Dla tych, którzy cenią zarówno wygląd jak i zdrowie.

Syrop z pigwy naturalny 250 ml

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 20,90 zł 20.90

Pojemność: 250 ml. Bogaty w witaminy z grupy B, witaminę C i A. Wolny od GMO.

ilość szt.
Otrzymasz 0 pkt za ten zakup ?

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 4.5

Opis

Naturalny syrop z pigwy pospolitej – obowiązkowo w każdej domowej spiżarni

Żółte pękate owoce pigwy pospolitej (Cydonia oblonga), często mylone z owocami pigwowca japońskiego, to owoce bardzo bogate w witaminy, sole mineralne i inne wartości odżywcze, które wspierają domowe apteczki w naturalne syropy na przeziębienia, anginę, zapalenie oskrzeli, stany zapalne gardła czy chociażby katar.

Zawartość witaminy C w pigwie jest o wiele większa niż w większości cytrusów (15mg w 100g). Miąższ pigwy zawiera również pektyny.

Bogate w wartości odżywcze owoce pigwy pospolitej:

  • witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny 
  • witaminy z grupy B, polepszające koncentrację, dbające o prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego: B6, kwas foliowy, tiamina, niacyna, ryboflawina
  • sole mineralne: potasu, magnezu, wapnia, sodu, fosforu, cynku i żelaza
  • błonnik (pektyny)
  • polifenole o silnym działaniu antyoksydacyjnym, zwalczającym wolne rodniki  

Syrop z pigwy – łyżeczka do herbaty, ciepły koc i dobra książka

  • zwalcza przeziębienie, stany zapalne górnych i dolnych dróg oddechowych, zatok i jamy ustnej
  • ma silne właściwości antyoksydacyjne, wspiera profilaktykę antynowotworową
  • pozytywnie działa na przewód pokarmowy, polepszając perystaltykę jelit
  • obniża ciśnienie krwi
  • pomaga oczyścić organizm z toksyn,
  • wspomaga proces odchudzania

Naturalnie naturalny 

Syrop z pigwy, powstaje z owoców dojrzewających w pełnym słońcu w zaprzyjaźnionym gospodarstwie na południu Polski, w okolicach pięknych wąwozów lessowych i chrząszcza co brzmi w trzcinie. Owoce dojrzewają powoli, bez oprysków, bez poganiaczy. Tylko słońce, deszcz i spokój.

Składniki: sok z pigwy 60%, cukier 40%.

Wartości odżywcze w 100ml:

Produkt pasteryzowany.

Przechowywanie

Przechowuj swój syrop w chłodnym i zacienionym miejscu, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo. Po otwarciu, przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu kilkunastu dni. Na dnie może wytworzyć się osad, to całkiem naturalne. Wymieszaj syrop przed otwarciem. 

 

Skład produktu

Naturalny syrop z pigwy pospolitej – obowiązkowo w każdej domowej spiżarni

Żółte pękate owoce pigwy pospolitej (Cydonia oblonga), często mylone z owocami pigwowca japońskiego, to owoce bardzo bogate w witaminy, sole mineralne i inne wartości odżywcze, które wspierają domowe apteczki w naturalne syropy na przeziębienia, anginę, zapalenie oskrzeli, stany zapalne gardła czy chociażby katar.

Zawartość witaminy C w pigwie jest o wiele większa niż w większości cytrusów (15mg w 100g). Miąższ pigwy zawiera również pektyny.

Bogate w wartości odżywcze owoce pigwy pospolitej:

  • witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny 
  • witaminy z grupy B, polepszające koncentrację, dbające o prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego: B6, kwas foliowy, tiamina, niacyna, ryboflawina
  • sole mineralne: potasu, magnezu, wapnia, sodu, fosforu, cynku i żelaza
  • błonnik (pektyny)
  • polifenole o silnym działaniu antyoksydacyjnym, zwalczającym wolne rodniki  

Syrop z pigwy – łyżeczka do herbaty, ciepły koc i dobra książka

  • zwalcza przeziębienie, stany zapalne górnych i dolnych dróg oddechowych, zatok i jamy ustnej
  • ma silne właściwości antyoksydacyjne, wspiera profilaktykę antynowotworową
  • pozytywnie działa na przewód pokarmowy, polepszając perystaltykę jelit
  • obniża ciśnienie krwi
  • pomaga oczyścić organizm z toksyn,
  • wspomaga proces odchudzania

Naturalnie naturalny 

Syrop z pigwy, powstaje z owoców dojrzewających w pełnym słońcu w zaprzyjaźnionym gospodarstwie na południu Polski, w okolicach pięknych wąwozów lessowych i chrząszcza co brzmi w trzcinie. Owoce dojrzewają powoli, bez oprysków, bez poganiaczy. Tylko słońce, deszcz i spokój.

Składniki: sok z pigwy 60%, cukier 40%.

Wartości odżywcze w 100ml:

Produkt pasteryzowany.

Przechowywanie

Przechowuj swój syrop w chłodnym i zacienionym miejscu, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo. Po otwarciu, przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu kilkunastu dni. Na dnie może wytworzyć się osad, to całkiem naturalne. Wymieszaj syrop przed otwarciem. 

 

FAQ

Naturalny syrop z pigwy pospolitej – obowiązkowo w każdej domowej spiżarni

Żółte pękate owoce pigwy pospolitej (Cydonia oblonga), często mylone z owocami pigwowca japońskiego, to owoce bardzo bogate w witaminy, sole mineralne i inne wartości odżywcze, które wspierają domowe apteczki w naturalne syropy na przeziębienia, anginę, zapalenie oskrzeli, stany zapalne gardła czy chociażby katar.

Zawartość witaminy C w pigwie jest o wiele większa niż w większości cytrusów (15mg w 100g). Miąższ pigwy zawiera również pektyny.

Bogate w wartości odżywcze owoce pigwy pospolitej:

  • witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny 
  • witaminy z grupy B, polepszające koncentrację, dbające o prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego: B6, kwas foliowy, tiamina, niacyna, ryboflawina
  • sole mineralne: potasu, magnezu, wapnia, sodu, fosforu, cynku i żelaza
  • błonnik (pektyny)
  • polifenole o silnym działaniu antyoksydacyjnym, zwalczającym wolne rodniki  

Syrop z pigwy – łyżeczka do herbaty, ciepły koc i dobra książka

  • zwalcza przeziębienie, stany zapalne górnych i dolnych dróg oddechowych, zatok i jamy ustnej
  • ma silne właściwości antyoksydacyjne, wspiera profilaktykę antynowotworową
  • pozytywnie działa na przewód pokarmowy, polepszając perystaltykę jelit
  • obniża ciśnienie krwi
  • pomaga oczyścić organizm z toksyn,
  • wspomaga proces odchudzania

Naturalnie naturalny 

Syrop z pigwy, powstaje z owoców dojrzewających w pełnym słońcu w zaprzyjaźnionym gospodarstwie na południu Polski, w okolicach pięknych wąwozów lessowych i chrząszcza co brzmi w trzcinie. Owoce dojrzewają powoli, bez oprysków, bez poganiaczy. Tylko słońce, deszcz i spokój.

Składniki: sok z pigwy 60%, cukier 40%.

Wartości odżywcze w 100ml:

Produkt pasteryzowany.

Przechowywanie

Przechowuj swój syrop w chłodnym i zacienionym miejscu, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo. Po otwarciu, przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu kilkunastu dni. Na dnie może wytworzyć się osad, to całkiem naturalne. Wymieszaj syrop przed otwarciem. 

 
Darmowa dostawa

Darmowa dostawa

dla zamówień powyżej 199 zł

Masz aż 60 dni na zwrot produktów

Masz aż 60 dni na zwrot produktów!

Dowiedz się więcej

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium