Sok z czerwonej porzeczki naturalny bez cukru 250 ml
Pojemność: 250 ml. Bez dodatku cukru i słodzików. Bogaty w witaminę C, E, A, K i witaminy z grupy B. Wolny od GMO.
Termin ważności 31.08.2024.
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Naturalny sok z czerwonej porzeczki 100% - słodycz w czystej postaci z odrobiną kwaśnego charakterku z przymrużeniem oka ;)
Bogate w wartości czerwone porzeczki:
- witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny
- witamina B1 (tiamina) polepszająca koncentrację i pracę jelit
- witamina B2 (ryboflawina) dbająca o prawidłowy metabolizm w organizmie
- witamina B3 (niacyna, witamina PP) odpowiadająca za prawidłową produkcję czerwonych ciałek krwi i funkcjonowanie układu nerwowego
- witamina B6 biorąca udział w przemianie białek i glukozy
- witamina B11 (kwas foliowy) szczególnie ważne dla kobiet w ciąży, odpowiada głównie za prawidłowy rozwój płodu, syntezę kwasów nukleinowych, z których powstaje DNA
- prowitamina A (beta-karoten) odpowiadająca z zachowanie młodości skóry, włosów, spojrzenia
- witamina młodości E
- witamina K biorąca czynny udział w prawidłowym krzepnięciu krwi
- minerały: wapń, potas, żelazo, magnez, fosfor, cynk, sód
- błonnik obniżający poziom "złego" cholesterolu
- tłuszcze, węglowodany, białko
- antocyjany polifenole, hamujące rozwój czynników powodujących stany zapalne w organizmie
Sok z czerwonej porzeczki - bomba witaminowa zamknięta w soku w czystej postaci
- wzmacnia odporność na wolne rodniki, wirusy i bakterie
- wspiera profilaktykę antynowotworową jako naturalny antyoksydant
- uspakaja skołatane nerwy, łagodzi skurcze i ból mięśni, pozwala zasypiać w spokoju i bez bólu
- spowalnia ogólne starzenie się organizmu: skóry, włosów, paznokci
- pozytywnie wpływa na narząd wzroku
- usprawnia pracę układu krążenia i serca
- poprawia koncentrację
- reguluje gospodarkę płynów w organizmie
- wspiera pracę układu pokarmowego i moczowego
- nadaje życiu smaku i barw :)
Pliki źródłowe:
1. Jurgiel-Małecka G., Buchwał A.: Charaktersytyka składu chemicznego owoców porzeczki uprawianej w regionie Pomorza Zachodniego. ŻYWNOŚĆ. Nauka. Technologia. Jakość, 2016, 6 (109), 90 – 101
Naturalnie naturalny
Sok z czerwonej porzeczki, powstaje z owoców z zaprzyjaźnionego gospodarstwa w południowej części Polski z okolic pięknych wąwozów lessowych i chrząszcza co brzmi w trzcinie. Soczyste i dojrzewające w pełnym słońcu owoce, pełne naturalnego i zdrowego soku, tłoczone są na zimno, a następnie poddane krótkiej pasteryzacji, aby nie utracić tego co w owocach najcenniejsze - wartości. Sok jest wolny od substancji GMO i alergenów. Produkt bezglutenowy.
Sok jest naturalnie mętny, a to dlatego, że nie jest poddany procesowi rafinowania, stąd na dnie butelki może gromadzić się naturalny osad.
Do soku nie dodajemy: wody, cukru, słodzików ani innych zbędnych dodatków. Nasza zasada to 100% soku w soku.
Składniki: 100% sok z czerwonej porzeczki.
Wartości odżywcze w 100ml:
Przechowywanie
Syrop wlewany jest do szklanych butelek o pojemności 250ml.
Przechowuj swój syrop w chłodnym i zacienionym miejscu, w temperaturze od +2 do +20 stopni Celcjusza, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo.
Po otwarciu, przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu 10 dni. Na dnie może wytworzyć się osad, to całkiem naturalne. Wymieszaj syrop przed otwarciem.
Jak stosować sok z czerwonej porzeczki?
Naturalny sok z czerwonej porzeczki można stosować na wiele przeróżnych sposobów i nie trzeba być wcale mistrzem kucharskim.
Łącząc sok z żelatyną, wodą, ksylitolem lub erytrytolem wyczarujesz domową zdrową galaretkę porzeczkową jako samodzielny deser, dodatek do ciasta lub tortu.
Mieszając sok z wodą, mąką ziemniaczaną, ksylitolem lub erytrytolem w odpowiednich proporcjach, zrobisz kisiel porzeczkowy domowej produkcji, bez zbędnych dodatków. Taki kisiel to idealny deser lub bardzo pomocne lekkostrawne danie na zatrucie pokarmowe i po zabiegach operacyjnych.
A budyń domowy porzeczkowy? Sposób przygotowania zupełnie podobny do kisielu, z tym, że zamiast wody dodajesz mleko i w tym przypadku także wszystko poddajesz obróbce cieplnej.
Kaszę mannę polewaną sokiem porzeczkowym. Nic dodać nic ująć, po prostu trzeba spróbować :)
Skład produktu
Naturalny sok z czerwonej porzeczki 100% - słodycz w czystej postaci z odrobiną kwaśnego charakterku z przymrużeniem oka ;)
Bogate w wartości czerwone porzeczki:
- witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny
- witamina B1 (tiamina) polepszająca koncentrację i pracę jelit
- witamina B2 (ryboflawina) dbająca o prawidłowy metabolizm w organizmie
- witamina B3 (niacyna, witamina PP) odpowiadająca za prawidłową produkcję czerwonych ciałek krwi i funkcjonowanie układu nerwowego
- witamina B6 biorąca udział w przemianie białek i glukozy
- witamina B11 (kwas foliowy) szczególnie ważne dla kobiet w ciąży, odpowiada głównie za prawidłowy rozwój płodu, syntezę kwasów nukleinowych, z których powstaje DNA
- prowitamina A (beta-karoten) odpowiadająca z zachowanie młodości skóry, włosów, spojrzenia
- witamina młodości E
- witamina K biorąca czynny udział w prawidłowym krzepnięciu krwi
- minerały: wapń, potas, żelazo, magnez, fosfor, cynk, sód
- błonnik obniżający poziom "złego" cholesterolu
- tłuszcze, węglowodany, białko
- antocyjany polifenole, hamujące rozwój czynników powodujących stany zapalne w organizmie
Sok z czerwonej porzeczki - bomba witaminowa zamknięta w soku w czystej postaci
- wzmacnia odporność na wolne rodniki, wirusy i bakterie
- wspiera profilaktykę antynowotworową jako naturalny antyoksydant
- uspakaja skołatane nerwy, łagodzi skurcze i ból mięśni, pozwala zasypiać w spokoju i bez bólu
- spowalnia ogólne starzenie się organizmu: skóry, włosów, paznokci
- pozytywnie wpływa na narząd wzroku
- usprawnia pracę układu krążenia i serca
- poprawia koncentrację
- reguluje gospodarkę płynów w organizmie
- wspiera pracę układu pokarmowego i moczowego
- nadaje życiu smaku i barw :)
Pliki źródłowe:
1. Jurgiel-Małecka G., Buchwał A.: Charaktersytyka składu chemicznego owoców porzeczki uprawianej w regionie Pomorza Zachodniego. ŻYWNOŚĆ. Nauka. Technologia. Jakość, 2016, 6 (109), 90 – 101
Naturalnie naturalny
Sok z czerwonej porzeczki, powstaje z owoców z zaprzyjaźnionego gospodarstwa w południowej części Polski z okolic pięknych wąwozów lessowych i chrząszcza co brzmi w trzcinie. Soczyste i dojrzewające w pełnym słońcu owoce, pełne naturalnego i zdrowego soku, tłoczone są na zimno, a następnie poddane krótkiej pasteryzacji, aby nie utracić tego co w owocach najcenniejsze - wartości. Sok jest wolny od substancji GMO i alergenów. Produkt bezglutenowy.
Sok jest naturalnie mętny, a to dlatego, że nie jest poddany procesowi rafinowania, stąd na dnie butelki może gromadzić się naturalny osad.
Do soku nie dodajemy: wody, cukru, słodzików ani innych zbędnych dodatków. Nasza zasada to 100% soku w soku.
Składniki: 100% sok z czerwonej porzeczki.
Wartości odżywcze w 100ml:
Przechowywanie
Syrop wlewany jest do szklanych butelek o pojemności 250ml.
Przechowuj swój syrop w chłodnym i zacienionym miejscu, w temperaturze od +2 do +20 stopni Celcjusza, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo.
Po otwarciu, przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu 10 dni. Na dnie może wytworzyć się osad, to całkiem naturalne. Wymieszaj syrop przed otwarciem.
Jak stosować sok z czerwonej porzeczki?
Naturalny sok z czerwonej porzeczki można stosować na wiele przeróżnych sposobów i nie trzeba być wcale mistrzem kucharskim.
Łącząc sok z żelatyną, wodą, ksylitolem lub erytrytolem wyczarujesz domową zdrową galaretkę porzeczkową jako samodzielny deser, dodatek do ciasta lub tortu.
Mieszając sok z wodą, mąką ziemniaczaną, ksylitolem lub erytrytolem w odpowiednich proporcjach, zrobisz kisiel porzeczkowy domowej produkcji, bez zbędnych dodatków. Taki kisiel to idealny deser lub bardzo pomocne lekkostrawne danie na zatrucie pokarmowe i po zabiegach operacyjnych.
A budyń domowy porzeczkowy? Sposób przygotowania zupełnie podobny do kisielu, z tym, że zamiast wody dodajesz mleko i w tym przypadku także wszystko poddajesz obróbce cieplnej.
Kaszę mannę polewaną sokiem porzeczkowym. Nic dodać nic ująć, po prostu trzeba spróbować :)
Zalecane porcjowanie
Naturalny sok z czerwonej porzeczki 100% - słodycz w czystej postaci z odrobiną kwaśnego charakterku z przymrużeniem oka ;)
Bogate w wartości czerwone porzeczki:
- witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny
- witamina B1 (tiamina) polepszająca koncentrację i pracę jelit
- witamina B2 (ryboflawina) dbająca o prawidłowy metabolizm w organizmie
- witamina B3 (niacyna, witamina PP) odpowiadająca za prawidłową produkcję czerwonych ciałek krwi i funkcjonowanie układu nerwowego
- witamina B6 biorąca udział w przemianie białek i glukozy
- witamina B11 (kwas foliowy) szczególnie ważne dla kobiet w ciąży, odpowiada głównie za prawidłowy rozwój płodu, syntezę kwasów nukleinowych, z których powstaje DNA
- prowitamina A (beta-karoten) odpowiadająca z zachowanie młodości skóry, włosów, spojrzenia
- witamina młodości E
- witamina K biorąca czynny udział w prawidłowym krzepnięciu krwi
- minerały: wapń, potas, żelazo, magnez, fosfor, cynk, sód
- błonnik obniżający poziom "złego" cholesterolu
- tłuszcze, węglowodany, białko
- antocyjany polifenole, hamujące rozwój czynników powodujących stany zapalne w organizmie
Sok z czerwonej porzeczki - bomba witaminowa zamknięta w soku w czystej postaci
- wzmacnia odporność na wolne rodniki, wirusy i bakterie
- wspiera profilaktykę antynowotworową jako naturalny antyoksydant
- uspakaja skołatane nerwy, łagodzi skurcze i ból mięśni, pozwala zasypiać w spokoju i bez bólu
- spowalnia ogólne starzenie się organizmu: skóry, włosów, paznokci
- pozytywnie wpływa na narząd wzroku
- usprawnia pracę układu krążenia i serca
- poprawia koncentrację
- reguluje gospodarkę płynów w organizmie
- wspiera pracę układu pokarmowego i moczowego
- nadaje życiu smaku i barw :)
Pliki źródłowe:
1. Jurgiel-Małecka G., Buchwał A.: Charaktersytyka składu chemicznego owoców porzeczki uprawianej w regionie Pomorza Zachodniego. ŻYWNOŚĆ. Nauka. Technologia. Jakość, 2016, 6 (109), 90 – 101
Naturalnie naturalny
Sok z czerwonej porzeczki, powstaje z owoców z zaprzyjaźnionego gospodarstwa w południowej części Polski z okolic pięknych wąwozów lessowych i chrząszcza co brzmi w trzcinie. Soczyste i dojrzewające w pełnym słońcu owoce, pełne naturalnego i zdrowego soku, tłoczone są na zimno, a następnie poddane krótkiej pasteryzacji, aby nie utracić tego co w owocach najcenniejsze - wartości. Sok jest wolny od substancji GMO i alergenów. Produkt bezglutenowy.
Sok jest naturalnie mętny, a to dlatego, że nie jest poddany procesowi rafinowania, stąd na dnie butelki może gromadzić się naturalny osad.
Do soku nie dodajemy: wody, cukru, słodzików ani innych zbędnych dodatków. Nasza zasada to 100% soku w soku.
Składniki: 100% sok z czerwonej porzeczki.
Wartości odżywcze w 100ml:
Przechowywanie
Syrop wlewany jest do szklanych butelek o pojemności 250ml.
Przechowuj swój syrop w chłodnym i zacienionym miejscu, w temperaturze od +2 do +20 stopni Celcjusza, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo.
Po otwarciu, przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu 10 dni. Na dnie może wytworzyć się osad, to całkiem naturalne. Wymieszaj syrop przed otwarciem.
Jak stosować sok z czerwonej porzeczki?
Naturalny sok z czerwonej porzeczki można stosować na wiele przeróżnych sposobów i nie trzeba być wcale mistrzem kucharskim.
Łącząc sok z żelatyną, wodą, ksylitolem lub erytrytolem wyczarujesz domową zdrową galaretkę porzeczkową jako samodzielny deser, dodatek do ciasta lub tortu.
Mieszając sok z wodą, mąką ziemniaczaną, ksylitolem lub erytrytolem w odpowiednich proporcjach, zrobisz kisiel porzeczkowy domowej produkcji, bez zbędnych dodatków. Taki kisiel to idealny deser lub bardzo pomocne lekkostrawne danie na zatrucie pokarmowe i po zabiegach operacyjnych.
A budyń domowy porzeczkowy? Sposób przygotowania zupełnie podobny do kisielu, z tym, że zamiast wody dodajesz mleko i w tym przypadku także wszystko poddajesz obróbce cieplnej.
Kaszę mannę polewaną sokiem porzeczkowym. Nic dodać nic ująć, po prostu trzeba spróbować :)
FAQ
Naturalny sok z czerwonej porzeczki 100% - słodycz w czystej postaci z odrobiną kwaśnego charakterku z przymrużeniem oka ;)
Bogate w wartości czerwone porzeczki:
- witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny
- witamina B1 (tiamina) polepszająca koncentrację i pracę jelit
- witamina B2 (ryboflawina) dbająca o prawidłowy metabolizm w organizmie
- witamina B3 (niacyna, witamina PP) odpowiadająca za prawidłową produkcję czerwonych ciałek krwi i funkcjonowanie układu nerwowego
- witamina B6 biorąca udział w przemianie białek i glukozy
- witamina B11 (kwas foliowy) szczególnie ważne dla kobiet w ciąży, odpowiada głównie za prawidłowy rozwój płodu, syntezę kwasów nukleinowych, z których powstaje DNA
- prowitamina A (beta-karoten) odpowiadająca z zachowanie młodości skóry, włosów, spojrzenia
- witamina młodości E
- witamina K biorąca czynny udział w prawidłowym krzepnięciu krwi
- minerały: wapń, potas, żelazo, magnez, fosfor, cynk, sód
- błonnik obniżający poziom "złego" cholesterolu
- tłuszcze, węglowodany, białko
- antocyjany polifenole, hamujące rozwój czynników powodujących stany zapalne w organizmie
Sok z czerwonej porzeczki - bomba witaminowa zamknięta w soku w czystej postaci
- wzmacnia odporność na wolne rodniki, wirusy i bakterie
- wspiera profilaktykę antynowotworową jako naturalny antyoksydant
- uspakaja skołatane nerwy, łagodzi skurcze i ból mięśni, pozwala zasypiać w spokoju i bez bólu
- spowalnia ogólne starzenie się organizmu: skóry, włosów, paznokci
- pozytywnie wpływa na narząd wzroku
- usprawnia pracę układu krążenia i serca
- poprawia koncentrację
- reguluje gospodarkę płynów w organizmie
- wspiera pracę układu pokarmowego i moczowego
- nadaje życiu smaku i barw :)
Pliki źródłowe:
1. Jurgiel-Małecka G., Buchwał A.: Charaktersytyka składu chemicznego owoców porzeczki uprawianej w regionie Pomorza Zachodniego. ŻYWNOŚĆ. Nauka. Technologia. Jakość, 2016, 6 (109), 90 – 101
Naturalnie naturalny
Sok z czerwonej porzeczki, powstaje z owoców z zaprzyjaźnionego gospodarstwa w południowej części Polski z okolic pięknych wąwozów lessowych i chrząszcza co brzmi w trzcinie. Soczyste i dojrzewające w pełnym słońcu owoce, pełne naturalnego i zdrowego soku, tłoczone są na zimno, a następnie poddane krótkiej pasteryzacji, aby nie utracić tego co w owocach najcenniejsze - wartości. Sok jest wolny od substancji GMO i alergenów. Produkt bezglutenowy.
Sok jest naturalnie mętny, a to dlatego, że nie jest poddany procesowi rafinowania, stąd na dnie butelki może gromadzić się naturalny osad.
Do soku nie dodajemy: wody, cukru, słodzików ani innych zbędnych dodatków. Nasza zasada to 100% soku w soku.
Składniki: 100% sok z czerwonej porzeczki.
Wartości odżywcze w 100ml:
Przechowywanie
Syrop wlewany jest do szklanych butelek o pojemności 250ml.
Przechowuj swój syrop w chłodnym i zacienionym miejscu, w temperaturze od +2 do +20 stopni Celcjusza, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo.
Po otwarciu, przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu 10 dni. Na dnie może wytworzyć się osad, to całkiem naturalne. Wymieszaj syrop przed otwarciem.
Jak stosować sok z czerwonej porzeczki?
Naturalny sok z czerwonej porzeczki można stosować na wiele przeróżnych sposobów i nie trzeba być wcale mistrzem kucharskim.
Łącząc sok z żelatyną, wodą, ksylitolem lub erytrytolem wyczarujesz domową zdrową galaretkę porzeczkową jako samodzielny deser, dodatek do ciasta lub tortu.
Mieszając sok z wodą, mąką ziemniaczaną, ksylitolem lub erytrytolem w odpowiednich proporcjach, zrobisz kisiel porzeczkowy domowej produkcji, bez zbędnych dodatków. Taki kisiel to idealny deser lub bardzo pomocne lekkostrawne danie na zatrucie pokarmowe i po zabiegach operacyjnych.
A budyń domowy porzeczkowy? Sposób przygotowania zupełnie podobny do kisielu, z tym, że zamiast wody dodajesz mleko i w tym przypadku także wszystko poddajesz obróbce cieplnej.
Kaszę mannę polewaną sokiem porzeczkowym. Nic dodać nic ująć, po prostu trzeba spróbować :)