Dla tych, którzy cenią zarówno wygląd jak i zdrowie.

Sok z jagody kamczackiej naturalny 250 ml

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 19,90 zł 19.90

Pojemność: 250 ml. Bogaty w witaminę C, B, K, antyoksydanty, antocyjany. Bez dodatku cukru i słodzików, tylko naturalna słodycz prosto z owoców.

ilość szt.
Otrzymasz 0 pkt za ten zakup ?

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 5

Opis

Naturalny sok z jagody kamczackiej 100% - słodycz w czystej postaci z olbrzymim przekazem wartości ;)

Jagoda kamczacka według mieszkańców japońskiej wyspy Hokkaido to "jagoda długiego życia i dobrego wzroku". Taka wyciągnięta i lekko pomarszczona jak stroskane winogrono, ale niech Cię nie zwiedzie ten niepozorny kształt. Aksamitna w dotyku o pięknej granatowo-niebieskiej barwie, w niczym nie przypomina borówki. Jest od niej 100 razy lepsza i bardziej wartościowa.

Łączy w sobie wszystko to co jest niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu: witaminy, makro i mikroelementy, flawonoidy.

Dojrzała jest słodka w smaku, niekiedy z lekką goryczką w tle. Możesz też poczuć lekko cierpki posmak, jeżeli nie jest dojrzała w pełni. 

To co skrywa w sobie taka drobina, jest nie opowiedzenia w kilku zdaniach :)

Bogata w wartości jagoda kamczacka:

  • witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny, a także o jakość skóry, włosów oraz paznokci, poprawiająca wchłanianie witaminy E
  • witamina B1 (tiamina) polepszająca koncentrację i pracę jelit
  • witamina B2 (ryboflawina) dbająca o prawidłowy metabolizm w organizmie
  • witamina B6 (pirydoksyna) kontrolująca prawidłowość wszelkich procesów biochemicznych zachodzących w organizmie
  • witamina B9 (kwas foliowy) szczególnie ważna dla kobiet w ciąży, odpowiada głównie za prawidłowy rozwój płodu, syntezę kwasów nukleinowych, z których powstaje DNA
  • witamina K dbająca o prawidłową krzepliwość krwi
  • P rutyna dbająca o prawidłowy stan ścian naczyń krwionośnych
  • makroelementy: magnez, bor, sód, potas (zawartość potasu w jagodzie kamczackiej porównywalna jest to przodującego banana), wapń, fosfor i mikroelementy: mangan, miedź, bar, krzem, jod 
  • flawonoidy: antocyjanyzwiększające produkcję czerwonych krwinek i dbające o prawidłową pracę serca i układu krwionośnego, leukocyjany, rutyna dbająca o prawidłowy stan ścian naczyń krwionośnych, katechiny, kwercetyna  
  • bardzo wysoki poziom antyoksydantów, dużo wyższy niż w jakichkolwiek innych owocach, dla porównania borówka ciemna ma o 50% mniej polifenoli

Sok z jagody kamczackiej - bomba witaminowa jakiej jeszcze nie znasz

  • jedyne takie połączenie antocyjanów i irydoidów o tworzące stabilną barierę przeciwzapalną i przeciwwirusową
  • to koktajl witaminowy z najwyższej półki wzbogacony makro i mikroelementami
  • wspiera odporność, szczególnie wskazana dla osób z niedoborem witamin (awitaminozą)
  • chroni przed chorobami cywilizacyjnymi (wysoka zawartość antocyjanów): otyłość, cukrzyca
  • stanowi naturalną barierę dla wolnych rodników, hamując ich powstawania, stąd silne działanie antynowotworowe i wspierające układ krążenia  
  • silne działanie przeciwbakteryjne, np. na bakterie Helicobacter pylori
  • pozytywnie wpływa na narząd wzroku, pomaga poprawić widzenie
  • usprawnia pracę układu krążenia i serca, obniża ciśnienie
  • wysoka zawartość przeciwutleniaczy opóźnia starzenie się mózgu, poprawiając pamięć i pozytywnie wpływając na stany depresyjne

Źródło: Mirosława Krauze-Baranowska, Marta Kula "Jagoda kamczacka - roślina lecznicza Syberii i Dalekiego Wschodu"

            I.Szot, T.Lipa, B.Sosnowska "Jagoda kamczacka -właściwości prozdrowotne owoców i możliwości ich zastosowania. Żywność. Nauka. Technologia. Jakość 4(95): 2014

            W.Grajek "Rola przeciwutleniaczy w zmniejszaniu ryzyka wystąpienia nowotworów i chorób układu krążenia. Żywność. Nauka. Technologia. Jakość 1(38): 2004 

Naturalnie naturalny 

Sok z jagody kamczackiej, powstaje z owoców z zaprzyjaźnionego gospodarstwa w południowej części Polski z okolic pięknych wąwozów lessowych i chrząszcza co brzmi w trzcinie. Soczyste i dojrzewające w pełnym słońcu owoce, pełne naturalnego i zdrowego soku są tłoczone na zimno, a następnie poddane krótkiej pasteryzacji, aby nie utracić tego co w owocach najcenniejsze - wartości.

Sok jest naturalnie mętny, a to dlatego, że nie jest poddany procesowi rafinowania, stąd na dnie butelki może gromadzić się naturalny osad.

Do soku nie dodajemy: wody, cukru, słodzików ani innych zbędnych dodatków. Nasza zasada to 100% soku w soku.

Składniki: 100% sok z jagody kamczackiej.

Wartości odżywcze w 100ml:

Przechowywanie

Przechowuj swój sok w chłodnym i zacienionym miejscu, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo. Po otwarciu spożyj w ciągu kilku dni.

 

Skład produktu

Naturalny sok z jagody kamczackiej 100% - słodycz w czystej postaci z olbrzymim przekazem wartości ;)

Jagoda kamczacka według mieszkańców japońskiej wyspy Hokkaido to "jagoda długiego życia i dobrego wzroku". Taka wyciągnięta i lekko pomarszczona jak stroskane winogrono, ale niech Cię nie zwiedzie ten niepozorny kształt. Aksamitna w dotyku o pięknej granatowo-niebieskiej barwie, w niczym nie przypomina borówki. Jest od niej 100 razy lepsza i bardziej wartościowa.

Łączy w sobie wszystko to co jest niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu: witaminy, makro i mikroelementy, flawonoidy.

Dojrzała jest słodka w smaku, niekiedy z lekką goryczką w tle. Możesz też poczuć lekko cierpki posmak, jeżeli nie jest dojrzała w pełni. 

To co skrywa w sobie taka drobina, jest nie opowiedzenia w kilku zdaniach :)

Bogata w wartości jagoda kamczacka:

  • witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny, a także o jakość skóry, włosów oraz paznokci, poprawiająca wchłanianie witaminy E
  • witamina B1 (tiamina) polepszająca koncentrację i pracę jelit
  • witamina B2 (ryboflawina) dbająca o prawidłowy metabolizm w organizmie
  • witamina B6 (pirydoksyna) kontrolująca prawidłowość wszelkich procesów biochemicznych zachodzących w organizmie
  • witamina B9 (kwas foliowy) szczególnie ważna dla kobiet w ciąży, odpowiada głównie za prawidłowy rozwój płodu, syntezę kwasów nukleinowych, z których powstaje DNA
  • witamina K dbająca o prawidłową krzepliwość krwi
  • P rutyna dbająca o prawidłowy stan ścian naczyń krwionośnych
  • makroelementy: magnez, bor, sód, potas (zawartość potasu w jagodzie kamczackiej porównywalna jest to przodującego banana), wapń, fosfor i mikroelementy: mangan, miedź, bar, krzem, jod 
  • flawonoidy: antocyjanyzwiększające produkcję czerwonych krwinek i dbające o prawidłową pracę serca i układu krwionośnego, leukocyjany, rutyna dbająca o prawidłowy stan ścian naczyń krwionośnych, katechiny, kwercetyna  
  • bardzo wysoki poziom antyoksydantów, dużo wyższy niż w jakichkolwiek innych owocach, dla porównania borówka ciemna ma o 50% mniej polifenoli

Sok z jagody kamczackiej - bomba witaminowa jakiej jeszcze nie znasz

  • jedyne takie połączenie antocyjanów i irydoidów o tworzące stabilną barierę przeciwzapalną i przeciwwirusową
  • to koktajl witaminowy z najwyższej półki wzbogacony makro i mikroelementami
  • wspiera odporność, szczególnie wskazana dla osób z niedoborem witamin (awitaminozą)
  • chroni przed chorobami cywilizacyjnymi (wysoka zawartość antocyjanów): otyłość, cukrzyca
  • stanowi naturalną barierę dla wolnych rodników, hamując ich powstawania, stąd silne działanie antynowotworowe i wspierające układ krążenia  
  • silne działanie przeciwbakteryjne, np. na bakterie Helicobacter pylori
  • pozytywnie wpływa na narząd wzroku, pomaga poprawić widzenie
  • usprawnia pracę układu krążenia i serca, obniża ciśnienie
  • wysoka zawartość przeciwutleniaczy opóźnia starzenie się mózgu, poprawiając pamięć i pozytywnie wpływając na stany depresyjne

Źródło: Mirosława Krauze-Baranowska, Marta Kula "Jagoda kamczacka - roślina lecznicza Syberii i Dalekiego Wschodu"

            I.Szot, T.Lipa, B.Sosnowska "Jagoda kamczacka -właściwości prozdrowotne owoców i możliwości ich zastosowania. Żywność. Nauka. Technologia. Jakość 4(95): 2014

            W.Grajek "Rola przeciwutleniaczy w zmniejszaniu ryzyka wystąpienia nowotworów i chorób układu krążenia. Żywność. Nauka. Technologia. Jakość 1(38): 2004 

Naturalnie naturalny 

Sok z jagody kamczackiej, powstaje z owoców z zaprzyjaźnionego gospodarstwa w południowej części Polski z okolic pięknych wąwozów lessowych i chrząszcza co brzmi w trzcinie. Soczyste i dojrzewające w pełnym słońcu owoce, pełne naturalnego i zdrowego soku są tłoczone na zimno, a następnie poddane krótkiej pasteryzacji, aby nie utracić tego co w owocach najcenniejsze - wartości.

Sok jest naturalnie mętny, a to dlatego, że nie jest poddany procesowi rafinowania, stąd na dnie butelki może gromadzić się naturalny osad.

Do soku nie dodajemy: wody, cukru, słodzików ani innych zbędnych dodatków. Nasza zasada to 100% soku w soku.

Składniki: 100% sok z jagody kamczackiej.

Wartości odżywcze w 100ml:

Przechowywanie

Przechowuj swój sok w chłodnym i zacienionym miejscu, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo. Po otwarciu spożyj w ciągu kilku dni.

 

FAQ

Naturalny sok z jagody kamczackiej 100% - słodycz w czystej postaci z olbrzymim przekazem wartości ;)

Jagoda kamczacka według mieszkańców japońskiej wyspy Hokkaido to "jagoda długiego życia i dobrego wzroku". Taka wyciągnięta i lekko pomarszczona jak stroskane winogrono, ale niech Cię nie zwiedzie ten niepozorny kształt. Aksamitna w dotyku o pięknej granatowo-niebieskiej barwie, w niczym nie przypomina borówki. Jest od niej 100 razy lepsza i bardziej wartościowa.

Łączy w sobie wszystko to co jest niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu: witaminy, makro i mikroelementy, flawonoidy.

Dojrzała jest słodka w smaku, niekiedy z lekką goryczką w tle. Możesz też poczuć lekko cierpki posmak, jeżeli nie jest dojrzała w pełni. 

To co skrywa w sobie taka drobina, jest nie opowiedzenia w kilku zdaniach :)

Bogata w wartości jagoda kamczacka:

  • witamina C nadająca odporność i dbająca o prawidłowo funkcjonujący układ krwionośny, a także o jakość skóry, włosów oraz paznokci, poprawiająca wchłanianie witaminy E
  • witamina B1 (tiamina) polepszająca koncentrację i pracę jelit
  • witamina B2 (ryboflawina) dbająca o prawidłowy metabolizm w organizmie
  • witamina B6 (pirydoksyna) kontrolująca prawidłowość wszelkich procesów biochemicznych zachodzących w organizmie
  • witamina B9 (kwas foliowy) szczególnie ważna dla kobiet w ciąży, odpowiada głównie za prawidłowy rozwój płodu, syntezę kwasów nukleinowych, z których powstaje DNA
  • witamina K dbająca o prawidłową krzepliwość krwi
  • P rutyna dbająca o prawidłowy stan ścian naczyń krwionośnych
  • makroelementy: magnez, bor, sód, potas (zawartość potasu w jagodzie kamczackiej porównywalna jest to przodującego banana), wapń, fosfor i mikroelementy: mangan, miedź, bar, krzem, jod 
  • flawonoidy: antocyjanyzwiększające produkcję czerwonych krwinek i dbające o prawidłową pracę serca i układu krwionośnego, leukocyjany, rutyna dbająca o prawidłowy stan ścian naczyń krwionośnych, katechiny, kwercetyna  
  • bardzo wysoki poziom antyoksydantów, dużo wyższy niż w jakichkolwiek innych owocach, dla porównania borówka ciemna ma o 50% mniej polifenoli

Sok z jagody kamczackiej - bomba witaminowa jakiej jeszcze nie znasz

  • jedyne takie połączenie antocyjanów i irydoidów o tworzące stabilną barierę przeciwzapalną i przeciwwirusową
  • to koktajl witaminowy z najwyższej półki wzbogacony makro i mikroelementami
  • wspiera odporność, szczególnie wskazana dla osób z niedoborem witamin (awitaminozą)
  • chroni przed chorobami cywilizacyjnymi (wysoka zawartość antocyjanów): otyłość, cukrzyca
  • stanowi naturalną barierę dla wolnych rodników, hamując ich powstawania, stąd silne działanie antynowotworowe i wspierające układ krążenia  
  • silne działanie przeciwbakteryjne, np. na bakterie Helicobacter pylori
  • pozytywnie wpływa na narząd wzroku, pomaga poprawić widzenie
  • usprawnia pracę układu krążenia i serca, obniża ciśnienie
  • wysoka zawartość przeciwutleniaczy opóźnia starzenie się mózgu, poprawiając pamięć i pozytywnie wpływając na stany depresyjne

Źródło: Mirosława Krauze-Baranowska, Marta Kula "Jagoda kamczacka - roślina lecznicza Syberii i Dalekiego Wschodu"

            I.Szot, T.Lipa, B.Sosnowska "Jagoda kamczacka -właściwości prozdrowotne owoców i możliwości ich zastosowania. Żywność. Nauka. Technologia. Jakość 4(95): 2014

            W.Grajek "Rola przeciwutleniaczy w zmniejszaniu ryzyka wystąpienia nowotworów i chorób układu krążenia. Żywność. Nauka. Technologia. Jakość 1(38): 2004 

Naturalnie naturalny 

Sok z jagody kamczackiej, powstaje z owoców z zaprzyjaźnionego gospodarstwa w południowej części Polski z okolic pięknych wąwozów lessowych i chrząszcza co brzmi w trzcinie. Soczyste i dojrzewające w pełnym słońcu owoce, pełne naturalnego i zdrowego soku są tłoczone na zimno, a następnie poddane krótkiej pasteryzacji, aby nie utracić tego co w owocach najcenniejsze - wartości.

Sok jest naturalnie mętny, a to dlatego, że nie jest poddany procesowi rafinowania, stąd na dnie butelki może gromadzić się naturalny osad.

Do soku nie dodajemy: wody, cukru, słodzików ani innych zbędnych dodatków. Nasza zasada to 100% soku w soku.

Składniki: 100% sok z jagody kamczackiej.

Wartości odżywcze w 100ml:

Przechowywanie

Przechowuj swój sok w chłodnym i zacienionym miejscu, zachowasz w ten sposób jego naturalne walory smakowe i wartości odżywcze na długo. Po otwarciu spożyj w ciągu kilku dni.

 
Darmowa dostawa

Darmowa dostawa

dla zamówień powyżej 199 zł

Masz aż 60 dni na zwrot produktów

Masz aż 60 dni na zwrot produktów!

Dowiedz się więcej

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium