiśni z wodą, mąką ziemniaczaną, ksylitolem lub erytrytolem w odpowiednich proporcjach, zrobisz kisiel wiśniowy domowej produkcji, bez zbędnych dodatków. Taki kisiel to idealny deser lub bardzo pomocne lekkostrawne danie na zatrucie pokarmowe i po zabiegach operacyjnych.
A budyń domowy wiśniowy? Sposób przygotowania zupełnie podobny do kisielu, z tym, że zamiast wody dodajesz mleko i w tym przypadku także wszystko poddajesz obróbce cieplnej.
Kaszę mannę polewaną sokiem wiśniowym, pamiętasz? Nic dodać nic ująć, po prostu trzeba spróbować :)
FAQ
Naturalny sok z wiśni 100% - słodycz w czystej postaci z odrobiną kwaśnego charakterku z przymrużeniem oka ;)
Pamiętasz smak wiśni od babci i dziadka z ogródka? Poplamione dłonie, plamy na koszulce i krzyk mamy, że znowu będzie problem z wywabieniem plam? A smak pysznego soku wiśniowego dodawanego do wody, herbaty, deseru zimą, też pamiętasz?
Zapach niesłodzonego naturalnego soku z wiśni przeniesie Cię w czasie, a smak pozwoli poczuć lato każdą cząsteczką ciała.
Bogate w wartości wiśnie:
- witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny
- witamina B1 (tiamina) polepszająca koncentrację i pracę jelit
- witamina B2 (ryboflawina) dbająca o prawidłowy metabolizm w organizmie
- witamina B3 (niacyna, witamina PP) odpowiadająca za prawidłową produkcję czerwonych ciałek krwi i funkcjonowanie układu nerwowego
- witamina B9, B11 (kwas foliowy) szczególnie ważne dla kobiet w ciąży, odpowiada głównie za prawidłowy rozwój płodu, syntezę kwasów nukleinowych, z których powstaje DNA
- prowitamina A (beta-karoten) odpowiadająca z zachowanie młodości skóry, włosów, spojrzenia
- witamina młodości E
- minerały: wapń, potas, żelazo, magnez, fosfor, cynk
- antocyjany zwiększające produkcję czerwonych krwinek i dbające o prawidłową pracę serca i układu krwionośnego
- błonnik obniżający poziom "złego" cholesterolu
Sok z wiśni - bomba witaminowa zamknięta w soku w czystej postaci
- wzmacnia odporność na wolne rodniki, wirusy i bakterie
- wspiera profilaktykę antynowotworową jako naturalny antyoksydant
- uspakaja skołatane nerwy, łagodzi skurcze i ból mięśni, pozwala zasypiać w spokoju i bez bólu
- spowalnia ogólne starzenie się organizmu: skóry, włosów, paznokci
- pozytywnie wpływa na narząd wzroku
- usprawnia pracę układu krążenia i serca
- poprawia koncentrację
- nadaje życiu smaku i barw :)
Źródło danych: USDA National Nutrient Database for Standard Reference
Naturalnie naturalny
Sok z wiśni, powstaje z owoców z zaprzyjaźnionego gospodarstwa w południowej części Polski z okolic pięknych wąwozów lessowych i chrząszcza co brzmi w trzcinie. Soczyste i dojrzewające w pełnym słońcu owoce, pełne naturalnego i zdrowego soku, tłoczone są na zimno, a następnie poddane krótkiej pasteryzacji, aby nie utracić tego co w owocach najcenniejsze - wartości.
Sok jest naturalnie mętny, a to dlatego, że nie jest poddany procesowi rafinowania, stąd na dnie butelki może gromadzić się naturalny osad.
Do soku nie dodajemy: wody, cukru, słodzików ani innych zbędnych dodatków. Nasza zasada to 100% soku w soku.
Składniki: 100% soku z wiśni.
Wartości odżywcze w 100ml:
Przechowywanie
Przechowuj swój sok w chłodnym i zacienionym miejscu, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo. Po otwarciu spożyj w ciągu kilku dni.
Jak stosować sok z wiśni?
Naturalny sok z wiśni można stosować na wiele przeróżnych sposobów i nie trzeba być wcale mistrzem kucharskim.
Łącząc sok z żelatyną, wodą, ksylitolem lub erytrytolem wyczarujesz domową zdrową galaretkę wiśniową jako samodzielny deser, dodatek do ciasta lub tortu.
Mieszając sok z wiśni z wodą, mąką ziemniaczaną, ksylitolem lub erytrytolem w odpowiednich proporcjach, zrobisz kisiel wiśniowy domowej produkcji, bez zbędnych dodatków. Taki kisiel to idealny deser lub bardzo pomocne lekkostrawne danie na zatrucie pokarmowe i po zabiegach operacyjnych.
A budyń domowy wiśniowy? Sposób przygotowania zupełnie podobny do kisielu, z tym, że zamiast wody dodajesz mleko i w tym przypadku także wszystko poddajesz obróbce cieplnej.
Kaszę mannę polewaną sokiem wiśniowym, pamiętasz? Nic dodać nic ująć, po prostu trzeba spróbować :)