Ocena:

Naturalne masło z orzechów laskowych smooth

37,00 zł 37.00

Masa netto: 350 g

Naturalne masło z orzechów laskowych SMOOTH to w 100% naturalnie pyszny i zdrowy produkt, który smakuje wszystkim, bez względu na wiek. Wyprodukowane bez dodatku cukru, soli, utwardzonych tłuszczy, czaruje głębokim smakiem orzechów laskowych. Masło z orzechów laskowych SMOOTH to 100% orzecha w maśle orzechowym.

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 48 godzin
szt.: ilość
Otrzymasz 185 pkt [?] jeżeli kupisz ten produkt
Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 159 zł Sprawdź koszty dostawy.
Masz aż 60 dni na zwrot produktów!
Więcej informacji znajdziesz tutaj

Szczegóły produktu

Masło z orzechów laskowych smooth - właściwości

Aksamitne w smaku masło z orzechów laskowych smooth jest idealnym produktem dla dzieci jak i dorosłych. Ze względu na swój bogaty naturalny skład świetnie sprawdza się w kuchni domowej jako dodatek do wielu potraw. Śmiało mogą używać go również weganie i wegetarianie. W jego składzie nie znajdziesz dodatkowego cukru, soli, tłuszczy utwardzonych, konserwantów ani innych chemicznych i zupełnie niepotrzebnych dodatków. Nasze masło rozpuszcza się w ustach i na długo pozostawia smak z dzieciństwa, smak orzechów laskowych.

Nie jest tajemnicą fakt, że orzechy laskowe są bogatym źródłem białka, około 15g w 100 g orzechów, dlatego chętnie sięgają po nie sportowcy a także wegetarianie i weganie. Orzechy laskowe są bogate w kwasy tłuszczowe jednonienasycone i nasycone, błonnik (około 9g/100g orzechów). Kwasy tłuszczowe jednonienasycone obniżają poziom „złego cholesterolu” LDL a podwyższają poziom „dobrego cholesterolu” HDL. Są również bogatym źródłem witamin: z grupy B, E, i kwasu foliowego, który zapobiega anemii megaloblastycznej oraz zapobiega powstawaniu wad u płodu, co stanowi istotną informacją dla kobiet spodziewających się dziecka i tych, które starają się o dziecko. Witamina E jako oksydant walczy w organizmie z wolnymi rodnikami, które mają szczególnie negatywny wpływa na wygląd skóry.

Orzechy laskowe zawierają również aminokwasy i minerały : żelazo, magnez, potas, fosfor, wapń, miedź, cynk, selen, gdzie:

  • wapń i magnez mają pozytywny wpływ na kości, zęby, kurczliwość mięśni i przewodnictwo tkanek
  • potas ma pozytywny wpływ na kurczliwość mięśni i przewodnictwo tkanek, a także usuwa nadmiar wody z organizmu i sodu, pomagając w ten sposób zachować równowagę kwasowo-zasadową
  • żelazo zapobiega niedokrwistości organizmu
  • miedź odpowiada za syntezę czerwonych krwinek, mangan ma pozytywny wpływ na kości, procesy rozrodcze, układ nerwowy
  • cynk ma pozytywny wpływ na skórę, włosy, szybkość gojenia się ran i poparzeń, u mężczyzn reguluje pracę prostaty
  • selen to antyoksydant chroniący DNA, komórki i błonę komórkową przed wolnymi rodnikami.

Masło z orzechów laskowych smooth – przeznaczone dla…

Masło z orzechów laskowych smooth nie stawia granic wiekowych, kochają je mali i duzi, młodsi i starsi, dzieci jak i ich dziadkowie. Stanowi podstawowy produkt w domach w wielu krajach na całym świecie. Jest idealnym dodatkiem do kremu czekoladowo-orzechowego czyli domowej nutelli, którą możesz przygotować samemu w domu, a który dzieci uwielbiają. I nie tylko dzieci, bowiem taki krem jest rewelacyjnym dodatkiem do ciast, ciasteczek, naleśników, gofrów i zupełnie zdrowy. Nie ma oleju palmowego, słodzików i innych szkodliwych dodatków. Aby przygotować domowej roboty krem orzechowo-czekoladowy wystarczy masło z orzechów laskowych, naturalne cacao, mleko, miód i odrobina oleju kokosowego.

Masło z orzechów laskowych smooth – jak i gdzie stosować

Ile nas tyle pomysłów na masło. Na słono, na słodko, na ostro… Do śniadania, do kolacji, jako przekąska.

  • idealne smarowidło do kanapek jako alternatywa dla dżemów
  • jako podstawowy składnik domowego kremu czekoladowo-orzechowego, tak uwielbianego przez dzieci, z tą jednak różnicą, że zdrowego. Jedynie czego potrzebujesz to: masło z orzechów laskowych, naturalne niesłodzone kakao, mleko, olej kokosowy i miód. Przygotowanie jest również proste i nie wymaga kwalifikacji cukiernika: na każde 100 gramów orzechów laskowych, dajemy 2 czubate łyżki kakao, łyżeczkę miodu i 1/4 szklanki mleka. Jeśli chcesz osiągnąć taką błyszczącą, sklepową konsystencję, dodaj jeszcze trochę oleju kokosowego, około 1 łyżeczkę na 100 gramów orzechów. Teraz przynajmniej wiesz, że Twoja rodzina spożywa zdrowy krem czekoladowo-orzechowy.
  • jako pyszny dodatek do gofrów, naleśników w połączeniu z dżemem na przykład śliwkowym, do owsianki jaglanki
  • jako dodatek do koktajlu proteinowego: koktajl PROTEIN lub SLIM, mleko lub woda, miód, masło orzechowe – blender – wartościowy koktajl białkowy gotowy. Po treningu rewelacja.
  • jako pyszny wsad do mufinek
  • jako przełamywacz smaku do szaszłyków owocowych, sosów w duecie z mlekiem kokosowym do makaronu.

Pomysłów na wykorzystanie masła z orzechów laskowych jest wiele. W przepisach każdego kraju można odnaleźć nietypowe łączenia, którymi można się zasugerować we własnej kuchni.

Wartość odżywcza w 100g:

 

 

KUP TERAZ

KUP TERAZ

KUP TERAZ

Projekt i wdrożenie: INTLE
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl